Lor peyniri bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Kansere
karşı koruyuculuğundan, kemiklerin güçlenmesine, mide rahatsızlıklarının
giderilmesine kadar sayısız faydası olan lor peynirinden yeterince
yararlanılmadığına dikkat çeken uzmanlar, lor peynirinin özellikle bağışıklık
sistemini güçlendirdiğini de belirterek, sofralardan eksik edilmemesi
önerisinde bulunuyorlar.
Bağışıklık
sistemi zayıf kişilerin, sporcuların, diyet yapanların ve tansiyon hastalarının
gözdesi olan Lor peynirinin sağlığa yararları saymakla bitmiyor. Özellikle
içerdiği serum protein ile vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine
katkı sağlayan lor peyniri, sporcuların da sağlıklı beslenme listesinde ilk
sırada yer alıyor. Beslenme ve
Fitoterapi Uzmanı Gizem Keservuran, lor peynirinin sadece börek ve makarnalarda
kullanıldığını söyleyerek “Lor peyniri sofralardan eksik edilmemeli. Bağışıklık
sisteminin güçlenmesine katkı sağlamak için lor peyniri yiyebilir, hastalıkları
kendinizden uzak tutabilirsiniz. ” dedi.
Lor peynirin sayısız faydası var
Vücut
için en önemli besinleri içeren, lor peynirinin protein, kalsiyum, mineral ve
vitamin zengini bir peynir olduğuna dikkat çeken Keservuran, lor peynirinin
inek peynirinin suyundan yapıldığını belirterek “İnek peynirinden elde
edilmesine rağmen inek peynirindeki antijenik proteinleri içermez. Lorun içinde
özellikle diğer süt ürünlerinde bulunmayan çok değerli bir protein olan serum
protein vardır. Bunun da biyolojik değeri çok yüksek. Hatta yumurtadan daha
yüksek biyolojik değeri var. Yumurta alerjisi olan bir kişi, lor yiyerek bu
protein ihtiyacını çok rahat karşılayabilir" diye konuştu. Keservuran “Lor
peynirinin içinde bulunan serum protein tüm vücut ve kas proteinlerinin daha
fazla sentezlenmesini sağlıyor. Aşırı egzersiz sonucu ortaya çıkabilen kas
sakatlanmalarında iyileştirici etkisi var. Bu nedenle özellikle sporcular bu
peynirin değerini biliyor ve tüketiyor. Ancak, birçok kişi bu değerli peynirin
mucizevi etkilerinin farkında değil. Sadece börek ve makarnada lor kullanılıyor.
Günün
her saati atıştırmalık olarak da bu faydalı peynirden yararlanmak mümkün.
Özellikle Diyet yapanlar, az tuzlu kahvaltılık lor peyniri ile diyetlerini
keyiflendirebilirler”
Lor peynirinin besin değeri de zengin
Yenilikçi
ürünleri ile peyniri günün her saati tüketilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa
çeviren Muratbey’in tam yağlı lor peynirinin, Türk Gıda Kodeksine göre 100
gramı günlük kalsiyum ihtiyacınızın % 90'nını karşılıyor. Lor peynirinin 100
gramında 700 mg kalsiyum bulunuyor. Yumuşak taze bir peynir olan Muratbey Lor, 500
gramlık ambalajlarda sunuluyor. Sadece börek, makarna, tatlı yapımında değil, Muratbey Lor Peyniri’ ni kahvaltıda da,
üzerine şeker, bal ya da reçel dökerek tüketebilirsiniz.
Lor Peyniri Salatası Nasıl Yapılır?
Lor Peyniri Salatası Tarifi
Malzemeler
- 300 gr. lor peyniri (1 paket)
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 7-8 dal dereotu
- 7-8 dal maydanoz
- 4-5 dal taze nane
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz,pul biber(isteğe bağlı)
Yapılışı
Dereotu,nane ve maydanozu ince kıyalım.
Bütün malzemeleri karıştırıp, servis tabağına alalım.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder