Mpoc
Malezya Palm Yağları Şef Serkan Bozkurt Chef's Table Mutfak
Okulu'nda “Yaza Merhaba” partisi düzenledi. Biz bloggerlarda bu
partiye davetliydik. Bizi şef Serkan Bozkurt ve MPOC İstanbul
yetkilisi Hakan bey karşıladılar.
Hakan
bey öncelikle bize Palm yağları ile ilgili bilgi verdi. Kısaca
değinirsek; Malezya,
palmiye yağı üretiminde dünyada ikinci. Birinci Endonezya.
Malaylar 150 ülkeye palm yağı ihracatı yapıyorlar. Türkiye de
bu ülkeler arasında. En büyük müşterileri Çin. Yani Uzakdoğu
ve Güney Asya ülkelerinde çok tüketilen bir yağ. Yüzde 80’i
yemeklerde kullanılıyor. Sağlık, kozmetik, sanayi sonra geliyor.
Dolayısıyla Malezya’ya vardığınızda ülkenin her yanının bu
fantastik ağaçlarla dolu olduğunu görüyorsunuz.
Bazı
Türk firmaları, palm yağını margarinlerinde, bisküvilerinde
kullanıyor. Yani hayatımızın içine biz farkında olmasak da palm
yağı sızmış. Malezya devletinin amacı ise bu yağlarının
Ortadoğu ve Avrupa’nın mutfaklarına girmesini sağlamak. Yani ev
hanımlarının, muttfak
şeflerinin market raflarından palm yağı satın almalarını
istiyorlar. Ayrıca duman çıkarmayan bir yağ. Mutfaklarda
duvarlara yapışmaz. Bu yönüyle de tercih edilebilir.
Bizimle
bu bilgileri paylaştıktan sonra workshop için eğitim sınıfına
geçtik. Chef's Table bu zamana kadar gittiğim mutfak okullarından
çok farklı. Dekorasyon çok sıcak ve insanın içini ferahlatıyor.
Etkinlik olarakta çok sıradışıydı ve hepimiz çok memnun
kaldık. Sebze ve meyveler hazırlanmış bizi bekliyordu. Diğer
tarafta et, balık ve tavuk vardı. Menü yoktu, herkes dilediği
malzemeyle dilediği yemeği hazırladı. Biraz ondan biraz bundan
derken çok farklı lezzetler ve sunumlar ortaya çıktı. Ben zaten
sıradışı şeyleri çok severim ve bu yüzden farklı soslar
kullanarak etimi marine ettim..Ayrıca etimin yanına karışık
sebze ve şeftaliden oluşan yine soslarla tatlandırdığım bir
garnitür yaptım. Evet yanlış duymadınız şeftali..Müthiş bir
aroma ve tat katıyor.
Yemeklerin
pişmesinin ardından terasta bizim için hazırlana masada
yemeklerimizi ve bizim için hazırlanan diğer lezzetleri tattık.
Herkes çok eğlendi ve memnun kaldı. Hakan bey partinin sonunda biz
bloggerlara Pirge Chef Bıçağı hediye etti. Bizi çok güzel
ağırlayan ve bu güzel jesti ile mutlu eden MPOC İstanbul
yetkilisi Hakan Alkan'a, Şef Serkan Bozkurt'a ve Chef's Table Mutfak
Okuluna çok teşekkür ediyorum. Çok sıradışı ve güzel bir
etkinlik oldu..
Güzel bir gündü gerçekten. Yemekler de bir o kadar nefis oldu. İyi ki katılmışız. Birlikte güzel geçiyor etkinlikler. :) Sevgiler canım.
YanıtlaSil