Mayalı İstiridye Börek
Son günlerde böreklere takmış bulunmaktayım.Sürekli
yufka açıp börek yapasım.var..Ve farkettim ki; resimleri paylaşıp, bir türlü
tarifleri yazmaya vakit bulamadım. Ve sevgili arkadaşım Müge için
yaptığım mayalı istiridye böreklerin yapımını paylaşmak istiyorum.
Mayalı İstiridye Börek Nasıl Yapılır?
Mayalı İstiridye Börek Tarifi
Mayalı İstiridye Börek
Mayalı İstiridye
Börek İçin Gerekli Malzemeler ;
Mayalı İstiridye Börek Hamuru için gerekli malzemeler;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1/2 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Mayalı
İstiridye Börek Üzeri için gerekli malzemeler;
- Tereyağ
Mayalı
İstiridye Börek İç Malzemesi için gerekli malzemeler;
- Kıyma
- 1 orta boy soğan
- İsteğe bağlı karabiber, pul
biber
- tuz
- 1 kaşık sıvıyağ
Mayalı
İstiridye Börek Nasıl Yapılır?
Mayalı
İstiridye Börek Tarifi:
Öncelikle tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alarak yumuşak bir
hamuryoğurun. Hamurunuzu 12 eşit parçaya bölüp, üzerini örterek
mayalanmaya bırakın. Diğer tarafta soğanı ince ince doğrayalım. 1 kaşık yağ ile
kavurmaya başlayalım ve kıymayı ilave edelim. Kıymamız kavrulunca soğuması için
bir kenara bırakalım.
Mayalanan hamurlarımızı tabak
büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak altılı gruplar halinde üst üste dizin.
En üstteki hamura yağ sürmeyin.
Üst üste koyduğumuz hamurların
üzerini örtüp yarım saat kadar dinlendirin. Öncelikle
ilk açtığımız hamur grubunu, sonra diğerini 6-7 mm.
kalınlığında açıp bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın.
Rulo haline getirdiğimiz hamuru 2
parmak kalınlığında dilimlere kesin. Her dilimi merdaneyle hafifçe açıp
ortasına hazırladığımız kıymalı içten koyun.
İki ucu üstüste gelecek şekilde ağız
kısmına hafifçe bastırarak kapatıp tepsiye dizin. Üzerlerine tereyağı sürün.
Tepside yarım saat kadar beklettiğiniz poğaçalarımızı 175 derecelik fırında
kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun....
Hayırlı akşamlar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Çok teşekkür ederim...
Sil