Her lokması ayrı bir lezzet:
Bademli Bulgur Pilavı
Her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle sofralarda lezzet
şöleni yaşatan Duru Bulgur, bu ay lezzet tutkunlarına Bademli Bulgur Pilavını
sunuyor.
Bademli
Bulgur Pilavını denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Çünkü Duru
Başbaşı Bulgurundan hazırlanan Bademli Bulgur Pilavının her lokması ayrı bir
lezzet. Hazırlanışı ve pişirmesi çok kolay olan bu leziz yemeğin tarifi ise
şöyle:
Bademli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Bademli Bulgur Pilavı Tarifi
Bademli Bulgur Pilavı
Bademli Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler;
Hazırlama süresi 15 dakika/Pişirme süresi 15 dakika (4 Kişilik)
·
1 su Bardağı (160 gram) Duru Başbaşı Bulgur
·
1 yemek kaşığı
(7 gram) Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Kuş
üzümlerini ılık suda 5 dakika bekletin ve süzün. Yayvan bir tencereye
zeytinyağı ve bademleri koyarak pembeleşene kadar kavurun. Tereyağı ilave edin.
Ardından sırasıyla Duru Başbaşı Bulguru, kuş üzümü, tuz ve kaynar suyu da
ekleyerek, kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişirmeye
bırakın. Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Filizza Mutfağının Püfü: Bademleri kolay soyabilmek için ılık suda yarım saat bekletmek gerekir. Islanıp
şişen bademler kolayca soyulacaktır.
Afiyet Olsun...
DURU BULGUR HAKKINDA
DuruBulgur, 1935’te Karaman’da kurulan Türkiye’nin lider gıda firmalarındandır.
Kurulduğu yıldan bugüne tüketicileri için en kaliteli ve doğal bulgurları
üretmeyi ve tüketicilerine ulaştırmayı kendisine görev edinmiştir. Modern
tesislerinde, sadece su ve buğday kullanarak, taş değirmende öğütme metoduyla
doğal renginde ve kokusunda sağlıklı, doğal ve lezzetli bulgurlar üretir.
3
üretim merkezi ile günlük üretim kapasitesi 250 ton olan Duru Bulgur; başta
Avrupa birliği ülkeleri olmak üzere Çin, Japonya, Amerika, Kanada, Avusturalya,
Mısır, Nijerya gibi 51 ülkeye kendi markasıyla ihracat yapmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder