1. Hafta Menüsü
http://www.hepsinefis.com/2013/07/sihirli-eller.html#more
Çanak Köfte ve Karpuz Sorbe / Ramazan Mutfakları'na sihirli eller dokunuyor -1-
Çanak Köfte
Karpuz Sorbe
Ramazan Mutfaklarına sihirli eller dokunuyor yarışmasının birinci haftası için çanak köfte ve karpuz sorbe tarifimizle katıldık. Karpuz Sorbe
çanak köfte
- 500 gr dana kıyma
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 1 yumurta akı
- ½ demet maydanoz (kıyılmış)
- 2 dilim ekmek içi (robotta çekilmiş)
- 1 yumurta akı
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- Kimyon
- Kekik
Sos için
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı un
- 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Taze çekilmiş karabiber
- Tuz
- Kimyon
- Kekik
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 adet doğranmış patates (haşlanmış)
- 2 adet doğranmış havuç (haşlanmış)
- 1 çay bardağı kadar bezelye (haşlanmış)
- Dil peyniri veya mozerella (dilimlenmiş)
Çanak Köfte Nasıl Yapılır
Fırını 200 derecede ısıtalım. Köfte için kıymaya malzemeleri ilave edip yoğuralım. Çanak şeklinde köfteler yapalım. Yüksek kenarlı bir fırın tepsisinde pişirme yapalım. Sos için küçük bir tencerede yağı kızdıralım. Soğanları atıp sarartalım. Unu da ekleyip kavuralım. Salçayı da ekledikten sonra karıştırmaya devam edelim baharat ve suyu da koyduktan sonra kaynamaya bırakalım. Patates, havuç ve bezelyeyi karıştıralım. Köfte çanaklarının içine koyalım. Sosu köftelerin tabanını geçecek ama garnitürlere değmeyecek şekilde dökelim. Peynirleri de garnitürün üzerine koyup tekrar fırına koyalım. Peynirler eriyip üzeri kızarınca sıcak sıcak servis edelim.
Afiyet Olsun.
karpuz sorbe
- 2 su bardağı karpuz püresi
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı limon suyu
KarpuzSorbesi Nasıl Yapılır
Karpuzun kabuğunu soyalım çekirdeklerini çıkarıp robottan geçirelim. Suyu ve şekeri tencereye koyup ara sıra karıştırarak kaynatalım. Şeker eriyince birkaç dakika daha kaynatıp ocağı söndürelim ve soğumaya bırakalım. Şurup soğuyunca karpuz püresi ve limon suyunu ekleyerek karıştıralım. Karışımı metal bir kaba koyup derin dondurucuya koyalım ve yarım saatte bir karıştırarak dört saat kadar donmaya bırakalım. Kup bardaklarında nane yaprağıyla servis edelim.
Afiyet Olsun.
2. Hafta Menüsü
2. Hafta Menüsü
http://www.hepsinefis.com/2013/07/sihirli-eller-2.html#more
Fırın Poşetinde Mantarlı Tavuk Dolması ve Yoğurtlu Semizotu Salatası / Ramazan Mutfakları'na sihirli eller dokunuyor -2-
Fırın Poşetinde Mantarlı Tavuk Dolması
Yoğurtlu Semizotu Salatası
Ramazan Mutfaklarına sihirli eller dokunuyor yarışmasının ikinci haftası için fırın poşetinde mantarlı tavuk dolması ve yoğurtlu semizotu salatası tarifimizle katıldık.
- 1 adet bütün tavuk ( 1,5- 2 kg arası)
- 350 gr taze mantar
- 10 adet arpacık soğan
- 8 diş sarımsak
- 1 sap taze biberiye
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 1 çay kaşığının ucu ile köri
- Yarım limonu suyu
- Deniz Tuzu
- 1 tatlı kaşığı un
Fırın Poşetinde Mantarlı Tavuk Dolması Nasıl Yapılır
Fırını 200°C de ısıtalım. Tavuğu iyice yıkayıp karabiber, tuz, köri ve limonsuyu ile ovalım. Büyük boy fırın poşetinin içine unu koyduktan sonra poşeti sallayarak unun poşetin her tarafına sıvanmasını sağlayalım.
Arpacık soğan, sarımsak, biberiye ve kekiği tavuğun karın boşluğuna yerleştirelim. Tavuğun karın boşluğuna mantarları dolduralım. Tavuğu poşetin içine yerleştirelim. Mantar artar ise poşetin boşluklarına koyalım. Poşetin ağzını sıkıca bağlayalım ve iğne ile üste gelen tarafından 2-3 yerinden delelim. Fırın ızgarasına yerleştirdikten sonra fırının orta katına sürelim. İlk 20 dakika 200 derecede daha sonra 160 dereceye düşürerek bir buçuk saat pişirelim. Afiyet Olsun.
Yoğurtlu Semizotu Salatası
- 1 demet semizotu yaprakları (yıkanmış, temizlenmiş)
- 4 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- Sarımsak (dövülmüş)
- Pul biber
- Tuz
- Sızma zeytinyağı
Yoğurtlu Semizotu Salatası Nasıl Yapılır
Yoğurdu biraz suyla hafifçe inceltelim. Mayonez, tuz ve sarımsağı ilave edelim. Semizotu yaprakları ile yoğurdu karıştıralım. Servis tabağına alalım. Üzerine pul biber serpip, zeytinyağı gezdirelim. Afiyet Olsun.
3. Hafta Menüsü
http://www.hepsinefis.com/2013/07/antakya-tepsi-kebab-ve-harire-ramazan.html#more
3. Hafta Menüsü
http://www.hepsinefis.com/2013/07/antakya-tepsi-kebab-ve-harire-ramazan.html#more
Antakya Tepsi Kebabı ve Harire / Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor -3-
Antakya Tepsi Kebabı
Harire
Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor Yarışmasının üçüncü haftasında Antakya Tepsi Kebabı ve Harire tariflerimizle katıldık.
Antakya Tepsi Kebabı İçin Malzemeler:
- 1 kg kıyma (dana ve kuzu karışık)
- 3 adet kuru soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 3 adet orta boy domates
- 1 demet maydanoz (yıkanmış, ince kıyılmış)
- 1 demet taze nane (yıkanmış, ince kıyılmış)
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Üzeri İçin:
- 4 adet yeşil biber (çekirdekleri çıkarılmış, ikiye bölünmüş)
- 3 adet domates (dilimlenmiş)
- 1 çay bardağı su
Antakya tepsi kebabı fırına girmeye hazır
|
Fırını 180 derecede ısıtalım.
Kuru soğanları pirinç tanesi kadar küçük doğrayalım. Sarımsakları bıçakla ince kıyalım. Bir kaba kıymayı koyalım.1 adet kapya biberin çekirdeklerini çıkaralım, yıkayalım ve çok küçük doğrayalım. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım ve küçük doğrayalım. Nane ve maydanozu yıkayıp, temizleyip ince doğrayalım. Hazırladığımız sebzeleri kıymaya ilave edelim. Salçayı ve baharatları da ilave ettikten sonra iyice yoğuralım. Kıymayı fırın tepsisine bir parmak kalınlığına gelecek şekilde bastırarak yayalım. Üzeri için 4 adet yeşil biberi yıkayalım, çekirdeklerini çıkaralım ve ikiye bölelim. 3 adet domatesi de yıkayıp dilimleyelim. Biber domatesleri tepsinin üzerine dizelim.Bir çay bardağı suyu gezdirip tepsiyi fırına sürelim ve yirmi dakika kadar pişirelim. Dilimleyerek servis yapalım.Afiyet Olsun.
Harire için malzemeler
- 1 litre süt (1 çay bardağı ayıralım)
- 6 çorba kaşığı toz şeker
- 6 çorba kaşığı üzüm pekmezi
- 2 tatlı kaşığı toz tarçın
- 2 çorba kaşığı buğday nişastası
- 4 çorba kaşığı ceviz (irice dövülmüş)
Bir tencerede sütle şekeri kaynatalım. Bir kasede 2 çorba kaşığı buğday nişastasını bir çay bardağı sütle karıştıralım. Sütle şeker kaynamaya başlayınca pekmezi ilave edelim.
Tarçını da ilave ettikten sonra kasede sütle sulandırdığımız nişastayı yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim. Karışım tekrar kaynamaya başlayınca cevizi ilave edelim. Bir kaç dakika daha karıştırarak kaynatalım. Soğumadan kaselere alalım. Ilıdıktan sonra üzerini cevizle süsleyelim. Soğuk servis yapalım. Harire yaparken ceviz yerine badem de kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
4. Hafta Menüsü
http://www.hepsinefis.com/2013/08/sihirli-eller-4.html
İncirleri bütün olarak soyup servis tabağına dizelim. Beyaz çikolatayı parçalara ayıralım. Bir tencereye 500 ml sütü koyalım. Üzerine beyaz çikolatalı sos karışımını ilave edelim. Sos kaynamaya başlayınca beyaz çikolataları ilave edip karıştıralım ve sosun içinde eritelim. Sos ılıyınca her bir incirin üzerine beyaz çikolata sosu dökelim ve ceviz içiyle süsleyelim. Buzdolabında beş altı saat bekletip servis yapalım.
Afiyet Olsun.
Afiyet Olsun.
4. Hafta Menüsü
http://www.hepsinefis.com/2013/08/sihirli-eller-4.html
Yufka Çanağında Soya Soslu Tavuk ve Beyaz Çikolatalı Taze İncir Tatlısı / Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor -4-
Yufka Çanağında Soya Soslu Tavuk
Beyaz Çikolatalı Taze İncir Tatlısı
Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor Yarışmasının dördüncü haftasında Yufka Çanağında Soya Soslu Tavuk ve Beyaz Çikolatalı Taze İncir Tatlısı tariflerimizle katıldık.
Yufka Çanağında Soya Soslu Tavuk Tarifi
- 1 adet hazır yufka (4-6 adet çanak için)
- Kızartma yağı
- 500 gr piliç göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 1 adet kuru soğan (elma dilimi şeklinde sekize bölünmüş)
- 2 adet domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve iri doğranmış)
- 2 adet yeşil biber (çekirdekleri çıkarılmış, julyen doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak ezilerek tüm bırakılmış
- Taze çekilmiş karabiber
- Kekik
- biberiye
Yufkaları üst üste koyarak bir tabak yardımıyla yuvarlak olarak keselim (çapı 15-20 cm arası) Derin kızartma tenceresinde yağı kızdıralım. Daire şeklinde kesilen yufkayı kızgın yağa düz bir şekilde yerleştirerek tam ortasından bir kepçe ile kızarana kadar bastıralım. Kızartma anında kepçenin sapı fazlaca ısınıyor kepçeyi tutacak veya havluyla tutalım. Bir tabağa kağıt havlu serelim ve kızarmış çanakları üzerine koyup fazla yağını aldıralım. Kasenin tabanının oval değil de düz olmasını isterseniz düz tabanlı bir cezvede kullanılabilir. Çanakların yağsız olmasını istiyorsanız bu yufkaları fırına dayanıklı bir kaseye kasenin şeklini alacak şekilde yerleştirerek fırınlayarak da yapabilirsiniz.
Soya Soslu Tavuk Nasıl Yapılır
Vok tavaya iki çorba kaşığı zeytinyağını koyalım. Soğanları ilave edelim ve soğanlar pembeleşince piliçleri ve biberleri ilave edelim. Hepsini birlikte sotelemeye devam edelim. Piliçlerin pişmesine yakın domatesleri ilave edelim. Piliçler de pişince baharatları ve soya sosunu koyup bir iki dakika daha karıştırarak pişirelim. Soya sosu tuzlu olduğu için tuz kullanmadık. Yufka çanaklarını servis tabağına alalım ve soya soslu pilici çanaklara pay edip servis edelim.
Beyaz Çikolatalı Taze İncir Tatlısı Tarifi
Beyaz Çikolatalı Taze İncir Tatlısı İçin Malzemeler
- 8-10 adet taze incir
- 2 su bardağı süt (500 ml)
- 1 paket beyaz çikolatalı sos
- 1 paket beyaz çikolata (80 gr)
- Ceviz içi
Beyaz Çikolatalı Taze İncir Tatlısı Nasıl Yapılır
İncirleri bütün olarak soyup servis tabağına dizelim. Beyaz çikolatayı parçalara ayıralım. Bir tencereye 500 ml sütü koyalım. Üzerine beyaz çikolatalı sos karışımını ilave edelim. Sos kaynamaya başlayınca beyaz çikolataları ilave edip karıştıralım ve sosun içinde eritelim. Sos ılıyınca her bir incirin üzerine beyaz çikolata sosu dökelim ve ceviz içiyle süsleyelim. Buzdolabında beş altı saat bekletip servis yapalım.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder