Muhammara
bildiğiniz gibi Antep yöresine ait bir meze. Blogger arkadaşlarımın
sayfalarında değişik tarzda yapılışları mevcut. Bu mezeyi
yıllardır yaparım ve çokta iddialıyımdır. Hatta bu meze ile
geçen sene Tukaş Lezzet Ustaları yarışmasında finalde yarıştım.
Ve çok ünlü şeflerden geçer not aldım. Hepsi lezzet bakımından
çok beğendiklerini ifade ettiler.Uzun süreden beride hep
arkadaşlarım bu tarifimi soruyolardı ve zamanszılıktan
yayınlamaya fırsat bulamamıştım. Artık yayınlama zamanı
geldi.
Bu
arada facebookta zayıflamayla ilgili bir grubun üyesiyim ve onlar
içinde uygun bir tarif olduğunu düşünüyorum. Kahvaltılarına
bir alternatif olarak gelsin bu tarifim. Herkesin çok severek yediği
ve tekrar istediği tarifim.....
Malzemeler:
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 küçük kuru soğan
- 100 gr ince çekilmiş ceviz
- 2 dilim bayat ekmek
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1/2 limon suyu
- 1 çorba kaşığı ev tipi acı biber salçası
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, kimyon
- 1 tutam maydanoz
- tuz
Yapılışı:
Közlenmiş
biber ve soğanı ince ince doğrayın. İnce kıyılmış cevizi
ilave edin. Bayat ekmekleri ufalayıp cevizli karışıma ilave
edin. Tüm baharatları, zeytinyağını, limon suyunu ve nar
ekşisini ekleyip ezin yada blendırdan geçirin. Meze tabağına
alarak maydanoz yaprakları ile süsleyerekservis yapın.
Dilerseniz
mezeyi kanepe hazırlamada kullanabilir, dip sos ve
kahvaltılarda
ekmek üstü olarak kullanabilirsiniz.
ekmek üstü olarak kullanabilirsiniz.
Afiyet
olsun..
Ellerinize sağlık. Bloğumda henüz yok . İnşallah yaptığımda siizn tarifle yaparım. Teşekkürler
YanıtlaSilÇok teşekkürler Nursevin hanımcım..Beğeniceğinizi umuyorum..
Silcanım ellerine sağlık bu tarif ile de mutlaka deneyeceğim
YanıtlaSilsevgiler
Çok teşekkürler canım..Dene beğenirsin...sevgiler...
SilCanım ellerine sağlık, sunum harika olmuş :)
YanıtlaSilsevgiler...
Teşekkürler Fatma'cım..Öpüldün kocaman...
SilEllerinize sağlık.Közlenmiş kırmızı biber ile nefis bir meze tarifi olmuş.
YanıtlaSil