Ben aslen Kütahyalı'yım ve yöresel yemeklerimizi yapmayı çok seviyorum. Bu soğuk kış günlerinde de sıcak sıcak yöresel çorbalar içimizi ısıtıyor.
Birkaç
gün önce karnıyarık yapmıştım ve biraz iç kalmıştı. Hem
kalan içi değerlendirmek, hem de uzun süredir yapmadığım bir
çorba olan Tekke Çorbası yapayım dedim. Çorbada kullandığım
mangirleri de kış hazırlığı olarak sıcak havalarda yapıp,
kurutuyorum ve kış boyunca değişik çorbalarda kullanıyorum.
Filizza ürünleri arasında mevcut. Mutlaka deneyin derim..
Malzemeler
;
Mangir hamuru için;
- Un
- tuz
- su
Çorba
için ;
- 100 gr. Kıyma
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- Kuru nane
- Tuz
- Karabiber
- 1
adet küçük soğan rendesi
Yapılışı
;
Un,
tuz ve su yoğrulur. Açılıp birer santimlik kareler halinde
kesilip bekletilir. Diğer tarafta tencereye biraz yağ konup
soğan kıyma ile kavrulur. Salça ilave edilir. Bir iki defa
çevirdikten sonra sıcak su eklenir. Tuz, karabiber ve nane
ilave edilir. Kaynamaya başlayınca hamurlar içine ilave edilir.
Çorba kıvamına gelince ateşten alınır ve sıcak servis
yapılır..
Afiyet
Olsun.....
Ohh mis gibi bir çorba olmuş. Ellerinize sağlık, Afiyetle.
YanıtlaSilSevgiler
http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/
Cok tesekkurler Senizcim...
SilFiliz hanım ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇorba nın önce ismi ilgimi çekti.
Çok besleyici güzel bir çorba olmuş. Nedense
İsminden dolayı bir hikayesi vardır diye düşündüm.
Sevgiler
Memleketime ait geleneksel bir corba..Hikayesini arastirmadim hic..
Sil