Birçok
workshopa katılıyorum ve orada çok değişik lezzetleri deneme
fırsatımız oluyor. Fakat bu zamana kadar bu workshoplarda
yaptığımız bir çok yemek tatlıyı bu zamana kadar paylaşmadım.
Workshoplardan birinde yaptığımız ve bu sıcak yaz günlerinde
dondurma ile servis edebileceğiniz bu lezzetli ve pratik bir tatlı
tarifini paylaşmak istiyorum.
Krem
patisserie için;
- 1
su bardağı süt
- 3
çorba kaşığı toz şeker
- 2
yemek kaşığı un
- 50
gr tereyağ
- 1
paket vanilya
Vanilya
sosu için;
- 3/4
su bardağı süt
- 3
çorba kaşığı toz şeker
- 3
adet yumurta sarısı
- yarım
paket vanilya
Karamelize
sos için;
- 3
yemek kaşığı toz şeker
- yarım
çay bardağı su
- 1/4
limon suyu
- 30
gr tereyağ
- 2
adet milföy hamuru
- 4
adet armut
Yapılışı:
Vanilya
sosunun yapılışı;
Küçük
bir tencereye toz şeker, yumurta sarısı ve sütü alıp iyice
karıştırıyoruz.
Daha
sonra karışımı ocağa alıp orta ateşte karıştırarak
kaynatıyoruz. Kaynamaya
başlayınca vanilyayı ekleyip tenceremizi kenara alıp biraz daha
karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Karamelize
sos için;
Küçük
bir tavaya tereyağı koyup eritelim. Şekeri
ekleyin 2 dakika şeker kavrulduktan sonra limon suyunu ve suyu
ekleyin. Suyunu
ekledikten sonra bir kere karıştırın daha sonra karıştırmayın. Rengi
kahve rengine dönünce ocaktan alın.
Krem
patisserie için;
Yağımızı
eritip üzerine toz şeker ve unu ekleyip biraz kavurun. Süt,
yumurta ve vanilyayı bir kasede karıştırıp yavaş yavaş
tencereye alın. Kısık
ateşte dibini tutturmadan karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Bu
arada milföy hamurlarını merdane ve biraz un yardımı ile
aşağı yukarı ve biraz açıp ortadan ikiye bölelim
bir hamurdan iki dikdörtgen elde edip bunları önceden yağlı
kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Her
tarafını çatalla delelim ve kenarlarında pay bırakarak orta
kısımlarına krem patesserie sürün. Armutların
kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün çekirdek yataklarını
çıkarıp yarım ay şeklinde dilimleyin. Kremalı
milföyün üzerine armutları dizin. Milföylerin
kenarlarını katlayın. Üzerine
vanilyalı sostan döküp önceden 200 derecede ısıttığımız
fırında 20-25 dakika pişirelim. Fırından
çıkan tatlının üzerine karamel sos döküp (karamel sos
sertleşmişse biraz ısıtıp öyle kullanalım) servis edelim…
merhaba filiz hanım 3. hafta menümde yayınlandı bilginize sunarım kolay gelsin
YanıtlaSilteşekkürler kontrol edicem...
Sil