Bayat ekmeklerle yaptığım ilk tariflerden biridir krep ve kendi yaptığım fındık ezmesi ile servis yaptım. Tadanlar çok beğendi. Sizlerinde beğeneceğini ümit ediyorum.
Malzemeler ;
- 4 dilim bayat ekmek
- 1,5 su bardağı süt
- 4 adet yumurta
- 2,5 çay bardağı un
- 4 çorba kaşığı bal
- Tereyağı
Servis için ;
- Fındık Ezmesi
Yapılışı ;
Ekmekleri rondoda çekin, üzerine süt döküp ıslatın. Yumurtaları, unu ve balı rondada çekilmiş ekmeğe ilave edip, iyice karıştırın. Fındık büyüklüğünde tereyağını tavaya koyup kızdırın. Hazırladığınız karışımdan bir miktar dökün. Tavayı sallayarak hamurun yayılmasını sağlayın. Krebin her iki tarafını da pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ekmekli kreplerin üzerine fındık ezmesi sürün ve rulo yapın. İkişer parmak kalınlığında dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun..
Canım ellerine sağlık tadından yenmez o şimdi:)))
YanıtlaSilÖpüyorum,hayırlı geceler...
Deryacım teşekkürler...Öperim....
SilTebrik ediyorum Filiz Hanım bayat ekmekle böyle güzel tarifler oluşturmuşsunuz.''Ekmek nimettir yeri çöplük değildir. '' diyenlerdenim bende.Biraz gezineyim buralarda sevgilerimi bıraktım.
YanıtlaSilCok tesekkur ederim.. elimden geldigince bu konuda calismalarima devam ediyorum. ayrica Blogumdaki Toprak Mahsulleri Ofisi ile beraber cikardigim Bayat ekmekli yemek tarifleri kitabimizin pdf dokumunede ulasabilirsiniz..sevgiler
Silçok güzel görünüyor Filiz hanım ekmekleri değerlendirmek lazım çok güzel bir öneri olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilTesekkur ederim begenmenize sevindim..
Sil