Pırasalı Zarf Böreği
Bu aralar sağlık sorunları falan derken mutfağa pek giremez
oldum. Genelde basit şeylerle günü geçiştiriyorum. Hemen çayın yanına yada kahvaltıya bir börek
hazırlamak isterseniz ve de zamanım yok diyorsanız işte bu tarif tam size gore..
Yapımı çok basit..
Pırasalı Zarf Böreği
Nasıl Yapılır?
Pırasalı Zarf Böreği
Tarifi
Pırasalı Zarf Böreği
Pırasalı Zarf Böreği
için Gerekli Malzemeler:
- 3 adet yufka
- Pırasa
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 1 kahve fıncanı sıvıyağ
- 1 kahve fıncanı su
- 1 kahve fıncanı süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Zarf Böreği Nasıl
Yapılır?
Zarf Böreği Tarifi
Öncelikle pırasaları yıkayıp
ince ince doğrayın. Tavaya çok az sıvıyağ koyup pırasaları kavurun ve soğumaya
bırakın. Tereyağını eritin içine sıvıyağ su süt ve kabartma tozunu ilave edin.
İyice karıştırın. Yufkalardan birini serin ve üzerine hazırladığınız tereyağlı sostan yufkanın
heryerini ıslatacak şekilde sürün. Üzerine ikinci yufkayı serin onunda üzerine sostan sürün. Üzerine üçüncü yufkayı
serip aynı şekilde sostan sürün. Yufkaların önce karşılıklı kenarlarını ortaya
getirerek katlayın. Daha sonra kalan iki kenarıda ortaya getirip kare şekli
elde edin. Oluşan karenin dört köşesine pırasalı içten koyup, uçları ortaya
doğru zarf şeklinde katlayın. Tepsiye yerleştirdikten sonra böreği fotoğrafta
gördüğünüz şekilde üçgen dilimler olacak şekilde bıçakla kesin. Kalan sosunuzu
üzerine sürün.
180 dereceye ısıttığınız fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun
Hem pratik hem de harika bir börek. Haftasonu kahvaltıya hazırlanacak...
YanıtlaSilcanım öncelikle Rabbim şifa versin. Ellerin dert görmesin. Benim için böreğin hası pırasalı olandır.
YanıtlaSilellerinize sağlık pırasa en çok da böreğe yakışıyor.
YanıtlaSilellerinize sağlık pırasa en çok da böreğe yakışıyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık harika görünüyor börek... milföy gibi kat kat olmuş... sevgiler(Selma'nın Organik Mutfağı)
YanıtlaSilElinize sağlık
YanıtlaSilHımm nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım benim
YanıtlaSilNefis görünüyor ellerine sağlık. Paylaşım için teşekkürler, sevgiler ♥
YanıtlaSilellerinize saglık
YanıtlaSilellerinize saglık
YanıtlaSilArnavut olduğumdan pırasalı böreklerin tamamı favorimdir... Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil