7 Temmuz 2012 Cumartesi

Keskinoğlu ile İtalyan Mutfağı..


Keskinoğlu ile İtalyan Mutfağı

Piliç etinden yumurtaya, zeytinyağı'ndan gübreye kadar ürün çeşitliliği olan Keskinoğlu firması 3200 kişilik büyük bir aile. Şirketin kurucusu merhum İsmail Keskinoğlu'nun felsefesini benimsemiş ve bugünde geleneklerine bağlı, aynı zamanda modern üretim tesislerine sahip firma her geçen daha da büyüyüp gelişmekte. Hepimize örnek olacağını düşündüğüm bu felsefeyi paylaşmak istiyorum.

  • Kendine yapılmasını istemediğin şeyleri başkalarına yapma.
  •  Hayatın müddetince doğruluktan ayrılma
  • Geride kalan geçmiştir. Hep ileriye, yeniliğe bak. Fakat ardında kalanları unutma.
  •  İnsanları sev ve kenetlen.
  •  Çok çalış, ümitsizliğe kapılma. Dürüst ol. Yaptığın işin daha iyisi vardır, yılmadan araştır bulursun.
  •   Yaptığın işte tüketiciye her zaman en iyisini ve en güzelini ver. Ticaretin sırrı budur.
  •  Her zaman en iyisini yapın, en pahalıya satın. Herkes pahalı desin ama Keskinoğlu'nun malı kötü demesin.
  •  İşi önce kafanla, sonra ellerinle yap. 
  •   Özverili çalış ve hep daha iyisinin peşinde koş.
  • Prensip ve işlerinde “Ben” değil “Biz” kelimesi hakim olsun.
  • Yaşamak, Dünya ve Türkiye çok güzeldir. Kıymeti bil ve her demin tadını çıkar.
  •  Hiçbir zaman güneş üzerine doğmasın.

Bu felsefeye bugünde sahip çıkan Keskinoğlu ailesi geçtiğimiz  Mutfak Sanatları Akademisi"nde düzenlediği İtalyan Mutfağı workshop'ına davet etti. Hem büyük bir mutluluk hem de büyük onur duydum. Bizi Halkla İlişkiler Müdürü Eylem Şenel ve Sosyal Medya Danışmanı Erman Arda karşıladı. Öyle sıcak bir karşılamaydı ki; kendimi o büyük Keskinoğlu ailesinin bir ferdi gibi hissettim.

Bu workshopta Keskinoğlu firmasının ürünleri arasında olan RavikaZeytinyağını da deneme şansımız oldu.Asit oranı düşük çok güzel bir yağ. Bu arada merhum İsmail Keskinoğlu'nun doğup çocukluk yıllarını geçirdiği köyün adı Ravika. İşte bu kadar geçmişine bağlı bir firma Keskinoğlu..Gerçekten takdir etmek lazım..



Keskinoğlu ürünleri ile İtalyan Mutfağı workshop'unun eğitmen chefi Hakan Şen ile çok güzel yemekler hazırladık ve çok eğlenceli saatler geçirdik.

Chef Cem Şen





 Chefimiz Hakan Şen'in bize verdiği bilgiler doğrultusunda Tavuk, gorgonzola ve ceviz salatası yaptık. Muhteşem bir lezzetti.

Gorgonzola ve Cevizli Tavuk Salatası





İtalyan mutfağı"nın baş tacı el yapımı makarnalardır. Keskinoğlu organik yumurtalar ile hamurlarımızı yoğurduk, makinede açtık ve kestik.

İtalyan Makarnası



İtalyan Makarnası Hamuru



Fettuccine Kesimi



Ev Yapımı İtalyan Makarnası



Fettucine






 El yapımı fettuccine, kremalı yaban mantar sos ile tadına doyamadık.

Kremalı Yabani Mantar Soslu Fettucine





Ve sonunda Vişne soslu Ricotta kek güne damgasını vurdu.

Ricotta Kek



Vışne Soslu Ricotta Kek





Blogger arkadaşlarımızla beraber çok eğlenceli ve güzel bir gün geçirdik. Bizim için bu güzel workshop'u hazırlayan ve hediyeler sunan Keskinoğlu firmasına, bizi çok güzel ağırlayan Halkla İlişkiler Müdürü Eylem Şenel ve Sosyal Medya Uzmanı Erman Arda'ya, bize İtalyan Mutfağı ve menü hakkında bilgileri bizimle paylaşan chef Hakan Şen ve MSA'ya çok teşekkür ediyorum.

Keskinoğlu Workshop




Keskinoğlu Organik




En güzelide günün sonunda aldığımız sertifikalardı.

Böyle güzel organizasyonlarda yine, yeniden beraber olma dileği ile...






3 Temmuz 2012 Salı

Cook Mutfağı Yemek Yarışması



Cook Mutfağı Yemek Yarışması

Cook ürünlerini hepiniz bilirsiniz ve mutlaka kullanıyorsunuzdur. Benimde yıllardır mutfağımda vazgeçemediğim ürünler arasındadır. Özellikle de pişirme kağıtları çok kaliteli. Zaten firma olarak % 100 müşteri memnuniyetine önem veriyorlar. 27 ülkeye ihracat yapan firma hergeçen gün daha kaliteli üretim yapmak ve müşterilerine kaliteli hizmet sunmak için yatırımlarını sürdürmekte.

Firmanın takdire şayan değerlerinide sizinle paylaşmadan geçemicem.

  • Yaptığımız üretimin kalite ve güvenliğinden kendimizi sorumlu hissetmek,
  • İşimizi bir defada doğru yapmak,
  • İlişkilerimizde doğru iletişim, yapıcı eleştiri anlayışında olmak.
  • İstek ve ihtiyaçları beklenenin üzerinde karşılamak.
  • Ürettiğimiz ürünlerin tamamında gıda ve insan sağlığına olumsuz etki edecek malzeme kullanmamak.
  • Doğayı koruyan ürünler üretmek.
  • Üretim atıklarımızın geri dönüşüm sahalarına gönderilerek doğaya zarar vermesini engellemek.
  • Kaliteli ve güvenilir üretimleriyle hizmet vermek.
  • Müşteri istek ve ihtiyaçlarını tam olarak anlamak, hızlı ve doğru bir şekilde karşılamak,
  • Tüm faaliyetlerimizde ulusal, uluslar arası standartlar ve yasal mevzuat hükümlerine uymaktır.

Bu kadar güzel değerlere sahip, kaliteli ve insan sağlığına önem veren bir firma olan Sedat Tahir firması Cook ürünlerinin kullanılacağı bir yemek yarışması organize etti. Bunu sosyal medyada paylaştıklarında yıllardır ürünlerini kullandığım firmanın yarışmasına mutlaka katılmalıyım diye düşündüm.

Cook Mutfağı





Yarışma 3 etaptan oluşuyordu. Önce tarifler internet üzerinden Cook Mutfağı'nın sayfasına yapım aşaması resimlerle gösterilecek girilecek ve halk oylaması başlayacaktı. Halk oylaması sonucunda da ilk 10'a girenler ilk aşamayı geçmiş olacaklardı. Ben tarifimi girmekte biraz geciktim ama bikaç gün içinde oylarım yükselmeye başlamıştı. 6.lık ile 3.lük arasında gidip geliyordum ve her gün yeni tarifler ekleniyordu. Heyecan doruktaydı. Ve son gün geldiğinde 5. sıradaydım.

Sonra jüri ilk 10'a giren tarifler arasında değerleme yaparak içlerinden 6 tanesini finalde yarışmaya değer gördü. Bu benim için ve yarışmaya katılan diğer arkadaşlarım içinde gerçekten çok güzel bir deneyim olacaktı.

Finalin yapılacağı EKS Mutfak Akademisi'ne geldiğimde çok sıcak bir karşılama oldu. Önce bahçede yarışma anına kadar diğer yarışmacı arkadaşlarımla sohbet etme imkanı buldum. Farklı illerden yarışma için gelmişlerdi ve hepside organizasyondan çok memnundular. Öyle sıcak bir ortamdı ki; sanki hepimiz yıllardır tanışıyor ve aynı ortamı paylaşıyorduk. Firma yetkilileri hepimizle tek tek ilgilendiler.

EKS Mutfak Akademisi






Yarışma öncesi malzemelerimizi kontrol ettik ve standlarımızın başında yarışma kuralları hakkında bilgilendirildik. Çok adil ve dostça bir yarışma oldu. Sevgili jüri üyelerimiz ülkemizi çeşitli yemek yarışmalarında temsil etmiş, dereceleri olan ve gerçekten mesleklerinde birer marka olmuş kişilerdi. Chef Ceyda Baza, Chef Rafet İnce, Chef Ayvaz Akbacak, Chef Mehmet Yalçınkaya ve Gökmen Sözen..

Jüri




Sevgili jürimizin değerlemesi sonucunda Sevgi Ünal “Sevgi Soslu rulo Köfte” ile birinciliğe, Elma Püreli Bayat Ekmek Kekimle ikinciliğe, Cemile Okşar “Mersin Yörük Sıkması” ile üçüncülüğe, Kübra Yaman “Keçi Peynirli Piliç Göğüs ile dördüncülüğe, Aysın Erünlü “Kağıtta Tavuk Kebap” beşinciliğe, Ahmet Budak “Kral Yatağında” ile altıncılığa layık görüldü.Tabi her yarışmanın sonunda kazanan ve kaybedenler olurdu. Fakat bu yarışmada herkez kazandı, dostluk kazandı, çok güzel hediyeler kazandı.

İkincilik Plaketim




Cook Mutfağı Hatırası




Chef Ceyda Baza ve Yarışmacılar






Ve bu yarışma bugüne kadar katıldığım yarışmalar arasında hem organizasyon olarak, hem de yarışmaya katılan tüm yarışmacılara verdiği armağanlar olarak damgasını vurdu diyebilirim. Bu organizasyonu düzenleyen Sedat Tahir firmasına, başından sonuna kadar organizayona ve bizlere çok büyük emeği geçen sevgili chefim Ceyda Baza'ya, tüm jüri üyelerimize ve EKS Mutfak Akademisi'ne çok teşekkür ediyorum.

Yüreğinizden sevgi, mutfağınızdan cook ürünleri eksik olmasın,


Filiz Çatalkaya Orhan