Malzemeler
- 2 adet yufka
- 4-5 adet haşlanmış patates
- Tuz
- Pulbiber, karabiber
Sosu için
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
Yapılışı ;
Öncelikle haşlanmış patateslerimizi ezip içine tuz, pul biber ve karabiber ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Böreklerimizi sütle ıslatmak için derin bir kaseye 1 bardak sütü koyuyoruz. Başka bir karıştırma kabının içine yarım bardak süt ve sıvıyağı karıştırıyoruz. Yufkamızı düz bir zemine yayıp dörde bölüyoruz. İlk parçaya yağ ve süt karışımından sürüp yufkanın geniş kısmına patatesli iç harcımızı koyuyoruz. Rulo şeklinde sarıp, kendi etrafında dolayarak gül şeklini verdiğimiz böreğimizi süte batırıp her yerini ıslatıyoruz. Sütle ıslattığımız böreğimizi tepsiye alıyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak 30 dk pişiriyoruz.
Böreğimiz servise hazırdır. Afiyet Olsun...
Ellerine sağlık canım bayılırım patatesli böreğe …
YanıtlaSilSüte batırmak da güzel fikir ben iç harcından kalanı üzerine bolca sürüyorum yumuşacık oluyor .
Birde süte batırarak denemeliyim eminin yumuşacık puf puf ve su böreği tadında olur…
Afiyetler olsun canım.
Sevgilerimi bıraktım…