Mubarek Ramazan ayına özel Goldmaster küçük ev aletleri firmasının sayın takipçileri için hazırlamış olduğum tarifim;
Malzemeler
;
Şebit
için ;
- 500 gr un
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kuru maya kuru
- 2 çay kaşığı tuz
- Bir tutam şeker
Harcı
için ;
- 700 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 3 sivri biber
- 3-4 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- su
Servis
için;
- Yoğurt
- Arzu edilirse sarımsak
Yapılışı
;
Öncelikle sütümüzü
ılıtalım ve yoğurma kabımıza alalım. Mayayı ve bir tutam
şekeri ilave ederek erimesini sağlayalım. Su,sıvı yağ ve tuzu
ilave edelim. Ardından elenmiş unumuzu ilave ederek yumuşak bir
hamur elde edelim. Üzerine temiz bir bez örterek dinlenmesi için
bir kenara bırakalım.
Diğer tarafta
soğanı ince ince doğrayalım. 1 kaşık sıvı yağ ilave ederek
kavuralım. Kıymayı ilave edelim. Kavurmaya devam edelim. Biberleri
ince ince doğrayalım, kıymaya ilave edip kavurmaya devam edelim.
Domatesleri küp küp doğrayıp kavrulan kıymalı harca ilave
edelim. Salçayı, tuzu ve baharatları ve harcın üzerini 2 parmak
geçecek geçecek kadar su ilave edelim. Tüm malzemeler iyice pişip
yumuşayana kadar pişirelim. Harcımız sulu olacak. Eğer suyunu
çekerse ilave edelim.
Harcımız pişmeye
devam ederken hamurlarımızı 10 eşit parçaya bölelim ve her
birini büyük bir tava büyüklüğünde açalım. Hamurları
yağsız tavada altını üstünü çevirerek pişirelim ve temiz bir
bez üzerine dizelim.
Büyük bir servis
tabağı alalım. Pişen hamurlarımızdan bir tanesini servis tabağına
alalım ve hamurumuzun her tarafıne eşit şekilde kıymalı
harcımızdan yayalım. Hamurlarımız bitene kadar aynı işlemi
tekrarlayalım. Hamurumuzun en üstünede kalan harcımızı dökelim.
Dört eşit parçaya bölelim ve sarımsaklı yoğurtla servis
edelim.
Afiyet Olsun...
cok guuzel bır tarıf denemek lazım
YanıtlaSilDeneyincede çok beğeniceksiniz...Teşekkürler...
Silfiliz hanım,cım ellerinize sağlık.hep yapmak istediğim bir tarif ama bir türlü sıra ona gelmiyor,şu sıcaklar hele bir geçsinde deneyeceklerimin arasında..afiyetle..
YanıtlaSilBiz ailecek çok seviyoruz..Hatta zamanım olduğunda fazla şebit hazırlıyorum ve serin bir yerde saklıyorum..Uzun süre bzoulmuyor çünkü..Misafir geldiğinde hemen harcını hazırlayıp sunabiliyorum..
SilTarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
YanıtlaSilİletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com
Ablamla ne zaman aklımıza gelse hiç üşenmez yapar afiyetle yeriz…
YanıtlaSilNefis bir lezzet ,ellerine sağlık ,afiyetler olsun…
Sevgiler…
bizimde favori yemegimiz.. tesekkurler sevgiler
Silçok severim, ellerinize sağlık
YanıtlaSilCok tesekkurler...
SilCanımmmm memleketimin yemeği çok severim.Harika görünüyorr süpersin senn:) Ellerine sağlık.Öpüyorum canım benim.
YanıtlaSilBir Kayseliye begendirebildiysem ne mutlu bana :) Cok severek yapiyorum..
SilÇok güzel bir tarif, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCok tesekkur ediyorum..
SilSabah sabah okuyunca çok canım çekti :) Ellerinize sağlık, afiyet olsun :)
YanıtlaSil