15 Haziran 2013 Cumartesi

Bezelye Yemeği

Bezelyenin tam zamanı. Protein, lif ve nışasta açısından zengin bir besindir. Bezelye A, C ve B grubu vitaminlerinin yanı sıra demir, fosfor ve potasyum gibi mineralleri de içinde barındıran besleyici bir sebzedir. Kuru bezelye protein ve nişasta açısından taze bezelyeden daha zengindir. Bununla birlikte, taze bezelyeyi sindirmek daha kolaydır. Bezelye vücuda enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir. Kasların gelişmesine ve yenilenmesine yardım eder. Kansızlığa iyi gelir. Kan Kanserine karşı koruyucudur. Karaciğerin çalışmasını düzene sokar. Özellikle taze bezelye bağırsakları çalıştırarak kabızlığı giderir.




Bezelye yemeğine domates, havuç, patates konmaz desede bir çok kişi ben böyle yemeği seviyorum. Ve bir çok kişinin de benim gibi düşündüğünü biliyorum. Buyrun tarifi...




Malzemeler ;
  • 1 kilo bezelye
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz


Yapılışı ;

Bezelyelerimizi ayıklıyoruz. Yıkayıp suyunun süzülmesi için bir kevgire koyuyoruz. Daha sonra havuç ve patatesleri soyup küp küp doğruyoruz. Soğanımızı küçük küçük doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ ve soğanı ilave edin, karıştırarak hafif kavurun. Domates püresini ilave edin. Kavurmaya devam edin. Ardından patates ve havuçları ilave edelim. 3-4 dk kavurduktan sonra bezelyeleri ekleyelim ve üzerine çıkana kadar sıcak su ilave edelim. Tencerenin ağzını kapatıp, pişmeye bırakalım. Ara ara kontrol edelim. Sebzelerimiz yumuşamaya başlayınca tuzunu ilave edelim, 5-10 dk daha kaynatıp ocağı söndürelim.


Yemeğimiz hazır..Afiyet Olsun...



Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder