İç Pilav Tarifleri
İç
pilav; soğan, ciğer, kuş üzümü, dolmalık fıstık, badem, çam fıstığı gibi
malzemelerle hazırlanan; muhteşem görünümü ve eşsiz lezzetiyle davet
sofralarının vazgeçilmez tarifidir.
Tavuk
eti, koyun eti ya da dana eti ile de yapılabilen iç pilavlarda isteğe göre
pirinç yerine bulgur da kullanılabiliyor. Sadece su ile pişirilebileceği gibi
lezzetinin katlanması için tavuk suyu ya da et suyu ile de yapılabilen iç
pilavlar, davet sofralarında bıldırcın gibi etlerin yanında servis ediliyor.
Sıradan bir pilavın aksine, başlı başına bir ana yemek sayılabilecek kadar
güçlü tarifler olan nefis iç pilav tariflerine
göz atıp farklı yorumlardan ilham alabilirsiniz.
Kayısılı İç Pilav
Zeytinyağı
ve tereyağı karışımında pembeleşen soğanlara pirinç eklenir ve şeffaflaşıncaya
kadar kavrulur. Yağsız tavada kavrulan bademler ve kıyılmış kuru kayısı
eklenir. Toz kırmızı biber, yenibahar, tarçın, tuz ve karabiber ile
baharatlandırılıp tavuk suyu eklenerek ağır ateşte 15 dakika pişirilir. Ocaktan
alındığında kıyılmış dereotu ilave edilir ve demlenmeye bırakılır.
Tavuk Ciğerli İç Pilav
Kavrulan
soğana; yenibahar, tarçın, tuz, karabiber, dolmalık fıstık ve kuş üzümü
eklenir. Kokuları hissedilince pirinçler ilave edilir ve kavrulur. Su ve bir
tutam toz şeker eklenir ve kısık ateşte pişirilir. Ayrı bir tavada
zeytinyağında pişirilen tavuk ciğeri eklenir, içine dereotu doğranır. 10 dakika
dinlendirilir. Sıcak servis edilir.
Alternatif
olarak Mantarlı
Pilav tarifine de göz atabilirsiniz.
Kuzu Ciğerli İç Pilav
Tereyağında
çam fıstıkları kavrulur ve soğanlar eklenir. Pembeleşen soğanlar, kuzu ciğeri
ile birkaç dakika kavrulduktan sonra sıcak su ve bir tutam tuz karışımında
yarım saat kadar ıslatılıp süzülmüş pirinç ilave edilir. Birkaç dakika daha
kavrulup suda bekletilmiş ve süzülmüş kuş üzümü de eklenir. Tuz, karabiber ve yenibahar
da bu aşamada tencereye ilave edilir. Son olarak tavuk suyu ve bir tutam şeker
ile pişmeye bırakılır. Dinlendirdikten sonra ince kıyılmış dereotu ile servis
edilir.
Etsiz ve Ciğersiz İç Pilav
Tereyağında
hafifçe kavrulan soğana tarçın, yenibahar, dolmalık fıstık, kuş üzümü, tuz ve
karabiber eklenir. Sıcak tuzlu suda 1 saat kadar bekletilen pirinç, bol su ile
yıkanır ve süzülür. Soğanlı karışıma eklenip çok az kavrulur. Üzerine et suyu
ya da tavuk suyu koyulur. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Ocaktan
alındığında ince kıyılmış dereotu ilave edilir ve demlenmesi için beklenir.
Knorr’un
hazırladığı ve pek çok yemek tarifini bulabileceğiniz http://www.herkessofraya.com/
adresini inceleyerek değişik pilav tariflerini keşfedebilir; hamur işinden
salatalara, davet yemeklerinden atıştırmalıklara uzanan leziz bir yolculuğa
çıkabilirsiniz.
Güzel görünüyor :) Sevgiler,
YanıtlaSiletsiz ve ciğersiz tercih ederim ben..
YanıtlaSil