24 Şubat 2013 Pazar

Tuzlu Çörek



Canım çayın yanında atıştırmalık bir şeyler istiyordu ve evdeki malzemelerle ne yapabilirim diye düşünürken ortaya böyle bir çörek çıktı ve biz bu lezzeti çok sevdik..Buyrun tarifi....




Malzemeler ;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 3 yumurta
  • 1 paket instant (kuru) maya
  • 4 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı karşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Yapılışı ;

Öncelikle sütümüzü ılıtalım ve yoğurma kabımıza alalım. Mayayı ve şekeri ilave edelim, iyice karıştıralım. Bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayıralım. Kalan 2 yumurtayı ve sarısını ayırdığımız yumurtanın beyazını yoğurma kabımızdaki karışıma ilave edelim. Tuzu ekleyelim ve azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Mayalanmaya bırakmadan önce tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğuralım. Hamurumuzu sıcak bir ortamda iki katı olana kadar mayalandıralım. Mayalanma işlemini 50 dereceye ısıtıp kapattığımız fırında da yapabiliriz. Mayalanan hamurumuzdan dilediğimiz büyüklükte parçalar kopararak şekil verelim ve tepsiye dizelim. Yarım saatte şekil verdiğimiz hamurları tepside bekletelim ve en son olarak üzerine ayırdığımız yumurta sarımızı sürelim.  200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Dilerseniz üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz.


Afiyet Olsun..
Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

4 yorum: