Bayat
Ekmekleri değerlendirmek için yaptığım ve çokta sevilen helva
tarifim..Daha öncede paylaşmıştım, çok sevildiği için yeniden
yayınlamak istedim..mutlaka denenecekler listenizde olsun..
Malzemeler;
3 Su bardağı rondodan çekilmiş ekmek (Kabukları dahil)
3
Yemek kaşığı tereyağ
1
Su bardağı şeker
1,5
su bardağı süt
1
vanilya
Yapılışı
;
Bir
tencerede 3 su bardağı dolduracak kadar rondodan çektiğimiz
ekmekler, 3 yemek kaşığı tereyağında sürekli karıştırılarak,
hafif bir esmerlik alana kadar kavrulur ve ocaktan alınır.
Ayrı bir tencerede 1 su bardağı toz şeker ve 1.5 su bardağı süt
kaynatılıp ılıtılır. Vanilya eklenir. Ilık süt şerbeti,
ekmekli malzemeye katılır ve tencere kapağı kapalı olarak 15
dakika demlenmeye bırakılır. Demlenen helvamız bir kaşık
yardımı ile ezmeden karıştırılır. Tane tane olan helva, servis
tabağına alınıp hindistan cevizi veya çekilmiş antep fıstığı
ile süslenir. Servise hazırdır.
Afiyet
olsun....