Kış olunca her gün değişik çorbalar içmek geliyor içimden. Yapmış olduğum tarhana ve kesmelerle de farklı çorbalar uyduruyorum. Naneyi de her zaman çorbalara çok yakıştırmışımdır. Çorbalık kesme hazırladığım bir gün naneli kesme yapsam nasıl olur diye düşündüm ve hemen uyguladım.. Çokta güzel oldu.. Her zaman hazırda böyle kesmeler bulundurmanız size büyük kolaylık sağlar..
Hemen
yoğurtlu bir çorba yaptım. Buyrun tarifi ;
Malzemeler
;
- 1 kase yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı Filizza naneli çorbalık kesme
- 2 çorba kaşığı un
- Su ( yaklaşık 5 su bardağı)
- Tuz
- Üzeri
için tereyağ, pul biber, nane
Yapılışı
;
Üç
bardak su ile çorbalık kesmeler bir tencereye alınır ve pişmeye
bırakılır. Diğer tarafta büyük bir kase içinde yoğurt,
yumurta sarısı ve un iyice çırpılır. Kesmeler pişince kaynayan
suyundan yoğurtlu karışımın içine alınır ve ılınması
sağlanır. Daha sonra karışım karıştırarak ağır ağır
tencereye ilave edilir. Arzu edilen yoğunluğa göre su ilave edilir
ve yoğurt kesilmesin diye sürekli aynı yönde karıştırılır.
Bir beş dakika kadar kaynadıktan sonra ocak kapatılır. Bir tava
içinde tereyağ eritilir. İçine pul biber konur. Naneler çorbanın
ortasına konur ve kızgın tereyağ üzerine dökülür. Çorbamız
servise hazırdır..
Afiyet
Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder