Malzemeler :
- 5 adet yufka
- 2 şişe soda
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta
İç malzemesi
- 200 gr böreklik peynir veya lor
- ½ demet maydanoz
Üzeri için
- Susam, çörekotu
Yapılışı
;
Böreğimizi yapmak
için öncelikle iç malzemelerimiz olan peynir ve ince kıydığımız
maydanozumu karıştırıyoruz. Daha sonra başka bir karıştırma
kabında sos olarak kullanacağımız yoğurt, sıvıyağ ve
yumurtaları tüm malzemeler özleşene kadar iyice çırpıyoruz.
Hafif bir şekilde yağladığımız fırın tepsimize ilk yugkamızı
hafif buruşturarak yayıyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz
sostan sürüp diğer yufkayı üzerine yayıyoruz. Yufkaların
yarısını tepsiye yerleştirdikten sonra peynirli harcımızı
tepsinin her yerine gelecek şekilde yayıyoruz. Üzerine kalan
yufkaları aralarına sos sürerek tepsimize yerleştirmeye devam
ediyoruz. Sosun kalanını tepsimizin en üstüne yayıp, bir bıçak
yardımı ile servis edeceğimiz şekilde dilimliyoruz. 2 şişe
sodayı açıp böreğimizin üzerine döküyoruz. En son olarak
susam ve çörekotu ile süsleyerek önceden ısıtılmış 200
derece fırında böreğimizin üzeri kızarana kadar yaklaşık
olarak 30 dk pişiriyoruz.
Böreğimiz servise
hazırdır. Afiyet Olsun...
Canım ellerine sağlık sodalı börekler harika oluyor..Puf puf..Afiyet bal olsun..
YanıtlaSil