14 Temmuz 2013 Pazar

“Bir O Yaka Bir Bu Yaka”

Bugün size bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Mutlaka kitaplıklarınızda yeralmalaı. Çok değer verdiğim iki insan olan Selma Şen bu kitabın danışmanlığını ve yemek stilistliğini, Erkin Ön'de her zaman olduğu gibi bu kitabın güzel fotoğraflarına imzasını attı.
 



Ege nin iki yakası bu kitapta buluştu: “Bir O Yaka Bir Bu Yaka”
Ege’nin iki yakasını tek kitapta buluşturan, Maria’nın Bahçesi Etiler Restoranın şefi, aynı zamanda sahibi Maria Ekmekçioğlu’nun yemek araştırmacısı Gökçen Adar’la birlikte hazırladığı “Bir O Yaka Bir Bu Yaka” adlı yemek kitabı raflarındaki yerini aldı.
Ege’nin iki yakasından derlenen ve geliştirilen, 60 adet Maria Ekmekçioğlu’na, 60 adet Gökçen Adar’a ait, toplam 120 tarifin yer aldığı, büyük boy, lüks baskı yemek kitabı “Bir O Yaka Bir Bu Yaka” iki yıl süren titiz bir çalışmanın ürünü… Danışmanlığını ve yemek stilistliğini Selma Şen’in yaptığı, Erkin Ön’ün fotoğrafladığı,  “Bir O Yaka Bir Bu Yaka” İnkilap Yayınevi tarafından yayınlandı. 


11 Temmuz 2013 Perşembe

Hem Akıllı, Hem Hesaplı...Solo Solo Solo

Kalitesi ve güvenilirliğiyle Türkiye temizlik kağıdı sektöründe önemli bir yere sahip olan Solo firması Chef's İstanbul'da bizi çikolata yapım atölyesine davet etti. Atölye çalışması öncesi Solo'nun yeni akıllı çözümler adı altunda sunduğu ürün grubu ile tanışma fırsatı bulduk. Hem dayanıklı, hem hesaplı” sloganı ile bir bütün haline gelen Solo sunduğu akıllı çözümler ile de beğenimizi kazandı. Ve Akıllı çözümlerin sloganı çok güzel..."Solo'yla hallet gitsin, Hayat devam etsin."




Solo ekibi bizimle dünden bugüne kadar geçen süreçte Solo firması olarak neler yaptıklarını, ürünlerini nasıl geliştirdiklerini ve bizlere son olarak sundukları akıllı çözümlerin neler olduğunu paylaştılar. 




Bilgi paylaşımı ve sunumun ardından heyecanla beklediğimiz an geldi ve yaşasın Çikolata Aşkı....



Çikolata atölyesinin düzenlendiği Chef's İstanbul ve Gülhan-Mustafa Kara çifti ile tanışmam çok eski yıllara dayanır. İlk çikolata ve pastacılık eğitimlerimi ve yemek konusunda daha bir çok eğitimide kendilerinden almıştım. Solo firması sayesinde tekrar biraraya gelmek çok güzeldi..Eski günleri andığımız güzel bir etkinlik oldu.





Chef’s İstanbul’da gerçekleştirilen Solo Akıllı Çözümler ile El Yapımı Çikolata Atölyesi’ne katılmaktan dolayı çok mutlu oldum ve davet ettikleri için Solo ailesine ve eğitmen chef Gülhan Kara'ya, çikolata yapmanın püf noktalarını bizimle paylaşan sayın Mustafa Kara'ya çok teşekkür ederim. 







Hem akıllı hem hesaplı ürünleriyle, Türk hanımlarının  hayatını kolaylaştıran Solo Akıllı Çözümler Ailesi, yepyeni yüzüyle tüketicilerle buluşuyor!

Kalitesi ve güvenilirliğiyle Türkiye temizlik kağıdı sektöründe önemli bir yere sahip olan Solo, Akıllı Çözümler Ailesi ile hayattan keyif almayı bilen tüm kadınlara; hem akıllı hem hesaplı çözümler sunmaya devam ediyor. Türkiye’de benzeri bulunmayan Akıllı Çözümler Ailesi ürünleri sadece Solo’da.
Banyolarına sığmayan hanımlara Solo’dan Sıkıştırılmış Tuvalet Kağıdı !
Uzun Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirilen, özel teknolojiyle sıkışıtırılmış 40 ruloluk paket, 32 ruloluk paketlere göre %15 daha az yer kaplıyor.
Çabucak biten rulolar canınızı sıkmasın!
Normal rulolara göre %50 daha uzun rulolara sahip olan, Solo Uzun Rulo Kağıt Havlu ve Tuvalet Kağıdı çabucak bitmiyor, size zamandan kazandırarak ailenize daha fazla vakit ayırma şansı veriyor.
Solo’dan evinizin her yerinde güvenle kullanabileceğiniz Sık, Hijyenik ve Pratik Çek-Al Havlu ve Peçete !
Solo Akıllı Çözümler Aliesi’den Solo Çek-Al Peçete ve Havlu, hijyenik ve pratik kutusuyla dağılmıyor, ıslanmıyor ve her zaman tertemiz kalıyor; farklı renklerdeki kutularıyla evinizin her köşesine uyum sağlayan, pratik ve hijyenik çözümler sunuyor. Üstelik yedek paketi sayesinde bittikçe yenilenebiliyor.
Sınırlı sayıda üretilen Nostaljik Çiçekli ve Retro Puanlı Solo Dekoratif Çek-Al Havlular ise, kısa süreliğine sadece Migroslar’da tüketicilerle buluşuyor.
Solo Akıllı Çözümler Ailesi, günlük hayatta çözdüğü problemleri ve kullanım faydalarını eğlenceli bir dille anlatan üç farklı televizyon reklamı ve gündüz kuşağı programlarında bilgilendirici reklamlarla da tanıtılıyor.
Her hafta 20 şanslı kişinin Akıllı Çözümler ürün paketi kazanacağı Solo Akıllı Çözümler Karakter Testi oyunu da, Facebook’ta devam ediyor! Tüketiciler Solo Facebook sayfasını ziyaret ederek, ürünlerle ilgili daha çok bilgi alırken, eğlenceli uygulamayla keyifli vakit geçirip, nasıl bir Solo kadını olduklarını öğrenebiliyorlar: http://www.facebook.com/SoloSoloSolo



10 Temmuz 2013 Çarşamba

Emine Beder'le Mutfak Aşkı Programı



Kayseri Yağlaması

Mubarek Ramazan ayına özel Goldmaster küçük ev aletleri firmasının sayın takipçileri için hazırlamış olduğum tarifim;




Malzemeler ;

Şebit için ;

  • 500 gr un
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kuru maya kuru
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam şeker

Harcı için ;

  • 700 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 sivri biber
  • 3-4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • su

Servis için;

  • Yoğurt
  • Arzu edilirse sarımsak

Yapılışı ;

Öncelikle sütümüzü ılıtalım ve yoğurma kabımıza alalım. Mayayı ve bir tutam şekeri ilave ederek erimesini sağlayalım. Su,sıvı yağ ve tuzu ilave edelim. Ardından elenmiş unumuzu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerine temiz bir bez örterek dinlenmesi için bir kenara bırakalım.

Diğer tarafta soğanı ince ince doğrayalım. 1 kaşık sıvı yağ ilave ederek kavuralım. Kıymayı ilave edelim. Kavurmaya devam edelim. Biberleri ince ince doğrayalım, kıymaya ilave edip kavurmaya devam edelim. Domatesleri küp küp doğrayıp kavrulan kıymalı harca ilave edelim. Salçayı, tuzu ve baharatları ve harcın üzerini 2 parmak geçecek geçecek kadar su ilave edelim. Tüm malzemeler iyice pişip yumuşayana kadar pişirelim. Harcımız sulu olacak. Eğer suyunu çekerse ilave edelim.

Harcımız pişmeye devam ederken hamurlarımızı 10 eşit parçaya bölelim ve her birini büyük bir tava büyüklüğünde açalım. Hamurları yağsız tavada altını üstünü çevirerek pişirelim ve temiz bir bez üzerine dizelim.

Büyük bir servis tabağı alalım. Pişen hamurlarımızdan bir tanesini servis tabağına alalım ve hamurumuzun her tarafıne eşit şekilde kıymalı harcımızdan yayalım. Hamurlarımız bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Hamurumuzun en üstünede kalan harcımızı dökelim. Dört eşit parçaya bölelim ve sarımsaklı yoğurtla servis edelim.


Afiyet Olsun...

15 Haziran 2013 Cumartesi

Fasulye Diblesi

Ben anne tarafından Gürcüyüm. Bazen annemden öğrendiğim kadarı ile kendi yorumumu katarak Gürcü ve Karadeniz yemekleri yapıyorum. Hatta bu yemekleri eşime bile sevdirmeyi başardım.

Fasulye diblesi de böyle yemeklerden biri. Bu yemeğin zamanı yok. Sabah kahvaltısında, çay saatlerinde yada akşam yemeklerinde etin yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz.




Malzemeler ;

  • 1 kilo taze fasulye
  • 1 adet büyük soğan
  • 4-5 adet domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz

Yapılışı ;


Öncelikle yıkayıp ayıkladığımız taze fasulyeleri parmak genişliğinde doğrayalım. Soğanları küçük küçük doğrayalım ve 3 kaşık zeytinyağ ilave ettiğimiz tencereye koyup kavurmaya başlayalım. Domatesleri rendeleyip soğanlara ilave edelim. Beş dk kadar kavurduktan sonra fasulyeleri tencereye ilave edelim. Fasulyeler suyunu bırakana kadar tencerenin kapağını kapatalım. Ara ara karıştıralım. Ocağın altını kısıp, tuzunu ilave ettikten sonra fasulyelerin pişmesini bekleyelim. Eğer suyunu çekerse en fazla 1 çay bardağı su ilave edelim. Suyu yeterince varsa kesinlikle su koymayalım. Fasulyeler pişince, fasulyeleri tencerenin kenarlarına çekerek ortasını havuz gibi açalım. Yıkayıp süzdürdüğümüz pirinci ilave edip, pirinçlerin üzerini fasulye ile kapatalım. Tencerenin kapağını kapatalım ve pirinçler pişip, yemek tüm suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Ocağın altını kapatıp, pirinçleri ve fasulyeleri zedelemeden hafif hareketlerle karıştıralım.





Fasulye diblemiz servise hazırdır. Sıcak yada soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun...



Yemeğimizin püfü : Dible yemeğini kışında yapmak isterseniz, fasulyeler yarı kavrulmuş haldeyken pirincini ilave etmeden soğutup buzdolabı poşetlerine koyup dondurabilirsiniz.