Redmond RMC-M4502E ile Mantar Soslu Buharda Somon
Düzenli bir beslenme ve vücudumuzun sağlığını devam ettirebilmesi
için haftada minimum iki kez balık tüketmek gerekmektedir. Mevsimlere hatta
havanın durumuna göre denizlerimizden çıkan bir çok farklı balık türü soframıza
renk katmaktadır. Bu balık türlerinden bir tanesi olan somon balığı yavaş yavaş
ülkemizde de tüketim sıklığı bakımından alışık olduğumuz hamsi, çinekop, lüfer
gibi balıkların yanında kendisine yer bulabilmektedir. Son zamanlarda
gerçekleştirilen araştırmalarda aslında somon balığının ne kadar faydalı
olduğunu ve sık sık tüketilmesi gerektiğini bizlere göstermiştir.
Somon Balığı Nedir?
Somon balığı genellikle soğuk suyu seven ve eti pembe tonlarına yakın olan çok
lezzetli bir balık türüdür. Hemen hemen her balıkta bulunan Omega-3 yağları
bakımından da oldukça zengin olan bu balık bunun dışında bir çok mineral ve
vitamin bakımından da zengindir. Bunun dışında fosfor, sodyum, B1 ve B2
vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Somon balığı vücudun kendi kendine
yapamadığı ve dışarıdan almak zorunda olduğumuz bazı elzem maddeleride içerdiği
için sağlığımıza oldukça faydalıdır.
Somon Balığının Faydaları Nelerdir?
Beslenmenize
mutlaka dahil etmeniz gereken bu balığın bir çok faydası vardır. Amerika’da gerçekleştirilen
bir takım araştırmalar neticesinde haftada en az iki defa somon, sardunya veya
ton balığı çeşitlerinden bir tanesinin tüketilmesinin depresyona iyi geldiğini
ortaya çıkarmıştır. Bunun dışında bu balıkların düzenli tüketimiyle birlikte
ileri ki yaşlarda kalp hastalıkları riskini minimum seviyeye getirdiği de
bilinmektedir. Kanser, astım ve artirit gibi son derece ciddi hastalıklarda da
somon balığının destekleyici tedavi olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Yüksek
kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve insüline karşı vücudun tepkisini
artırır Somon balığı omega-3 yağ asitleri ve amino asit içerdiği için, kuruluk
ve göz yorgunluğunu önlemede yardımcı olur. Son araştırmalar somon ve uskumru
gibi yağlı balıkları tüketen kadınların meme kanserine yakalanma risklerinin
çok daha düşük olduğunu göstermiştir.
Özellikle
hamile olan bayanlarda bebeğin gelişimi için son derece faydalı olan Omega-3
yağ asidinin somon balığında çok fazla miktarda bulunmasından dolayı da
beslenme programında eksik edilmemesi gereken bir besindir. İçerdiği yüksek
protein, düşük yağ oranı ve vücut tarafından şeker emilimini kolaylaştırması
kilo vermeyi sağlar. Sağlıklı, parlak bir cilde sahip için önemli olan
kalsiyum, fosfor, demir, selenyum gibi minerallerin yanı sıra A vitamini, B
vitamini ve D vitamini gibi vitaminler açısından zengindir. Omega-3 yağ
asitlerinin bir başka önemli sağlık yararı ise Alzheimer hastalığı ve yaşa
bağlı olarak algıda düşüş gibi algı problemlerini önlemeye yardımcı olmasıdır.
Somon Balığı Nasıl Pişirilir?
Somon
balığı içerdiği yoğun yağ dolayısıyla çok fazla kızartma yöntemiyle pişirilmeye
uygun olmayan bir balık türüdür. Zaten kızartma hangi yemek çeşidinde olursa
olsun besin yararlarının büyük bir bölümünü öldüren ve vücuda zararı olan bir
pişirme yöntemidir. Bu yüzden hem lezzet hem de vücut sağlığımızı düşündüğümüz
zaman balığın fırında, ızgarada veya buğulama şeklinde yapılması tavsiye
edilmektedir.
Redmond
cok amaçlı pişiricilerde sağlık ön planda olduğu için bende bu faydalarını
sıraladığım somonu buharda pişirmeyi tercih ettim. Multicooker ile pişirdiğim Mantar Soslu Buharda Somon tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
KULLANILAN
CİHAZ REDMOND RMC-M4502E
Redmond RMC-M4502
Mantar Soslu Buharda Somon Nasil Pişirilir?
Mantar Soslu Buharda Somon Tarifi
Mantar Soslu Buharda Somon
Mantar Soslu Buharda Somon Nasıl Pişirilir?
Mantar Soslu Buharda Somon İçin Gerekli Malzemeler
- ·
Somon (biftek) – 300 gr
- ·
Patates – 500 gr
- ·
Mantar – 140 gr
- ·
Soğan – 100 gr
- ·
Krema – 200 ml
- ·
Bitkisel Yağ – 50 ml
- ·
Su – 500 ml
- ·
Tuz (isteğe göre)
- ·
Karabiber
Mantar Soslu Buharda Somon Nasıl Pişirilir?
Mantar Soslu Buharda Somon Tarifi
Somon parçasını yıkayın, tuz ve baharatı sürün. Mantar,
soğan
ve patatesleri 2 cm’lik küpler
şeklinde kesin. Çok fonksiyonlu
pişiricinin içine yağ dökün, mantar
ve soğanı koyun,
kapağı kapatın. Çalışma modunu MULTICOOK, sıcaklığı
100°С, pişirme süresini 15 dakika olarak ayarlayın
ve «Start» tuşuna basınız.
Çalışma modu bitmeden 3 dakika önce kapağı açıp krema, tuz ve baharatları ekleyin, karıştırın. Kapağı kapatın. Çalışma
modu bitinceye kadar pişirin. «Cancel» tuşuna basınız.
Hazır sosu ayrı kaba dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine su dökun, üstüne buharlı
pişirici konteynerını koyun ve içine balığı ve patatesleri koyun. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu STEAM, malzeme tipini “Fısh”, pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve «Start» tuşuna basınız.
Çalışma modu bitinceye kadar pişirin. Hazır balığı sosla servis yapın.
Afiyet Olsun...
Mantar Soslu Buharda Somon
RMC-M4502 ileri çok yönlü mutfak aletleri tasarlayan Redmond
tarafından sunulan bir başka yeniliktir. Cihaz en zorlu tüketicilerin
gereksinimlerini karşılamak ve modern yaşam tarzının en üst düzeyine hitap
edebilmek için hayata geçirilmiştir. Şık, kompakt ve pratik
kullanımlı olmak ile beraber otomatik programları geniş bir yelpazeye
sahiptir. Ancak, REDMOND RMC-M4502' ın en önemli özelliği "MULTI-COOK"
isimli benzersiz bir program. "MULTI-COOK" ile pişirme
süresini ve sıcaklığı kontrol ederek ve hayal edebileceğiniz herhangi
bir yemeği hazırlayabilirsiniz! Multicooker REDMOND RMC-M4502 ile
her gün menünüze ve diyet yemeklerinize yeni lezzetler katabilirsiniz.