Her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle sofralarda lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur, soğuk kış günlerinde lezzet tutkunlarına Bulgur Aşı Çorbasını öneriyor.
Türkiye’nin lider gıda firmalarından Duru Bulgur, her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle lezzet şöleni yaşatıyor. Bize de Duru Bulgur ürünleri ile yapacağımız birbirinden lezzetli yemekler ile sofralarımızı zenginleştirmek kalıyor. Bu ay ki yemeğimiz Bulgur Aşı Çorbası…
Bulgur Aşı Çorbası Nasıl Yapılır?
Bulgur Aşı Çorbası Tarifi
Bulgur Aşı Çorbası
Duru Başbaşı Bulgurundan hazırlanan Bulgur Aşı Çorbası tarifi şöyle:
MALZEMELER
Hazırlama süresi: 4dk./Pişirme süresi: 15-20 dk./ 4 kişilik
- 2 adet kuru soğan
- 250 g kıyma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 bardak başbaşı bulgur
- 6 bardak et suyu
- 1 bardak haşlanmış nohut
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- ½ bardak portakal
suyu Tuz, karabiber
- 5-6 yaprak ince kıyılmış taze nane
HAZIRLANIŞI
Soğanları ince ince kıyıp tereyağında kavurduktan sonra, biber salçası ve kıymayı ekleyin. Nohudu, portakal suyunu, portakal kabuğu rendesini ve bulguru da ekledikten sonra et suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynayınca tuzunu ve karabiberini ekleyin. Bir taşım daha kaynatın. Üzerine ince kıyılmış naneyle süsleyerek servis yapın.
DURU BULGUR HAKKINDA
Duru Bulgur, 1935’te Karaman’da kurulan Türkiye’nin lider gıda firmalarındandır. Kurulduğu yıldan bugüne tüketicileri için en kaliteli ve doğal bulgurları üretmeyi ve tüketicilerine ulaştırmayı kendisine görev edinmiştir. Modern tesislerinde, sadece su ve buğday kullanarak, taş değirmende öğütme metoduyla doğal renginde ve kokusunda sağlıklı, doğal ve lezzetli bulgurlar üretir.
3 üretim merkezi ile günlük üretim kapasitesi 250 ton olan Duru Bulgur; başta Avrupa birliği ülkeleri olmak üzere Çin, Japonya, Amerika, Kanada, Avusturalya, Mısır, Nijerya gibi 51 ülkeye kendi markasıyla ihracat yapmaktadır.
Duru Bulgur her daim vazgeçilmezlerimizden :) bulgur aşını da çok severim..
YanıtlaSil