Bulgur hakkında
bilmeniz gereken 10 önemli şey!
Anadolu’nun
vazgeçilmezi Bulgur, barındırdığı vitamin ve mineraller açısından önemli bir
besin kaynağımızdır. Sofralarımızın baş tacıdır. Duru Bulgur, geleneksel gıdamız, bulgurla ilgili bilinmesi
gereken 10 önemli bilgiyi sıraladı.
Afiyetle yediğimiz bu değerli besin kaynağını Siz
ne kadar tanıyorsunuz?
İşte 10 madde bulgur hakkında bilmeniz
gerekenler;
1-Bulgur
doğaldır. Durum buğdayından üretilir. Hiçbir katkı maddesi içermez, üretiminde
sadece buğday ve su kullanır.
2-Bulgur yıkanmaz!
Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden
önce yıkanmasına gerek yoktur. Ayrıca pirinç gibi suda bekletilmez.
3-Bulgur sanılanın
aslına çok kolay hazırlanabilen bir besindir. Makarna gibi 20 dakikada
hazırlanabilir. Çorbadan, mamaya, tatlıya, salataya her yemekte kullanılabilir.
Yemek çeşitliliği oldukça fazladır.
4-Bulgur
glisemik indeksi düşük bir besin olduğu için, şeker hastaları tarafından da rahatça
tüketilebilir.
5-Bulgur, B
vitaminleri zenginidir. Folik asit bulgurda çokça bulunur. Özellikle
hamilelerin, bebeğin zihinsel gelişimi için folik asit kaynağı bulguru bolca
tüketmeleri gerekir.
6- Taş
değirmende yapılan bulgur, buğdayın doğasına uygun olarak öğütüldüğü için daha
sağlıklı ve doğaldır. Duru Bulgur, taş değirmelerde kullandığı doğal taşları da
doğadan alır ve değirmen taşı olarak işler, asla dökme değirmen taşı kullanmaz.
Öğütülen buğdayın doğal olması, öğüten taşın da tamamen doğal olması ile ortaya
çıkan bulgur da tamamen doğaldır.
7-Bulgur fazla lif ihtiva ettiğinden dolayı
diyetlerin vazgeçilmezidir. Araştırmalar bulgurun acıkmayı 1,5 saat
geciktirdiğini ortaya koymuştur. Bulgur kolesterol içermez.
8-Bulgur,
yüksek posa içeriğiyle doygunluk verir, sindirimi kolaylaştırır, kan şekerini
yavaş yükseltir ve hızla düşmesini engeller; enerji verir.
9-Bulgur, kaynatma
ve kurutma işlemlerinden dolayı küf oluşumuna karşı dayanıklıdır ve raf ömrü
diğer ürünlerden daha uzundur. Koruyucu bir madde içermez.
10- Buğday
kavuzlu bir yapıda olduğu için tarım ilacıyla temas etmez, tamamen
doğaldır. Buğdaydan üretilen bulgur da
doğal, besin değeri olarak da tam buğdaya yakın olduğu için oldukça sağlıklı
bir gıdadır.
sağol canım bu faydalı bilgiler için
YanıtlaSil