23 Temmuz 2012 Pazartesi

Komili......Türkiye'nin ilk markası



Komili......Türkiye'nin ilk markası

Komili'nin öyküsü 1878 yılında Midilli Adası'nda başlamış. O yıllarda Ada, Osmanlı toprağıdır. Komi'li Hasan, Midilli Adası'nda sabun ve zeytinyağı üreterek geçimini sağlamaktadır. Aile, Lozan Antlaşması'ndan sonra mübadele gereği Ayvalık'a göç eder ve Komili markasının öyküsü burada devam eder.

Marka kavramının daha söz konusu bile olmadığı bu yıllarda, Hasan Komili "kalitesiz ürünle alıcıyı bir kez, kendini ebediyen kandırırsın" diyerek yola çıkmış ve kuşaklar boyu sürecek Komili markasının tohumlarını atmıştır. Bir markanın zeytin ağacı gibi gerekli zamanlarda budanabilirse ölümsüz olacağı inanışıyla hep zamanın ilerisinde hareket edilmiş, markanın yenilikçi ve kaliteli duruşundan hiç vazgeçilmemiştir.

Komili





Zeytinyağını başta Ayvalık ve Körfez Bölgesi’nin olmak üzere Egenin en iyi zeytinlerinden elde eden Komili, uzun yıllara dayanan deneyimi, bilgi birikimi ve uzmanlığının yanı sıra üretim teknolojisi, tüketicilerin tercihleri doğrultusunda belirlediği çeşitleri ve hassas kalite kriterleri ile ürettiği zeytinyağını tüketicileriyle buluşturuyor. Komili ayrıca zeytinyağının bilinirliğinin artırılması, üreticinin bilinçlendirilmesi, verimliliğin artırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve tüketimin yükseltilmesi için de çalışmalar yapıyor.

Sanal dünyanın lezzet ustaları Komili için yarıştı!

Yıllardır tüketicinin güvenini kazanan firma Komili Sızma ve Riviera zeytinyağlarının kullanıldığı ve yemek blogger’ları arasında düzenlenen ‘Yaratıcı Lezzetler Tarif Yarışması’ düzenledi. İki aşamada düzenlenen yarışmaya benim de aralarında olduğum bir çok yemek bloggerı arkadaşımız hazırladığımız tarifleri gönderdik. Ben yarışmaya "Zeytin Ezmeli Kurabiye" tarifimle katıldım.


Zeytin Ezmeli Kurabiye





Yarışmada Türkiye’nin tanınmış şefleri Beykent Üniversitesi Aşçılık Bölüm Başkanı chef Esat Özata, BTA Mutfak Koordinatörü Zeki Kara, Sait Halim Paşa Executive Chef’i Oktay Özgün ve EKS Mutfak Akademisi Kurucusu chef Eyüp Kemal Sevinç ile Ana Gıda Pazarlama Yöneticisi Didem Bölükbaşı jüride görev aldılar. Jüri üyeleri tarifler arasından en yaratıcı olan 8 tanesini ön elemeyle belirleyerek, sahiplerini EKS Mutfak Akademisi’ne davet etti.

EKS Mutfak Akademisi'nde gerçekleştirilen ikinci aşamada yemeklerimizi jüri önünde yaptık ve değerlendirlemeleri için sunduk. Aralarında ünlü şeflerin de bulunduğu jüri üyelerinin hazırladığımız özgün tariflerimize puan verdiği yarışmada ‘Babaganuş Üzerinde Zeytinyağlı Enginar Dolması’, ‘Zeytin Ezmeli Kurabiye’, ‘Mısır Yatağında Tavuklu Pazı Sarması’, ‘Vişneli Marul Sarması’ , ‘Zeytinyağlı Biberli Enginar Dolması’, ‘Patlıcan Sarması, ‘Sütte Levrek Güveç ve ‘Beyaz Çikolata Muslu Şeftalili Tart’ gibi yeni lezzetler yer aldı.

Filizza



Filiz Çatalkaya Orhan



Juri




Birsel Türkmen arkadaşımız, ‘Vişneli Marul Sarması’ ile birinciliği kazandı. Türkmen bu tarifiyle Kenwood Mutfak Şefi ve Komili Erken Hasat Sızma Zeytinyağı’nın sahibi oldu.

Çok eğlenceli dakikalar geçirdiğimiz yarışma sonunda Komili Ana Gıda Pazarlama Yöneticisi Didem Bölükbaşı ve chef Eyüp Kemal Sevinç bizlere başarı belgelerimizi ve ödüllü şişe tasarımıyla Komili Erken Hasat Sızma Zeytinyağı'nı takdim ettiler.

Eyup Kemal Sevinç - Filiz Çatalkaya



Komili Sertifika




Yıllardır büyük bir zevkle ürünlerini kullandığım Komilifirmasının düzenlemiş olduğu bu yarışmaya dahil olduğum için büyük onur duydum.

Zeytinyağının hakikisi Komili'sinden belli olur. Komili, Komili Komili......



Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder