6 Aralık 2012 Perşembe

Mangirli Tekke Çorbası


Ben aslen Kütahyalı'yım ve yöresel yemeklerimizi yapmayı çok seviyorum. Bu soğuk kış günlerinde de sıcak sıcak yöresel çorbalar içimizi ısıtıyor. 

Birkaç gün önce karnıyarık yapmıştım ve biraz iç kalmıştı. Hem kalan içi değerlendirmek, hem de uzun süredir yapmadığım  bir çorba olan Tekke Çorbası yapayım dedim. Çorbada kullandığım mangirleri de kış hazırlığı olarak sıcak havalarda yapıp, kurutuyorum ve kış boyunca değişik çorbalarda kullanıyorum. Filizza ürünleri arasında mevcut. Mutlaka deneyin derim..




Malzemeler ;

Mangir hamuru için; 
  • Un
  • tuz
  • su  

Çorba için ; 
  • 100 gr. Kıyma 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 1 çay kaşığı biber salçası 
  • Kuru nane 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • 1 adet küçük soğan rendesi  


Yapılışı ;

Un, tuz ve su yoğrulur. Açılıp birer santimlik kareler halinde kesilip bekletilir. Diğer tarafta tencereye biraz yağ konup soğan kıyma ile kavrulur. Salça ilave edilir. Bir iki defa çevirdikten sonra sıcak su eklenir. Tuz, karabiber ve nane ilave edilir. Kaynamaya başlayınca hamurlar içine ilave edilir. Çorba kıvamına gelince ateşten alınır ve sıcak servis yapılır..


Afiyet Olsun.....


Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

4 yorum:

  1. Ohh mis gibi bir çorba olmuş. Ellerinize sağlık, Afiyetle.
    Sevgiler
    http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Filiz hanım ellerinize sağlık.
    Çorba nın önce ismi ilgimi çekti.
    Çok besleyici güzel bir çorba olmuş. Nedense
    İsminden dolayı bir hikayesi vardır diye düşündüm.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memleketime ait geleneksel bir corba..Hikayesini arastirmadim hic..

      Sil