Bezelyenin
tam zamanı.
Protein,
lif ve nışasta açısından zengin bir besindir. Bezelye A, C ve B
grubu vitaminlerinin yanı sıra demir, fosfor ve potasyum gibi
mineralleri de içinde barındıran besleyici bir sebzedir. Kuru
bezelye protein ve nişasta açısından taze bezelyeden daha
zengindir. Bununla birlikte, taze bezelyeyi sindirmek daha kolaydır.
Bezelye vücuda enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir. Kasların
gelişmesine ve yenilenmesine yardım eder. Kansızlığa iyi gelir.
Kan Kanserine karşı koruyucudur. Karaciğerin çalışmasını
düzene sokar. Özellikle taze bezelye bağırsakları çalıştırarak
kabızlığı giderir.
Bezelye
yemeğine domates, havuç, patates konmaz desede bir çok kişi ben
böyle yemeği seviyorum. Ve bir çok kişinin de benim gibi
düşündüğünü biliyorum. Buyrun tarifi...
Malzemeler
;
- 1 kilo bezelye
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
Yapılışı
;
Bezelyelerimizi
ayıklıyoruz. Yıkayıp suyunun süzülmesi için bir kevgire
koyuyoruz. Daha sonra havuç ve patatesleri soyup küp küp
doğruyoruz. Soğanımızı küçük küçük doğruyoruz. Tencereye
sıvıyağ ve soğanı ilave edin, karıştırarak hafif kavurun.
Domates püresini ilave edin. Kavurmaya devam edin. Ardından patates
ve havuçları ilave edelim. 3-4 dk kavurduktan sonra bezelyeleri
ekleyelim ve üzerine çıkana kadar sıcak su ilave edelim.
Tencerenin ağzını kapatıp, pişmeye bırakalım. Ara ara kontrol
edelim. Sebzelerimiz yumuşamaya başlayınca tuzunu ilave edelim,
5-10 dk daha kaynatıp ocağı söndürelim.
Yemeğimiz
hazır..Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder