Cikolata Soslu Tart Kek
Malzemeler
- 2 yumurta
- 2 Türk kahvesi fincani şeker
- 2 Türk kahvesi fincani süt
- 1Türk kahvesi fincani sıviyağ
- 2 tepeleme dolu yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanillin
- 2,5 Turk kahvesi fincani un
- Üzerini suslemek icin granul çikolata ve hindistan cevizi
Çikolata Sos icin
- 2 su bardağı süt
- 1 küçük paket kakao
- 1 çorba kaşığı un
- 1 corba kasığı nışasta
- 1 tatlı kaşığı tereyagi
- 6 çorba kaşığı krema
- 4 çorba kaşığı şeker
Yumurta ve sekeri kabarana kadar iyice çirpıyoruz. Karışıma süt ve yağı ilave ediyoruz.. Tüm kuru malzemeleri bir kapta karıştırıp eliyoruz ve sonrasinda kek karışımımıza ekliyoruz..
☆☆☆ Bu sekilde karıştırıp
eklediğinizde daha homojen karısmiş ve güzel kabaran kekiniz olur.. ☆☆☆
Tart kalibimızı
yağlayıp karışımı içine dökuyoruz.. 175 dereceye ısıttıgınız fırında 18-20 dk
pisiriyoruz. İyice soğuduktan sonra kaliptan çikarın..
Kekiniz piserken
krema ve tereyağı haric tum malzemeleri tencereye alın ve ocakta pisirin.
Atesten aldıktan sonra krema ve tereyağını ekleyip mikserle iyice çırpın..
Kekinizi servis tabağına ters çevirerek alın. Uzerine sosu dökün.. Dilediğiniz
gibi süsleyip servis edin..
Afiyet Olsun
Ellerinize sağlık Filiz hanım :) Nefis görünüyor :)
YanıtlaSilçok güzel görünyor. elinize sağlık :)
YanıtlaSilElinize sağlık harika görüntü... sevgiler (Selma'nın Organik Mutfağı)
YanıtlaSilElinize saglik hem sunum hem tarif çok güzel.
YanıtlaSil