23 Nisan 2013 Salı

Emine Beder'le Mutfak Aşkı 2.Program


Emine Beder ile ikinci programımı izleyemeyenler ya da yeniden izlemek isteyenler için paylaşmak istedim.




Fındık Ezmeli Bayat Ekmek Krebi


Bayat ekmeklerle yaptığım ilk tariflerden biridir krep ve kendi yaptığım fındık ezmesi ile servis yaptım. Tadanlar çok beğendi. Sizlerinde beğeneceğini ümit ediyorum.



Malzemeler ;
  • 4 dilim bayat ekmek 
  • 1,5 su bardağı süt 
  • 4 adet yumurta 
  • 2,5 çay bardağı un 
  • 4 çorba kaşığı bal 
  • Tereyağı



Servis için ;
  • Fındık Ezmesi

Yapılışı ;

Ekmekleri rondoda çekin, üzerine süt döküp ıslatın. Yumurtaları, unu ve balı rondada çekilmiş ekmeğe ilave edip, iyice karıştırın. Fındık büyüklüğünde tereyağını tavaya koyup kızdırın. Hazırladığınız karışımdan bir miktar dökün. Tavayı sallayarak hamurun yayılmasını sağlayın. Krebin her iki tarafını da pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ekmekli kreplerin üzerine fındık ezmesi sürün ve rulo yapın. İkişer parmak kalınlığında dilimleyerek servis yapın.


Afiyet Olsun..

20 Nisan 2013 Cumartesi

Muhammara


Muhammara bildiğiniz gibi Antep yöresine ait bir meze. Blogger arkadaşlarımın sayfalarında değişik tarzda yapılışları mevcut. Bu mezeyi yıllardır yaparım ve çokta iddialıyımdır. Hatta bu meze ile geçen sene Tukaş Lezzet Ustaları yarışmasında finalde yarıştım. Ve çok ünlü şeflerden geçer not aldım. Hepsi lezzet bakımından çok beğendiklerini ifade ettiler.Uzun süreden beride hep arkadaşlarım bu tarifimi soruyolardı ve zamanszılıktan yayınlamaya fırsat bulamamıştım. Artık yayınlama zamanı geldi.
Bu arada facebookta zayıflamayla ilgili bir grubun üyesiyim ve onlar içinde uygun bir tarif olduğunu düşünüyorum. Kahvaltılarına bir alternatif olarak gelsin bu tarifim. Herkesin çok severek yediği ve tekrar istediği tarifim.....




Malzemeler:

  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 küçük kuru soğan
  • 100 gr ince çekilmiş ceviz
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 limon suyu
  • 1 çorba kaşığı ev tipi acı biber salçası
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • tuz


Yapılışı:
Közlenmiş biber ve soğanı ince ince doğrayın. İnce kıyılmış cevizi ilave edin. Bayat ekmekleri ufalayıp cevizli karışıma ilave edin. Tüm baharatları, zeytinyağını, limon suyunu ve nar ekşisini ekleyip ezin yada blendırdan geçirin. Meze tabağına alarak maydanoz yaprakları ile süsleyerekservis yapın.

Dilerseniz mezeyi kanepe hazırlamada kullanabilir, dip sos ve kahvaltılarda
ekmek üstü olarak kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun..