15 Haziran 2013 Cumartesi

Fasulye Diblesi

Ben anne tarafından Gürcüyüm. Bazen annemden öğrendiğim kadarı ile kendi yorumumu katarak Gürcü ve Karadeniz yemekleri yapıyorum. Hatta bu yemekleri eşime bile sevdirmeyi başardım.

Fasulye diblesi de böyle yemeklerden biri. Bu yemeğin zamanı yok. Sabah kahvaltısında, çay saatlerinde yada akşam yemeklerinde etin yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz.




Malzemeler ;

  • 1 kilo taze fasulye
  • 1 adet büyük soğan
  • 4-5 adet domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz

Yapılışı ;


Öncelikle yıkayıp ayıkladığımız taze fasulyeleri parmak genişliğinde doğrayalım. Soğanları küçük küçük doğrayalım ve 3 kaşık zeytinyağ ilave ettiğimiz tencereye koyup kavurmaya başlayalım. Domatesleri rendeleyip soğanlara ilave edelim. Beş dk kadar kavurduktan sonra fasulyeleri tencereye ilave edelim. Fasulyeler suyunu bırakana kadar tencerenin kapağını kapatalım. Ara ara karıştıralım. Ocağın altını kısıp, tuzunu ilave ettikten sonra fasulyelerin pişmesini bekleyelim. Eğer suyunu çekerse en fazla 1 çay bardağı su ilave edelim. Suyu yeterince varsa kesinlikle su koymayalım. Fasulyeler pişince, fasulyeleri tencerenin kenarlarına çekerek ortasını havuz gibi açalım. Yıkayıp süzdürdüğümüz pirinci ilave edip, pirinçlerin üzerini fasulye ile kapatalım. Tencerenin kapağını kapatalım ve pirinçler pişip, yemek tüm suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Ocağın altını kapatıp, pirinçleri ve fasulyeleri zedelemeden hafif hareketlerle karıştıralım.





Fasulye diblemiz servise hazırdır. Sıcak yada soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun...



Yemeğimizin püfü : Dible yemeğini kışında yapmak isterseniz, fasulyeler yarı kavrulmuş haldeyken pirincini ilave etmeden soğutup buzdolabı poşetlerine koyup dondurabilirsiniz. 



Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

9 yorum:

  1. Abla çok açım zaten. Hemen geliyorum. :)) Eline sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Oyyy oyyy nasıl severim ellerine sağlık canım banada kaldıysa geliyorum:)))Öptüm...

    YanıtlaSil
  3. Farklı bir tarif olmuş, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Yarın ne pişireyim diye düşünüyordum. Bu tarifi görünce çok sevindim. Dondurucu da iyi ki fasulyem var. Bu güzel tarifinizi müsaadenizle yapacağım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Yarın ne pişireyim diye düşünüyordum. Bu tarifi görünce çok sevindim. Dondurucu da iyi ki fasulyem var. Bu güzel tarifinizi müsaadenizle yapacağım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Yarın ne pişireyim diye düşünüyordum. Bu tarifi görünce çok sevindim. Dondurucu da iyi ki fasulyem var. Bu güzel tarifinizi müsaadenizle yapacağım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil