10 Temmuz 2013 Çarşamba

Kayseri Yağlaması

Mubarek Ramazan ayına özel Goldmaster küçük ev aletleri firmasının sayın takipçileri için hazırlamış olduğum tarifim;




Malzemeler ;

Şebit için ;

  • 500 gr un
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kuru maya kuru
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam şeker

Harcı için ;

  • 700 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 sivri biber
  • 3-4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • su

Servis için;

  • Yoğurt
  • Arzu edilirse sarımsak

Yapılışı ;

Öncelikle sütümüzü ılıtalım ve yoğurma kabımıza alalım. Mayayı ve bir tutam şekeri ilave ederek erimesini sağlayalım. Su,sıvı yağ ve tuzu ilave edelim. Ardından elenmiş unumuzu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerine temiz bir bez örterek dinlenmesi için bir kenara bırakalım.

Diğer tarafta soğanı ince ince doğrayalım. 1 kaşık sıvı yağ ilave ederek kavuralım. Kıymayı ilave edelim. Kavurmaya devam edelim. Biberleri ince ince doğrayalım, kıymaya ilave edip kavurmaya devam edelim. Domatesleri küp küp doğrayıp kavrulan kıymalı harca ilave edelim. Salçayı, tuzu ve baharatları ve harcın üzerini 2 parmak geçecek geçecek kadar su ilave edelim. Tüm malzemeler iyice pişip yumuşayana kadar pişirelim. Harcımız sulu olacak. Eğer suyunu çekerse ilave edelim.

Harcımız pişmeye devam ederken hamurlarımızı 10 eşit parçaya bölelim ve her birini büyük bir tava büyüklüğünde açalım. Hamurları yağsız tavada altını üstünü çevirerek pişirelim ve temiz bir bez üzerine dizelim.

Büyük bir servis tabağı alalım. Pişen hamurlarımızdan bir tanesini servis tabağına alalım ve hamurumuzun her tarafıne eşit şekilde kıymalı harcımızdan yayalım. Hamurlarımız bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Hamurumuzun en üstünede kalan harcımızı dökelim. Dört eşit parçaya bölelim ve sarımsaklı yoğurtla servis edelim.


Afiyet Olsun...
Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

14 yorum:

  1. cok guuzel bır tarıf denemek lazım

    YanıtlaSil
  2. filiz hanım,cım ellerinize sağlık.hep yapmak istediğim bir tarif ama bir türlü sıra ona gelmiyor,şu sıcaklar hele bir geçsinde deneyeceklerimin arasında..afiyetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz ailecek çok seviyoruz..Hatta zamanım olduğunda fazla şebit hazırlıyorum ve serin bir yerde saklıyorum..Uzun süre bzoulmuyor çünkü..Misafir geldiğinde hemen harcını hazırlayıp sunabiliyorum..

      Sil
  3. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil
  4. Ablamla ne zaman aklımıza gelse hiç üşenmez yapar afiyetle yeriz…
    Nefis bir lezzet ,ellerine sağlık ,afiyetler olsun…
    Sevgiler…

    YanıtlaSil
  5. çok severim, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Canımmmm memleketimin yemeği çok severim.Harika görünüyorr süpersin senn:) Ellerine sağlık.Öpüyorum canım benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Kayseliye begendirebildiysem ne mutlu bana :) Cok severek yapiyorum..

      Sil
  7. Çok güzel bir tarif, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Sabah sabah okuyunca çok canım çekti :) Ellerinize sağlık, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil