Malzemeler
- 3 adet günlük yufka
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz
İç Malzeme
- 200 gr böreklik peynir
- 1 adet yumurta beyazı
Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 kaşık süt
- 2 çorba kaşığı çörek otu
Yapılışı
;
Öncelikle böreğimizin sosunu hazırlıyoruz. Bunun için bir kase içine sütü, sıvıyağı, yumurtayı ve bir tutam tuzu ilave edip bir çırpıcı ve çatal yardımı ile tüm malzemeler karışana kadar çırpıyoruz. Başka bir kabın içine iç malzemesi olan böreklik peynirimizi ve yumurta beyazını koyup, iyice karıştırıyoruz. Kullanacağımız tepsiyi hafif yağlayıp ilk yufkamızı tepsiden dışarı taşacak şekilde yerleştiriyoruz ve üzerine sosumuzdan sürüyoruz. İkinci yufkamızı bölerek tepsiye yerleştirip aralarına sosumuzdan sürüyoruz. Hazırladığımız iç malzemeyi tepsinin her yerine eşit gelecek şekilde yayıyoruz. Son yufkamızın ortasından bir yuvarlak çıkartıyoruz ve kalan yufkaları bölerek tepsiye yerleştirip yufkaların aralarına sosumuzu sürüyoruz. En son olarak tepsinin dışına taşan yufkalarımızı tepsinin ortasında birleşecek şekilde toplayıp, en üstüne çıkarıdığımız yuvarlak yufkayı seriyoruz. Küçük bir karıştırm kabında 1 adet yumurta sarısını 2 yemek kaşığı sütle inceltip bir fırça yardımı ile böreğimize sürüp, üzerini çörek otu ile süslüyoruz ve servis için pişmeden önce dilimliyoruz.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak 30 dakika pişiriniz.
Böreğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.
Böreğimizin püfü :
- Börekte kullanacağınız peynire yumurta akı katarsanız, peynir böreğinizin içinde kurumaz.
- Böreğinizi pişmeden önce dilimlerseniz servis yapmanız kolaylaşır.
Gül böreği bizim evde çok seviliyor daha önce peynirli gül böreği tarifi, ıspanaklı gül böreği tarifini denemiştim ama patatesli gül böreği tarifini denememiştim hiç ellerine sağlık nefis görünüyor sevgiler
YanıtlaSil