5 Mayıs 2013 Pazar
25 Nisan 2013 Perşembe
23 Nisan 2013 Salı
Emine Beder'le Mutfak Aşkı 2.Program
Emine Beder ile ikinci programımı izleyemeyenler ya da yeniden izlemek isteyenler için paylaşmak istedim.
Fındık Ezmeli Bayat Ekmek Krebi
Bayat ekmeklerle yaptığım ilk tariflerden biridir krep ve kendi yaptığım fındık ezmesi ile servis yaptım. Tadanlar çok beğendi. Sizlerinde beğeneceğini ümit ediyorum.
Malzemeler ;
- 4 dilim bayat ekmek
- 1,5 su bardağı süt
- 4 adet yumurta
- 2,5 çay bardağı un
- 4 çorba kaşığı bal
- Tereyağı
Servis için ;
- Fındık Ezmesi
Yapılışı ;
Ekmekleri rondoda çekin, üzerine süt döküp ıslatın. Yumurtaları, unu ve balı rondada çekilmiş ekmeğe ilave edip, iyice karıştırın. Fındık büyüklüğünde tereyağını tavaya koyup kızdırın. Hazırladığınız karışımdan bir miktar dökün. Tavayı sallayarak hamurun yayılmasını sağlayın. Krebin her iki tarafını da pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ekmekli kreplerin üzerine fındık ezmesi sürün ve rulo yapın. İkişer parmak kalınlığında dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun..
20 Nisan 2013 Cumartesi
Muhammara
Muhammara
bildiğiniz gibi Antep yöresine ait bir meze. Blogger arkadaşlarımın
sayfalarında değişik tarzda yapılışları mevcut. Bu mezeyi
yıllardır yaparım ve çokta iddialıyımdır. Hatta bu meze ile
geçen sene Tukaş Lezzet Ustaları yarışmasında finalde yarıştım.
Ve çok ünlü şeflerden geçer not aldım. Hepsi lezzet bakımından
çok beğendiklerini ifade ettiler.Uzun süreden beride hep
arkadaşlarım bu tarifimi soruyolardı ve zamanszılıktan
yayınlamaya fırsat bulamamıştım. Artık yayınlama zamanı
geldi.
Bu
arada facebookta zayıflamayla ilgili bir grubun üyesiyim ve onlar
içinde uygun bir tarif olduğunu düşünüyorum. Kahvaltılarına
bir alternatif olarak gelsin bu tarifim. Herkesin çok severek yediği
ve tekrar istediği tarifim.....
Malzemeler:
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 küçük kuru soğan
- 100 gr ince çekilmiş ceviz
- 2 dilim bayat ekmek
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1/2 limon suyu
- 1 çorba kaşığı ev tipi acı biber salçası
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, kimyon
- 1 tutam maydanoz
- tuz
Yapılışı:
Közlenmiş
biber ve soğanı ince ince doğrayın. İnce kıyılmış cevizi
ilave edin. Bayat ekmekleri ufalayıp cevizli karışıma ilave
edin. Tüm baharatları, zeytinyağını, limon suyunu ve nar
ekşisini ekleyip ezin yada blendırdan geçirin. Meze tabağına
alarak maydanoz yaprakları ile süsleyerekservis yapın.
Dilerseniz
mezeyi kanepe hazırlamada kullanabilir, dip sos ve
kahvaltılarda
ekmek üstü olarak kullanabilirsiniz.
ekmek üstü olarak kullanabilirsiniz.
Afiyet
olsun..
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)