Malzemeler
- 4 adet yufka
- 500 gr ıspanak yaprağı
- 125 gr margarin veye tereyağ
- 3 adet yumurta
- 150 gr beyaz peynir
- 3-4 çorba kaşığı yoğurt
Yapılışı
;
Böreğimizin
yapımına başlarken öncelikle yağımızı eritiyoruz. Eriyen
yağımız biraz ılındıktan sonra içine yumurta ve yoğurdumuzu
ilave ediyoruz. İyice çırpıyoruz. Diğer tarafta iri
doğradığımız ıspanağımıza bikaç tutam tuz ilave ederek
iyice ovuyoruz. Daha sonra peynir ve sıvıyağımızın yarısını
ilave edip iyice karıştırıyoruz. Kalan sıvıyağla tepsimizi
yağlıyoruz. Düz bir zemine ilk yufkamızı serip üzerine
sosumuzdan sürüyoruz. Yufkayı ikiye katlayıp tekrar sosumuzdan
sürüyoruz. Ve yufkamızın geniş kısmına ıspanaklı harcımızdan
koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Tepsimizin ortasına sardığımız
rulo böreğimizi yerleştiriyoruz. Diğer yufkalarada aynı işlemi
uygulayarak böreğimizi tepsimize yerleştiriyoruz. Kalan sosumuzu
bir fırça yardımı ile böreğimizin üzerine sürüyoruz. Servisi
kolay olsun diye önceden dilimliyoruz. Önceden ısıtılmış 200
derece fırında yaklaşık olarak 30 dk üzeri kızarana kadar
pişiriyoruz.
Böreğimiz servise
hazırdır. Afiyet Olsun...
Çok severim ıspanaklı böreği geçtiğimiz hafta yapmıştı kayınvalidem sağolsun ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCok tesekkur ederim benimde favori boregimdir..
Sil