Redmond RMC-M4502E ile Mantar Soslu Buharda Somon
Düzenli bir beslenme ve vücudumuzun sağlığını devam ettirebilmesi
için haftada minimum iki kez balık tüketmek gerekmektedir. Mevsimlere hatta
havanın durumuna göre denizlerimizden çıkan bir çok farklı balık türü soframıza
renk katmaktadır. Bu balık türlerinden bir tanesi olan somon balığı yavaş yavaş
ülkemizde de tüketim sıklığı bakımından alışık olduğumuz hamsi, çinekop, lüfer
gibi balıkların yanında kendisine yer bulabilmektedir. Son zamanlarda
gerçekleştirilen araştırmalarda aslında somon balığının ne kadar faydalı
olduğunu ve sık sık tüketilmesi gerektiğini bizlere göstermiştir.
Somon Balığı Nedir?
Somon balığı genellikle soğuk suyu seven ve eti pembe tonlarına yakın olan çok
lezzetli bir balık türüdür. Hemen hemen her balıkta bulunan Omega-3 yağları
bakımından da oldukça zengin olan bu balık bunun dışında bir çok mineral ve
vitamin bakımından da zengindir. Bunun dışında fosfor, sodyum, B1 ve B2
vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Somon balığı vücudun kendi kendine
yapamadığı ve dışarıdan almak zorunda olduğumuz bazı elzem maddeleride içerdiği
için sağlığımıza oldukça faydalıdır.
Somon Balığının Faydaları Nelerdir?
Özellikle hamile olan bayanlarda bebeğin gelişimi için son derece faydalı olan Omega-3 yağ asidinin somon balığında çok fazla miktarda bulunmasından dolayı da beslenme programında eksik edilmemesi gereken bir besindir. İçerdiği yüksek protein, düşük yağ oranı ve vücut tarafından şeker emilimini kolaylaştırması kilo vermeyi sağlar. Sağlıklı, parlak bir cilde sahip için önemli olan kalsiyum, fosfor, demir, selenyum gibi minerallerin yanı sıra A vitamini, B vitamini ve D vitamini gibi vitaminler açısından zengindir. Omega-3 yağ asitlerinin bir başka önemli sağlık yararı ise Alzheimer hastalığı ve yaşa bağlı olarak algıda düşüş gibi algı problemlerini önlemeye yardımcı olmasıdır.
Somon Balığı Nasıl Pişirilir?
Somon
balığı içerdiği yoğun yağ dolayısıyla çok fazla kızartma yöntemiyle pişirilmeye
uygun olmayan bir balık türüdür. Zaten kızartma hangi yemek çeşidinde olursa
olsun besin yararlarının büyük bir bölümünü öldüren ve vücuda zararı olan bir
pişirme yöntemidir. Bu yüzden hem lezzet hem de vücut sağlığımızı düşündüğümüz
zaman balığın fırında, ızgarada veya buğulama şeklinde yapılması tavsiye
edilmektedir.
Redmond
cok amaçlı pişiricilerde sağlık ön planda olduğu için bende bu faydalarını
sıraladığım somonu buharda pişirmeyi tercih ettim. Multicooker ile pişirdiğim Mantar Soslu Buharda Somon tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
KULLANILAN
CİHAZ REDMOND RMC-M4502E
Redmond RMC-M4502
Mantar Soslu Buharda Somon Nasil Pişirilir?
Mantar Soslu Buharda Somon Tarifi
Mantar Soslu Buharda Somon
Mantar Soslu Buharda Somon Nasıl Pişirilir?
Mantar Soslu Buharda Somon İçin Gerekli Malzemeler
- · Somon (biftek) – 300 gr
- · Patates – 500 gr
- · Mantar – 140 gr
- · Soğan – 100 gr
- · Krema – 200 ml
- · Bitkisel Yağ – 50 ml
- · Su – 500 ml
- · Tuz (isteğe göre)
- · Karabiber
Mantar Soslu Buharda Somon Nasıl Pişirilir?
Mantar Soslu Buharda Somon Tarifi
Somon parçasını yıkayın, tuz ve baharatı sürün. Mantar,
soğan
ve patatesleri 2 cm’lik küpler
şeklinde kesin. Çok fonksiyonlu
pişiricinin içine yağ dökün, mantar
ve soğanı koyun,
kapağı kapatın. Çalışma modunu MULTICOOK, sıcaklığı
100°С, pişirme süresini 15 dakika olarak ayarlayın
ve «Start» tuşuna basınız.
Çalışma modu bitmeden 3 dakika önce kapağı açıp krema, tuz ve baharatları ekleyin, karıştırın. Kapağı kapatın. Çalışma
modu bitinceye kadar pişirin. «Cancel» tuşuna basınız.
Hazır sosu ayrı kaba dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine su dökun, üstüne buharlı
pişirici konteynerını koyun ve içine balığı ve patatesleri koyun. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu STEAM, malzeme tipini “Fısh”, pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve «Start» tuşuna basınız.
Çalışma modu bitinceye kadar pişirin. Hazır balığı sosla servis yapın.
Afiyet Olsun...
Mantar Soslu Buharda Somon
RMC-M4502 ileri çok yönlü mutfak aletleri tasarlayan Redmond
tarafından sunulan bir başka yeniliktir. Cihaz en zorlu tüketicilerin
gereksinimlerini karşılamak ve modern yaşam tarzının en üst düzeyine hitap
edebilmek için hayata geçirilmiştir. Şık, kompakt ve pratik
kullanımlı olmak ile beraber otomatik programları geniş bir yelpazeye
sahiptir. Ancak, REDMOND RMC-M4502' ın en önemli özelliği "MULTI-COOK"
isimli benzersiz bir program. "MULTI-COOK" ile pişirme
süresini ve sıcaklığı kontrol ederek ve hayal edebileceğiniz herhangi
bir yemeği hazırlayabilirsiniz! Multicooker REDMOND RMC-M4502 ile
her gün menünüze ve diyet yemeklerinize yeni lezzetler katabilirsiniz.
Harika görünüyor Filiz Hanım. Haftada 2 kez olmasa da sık balık tüketmeye çalışıyoruz. Ama kokusu biraz uzaklaştırıyor. Sanırım Redmond bu kokuyu da yok etmiş. Hemde en sevdiğim balığı pişirmişiniz beraberce . Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCok tesekkurler Birgulcum.. Ben baligi hic kizartmiyorum..O yuzden kokuda olmuyor.. Somon tarzi baliklari buharda diger baliklarida redmondda firin ozelligini kullanarak yapiyorum.. Hem daha saglikli oluyor..
Silmantara alerjim var ama somon süper :-))
YanıtlaSilCok tesekkur ederim...
Silçok güzel görünüyor ellerinie sağlık :}
YanıtlaSilCok tesekkur ederim..
Silelinize sağlık, somon gerçekten faydalı bir balık
YanıtlaSilTesekkurler..Evet hemde cok...Mutlaka tuketilmeli.. Ozellikle biz kadinlar acisindan cok faydali..
SilRedmon'um yok ama buharda somon'u denemek lazım :)
YanıtlaSilNormal tencerelerde de buharda pisirebilirsiniz.. Redmondun cok uygun fiyatli urunleride var.. Siteden inceleyebilirsiniz..
SilLokum gibi olmuş galiba öyle görünüyor, elinize sağlık.
YanıtlaSilSomon balığı en sevdiğim balıklardan... yapımı kolay, lezzeti süper.. buharda hiç denemedim. daha çok fırında yaparım..
YanıtlaSilhem sağlıklı hem nefis.. elllerine sağlık adaşım:) sevgiler
Cok tesekkur ederim canim.. Somona bence encok buhar yontemi yakisiyor..
SilEllerine sağlık canım ...
YanıtlaSilNefis görünüyor, annemin çok sevdiği bir balık ve senin tarifiyle de buharda denemek lazım.
Afiyetler olsun.
Sevgilerimle.
Cok tesekkurler Emelcim.. Buharda hem lezzetli hem de saglikli oluyor..
SilFiliz hanım ellerinize sağlık. Somon en favori balığı m. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilCok tesekkur ederim.. Bizde seviyoruz..
SilBenim erkekler somonu sevmemişti. Hamsi ya da sardalya yapılır genelde bizde o yüzden. Ama bence yemesi keyifli bir balık.Ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilFaydalarini bilseler yerler belki.. Cok tesekkurler..
SilYarım saat önce almıştım. Redmondumuz yok ama bu tarifle yağ koymadan fırında pişireyim bari.Ellerinize sağlık çok iştah acıcı görünüyor.Sevgiler
YanıtlaSilCok tesekkur ederim..
Silellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilOzaycim cok tesekkurler.. Sevgiler..
Silbalığı çok sevmiyorum ama somon sevdiklerim arasında
YanıtlaSilbu kadar faydalı olduğunu da öğrenince yememek olmaz
teşekkürler
Gercekten biz kadinlar icin ozellikle cok faydali.. Bol bol yemeliyiz.. cok tesekkurler..
SilEllerinize sağlık.. Balık 7 den 70 e herkes için çok faydalı.. Ve belki de günümüzde genetiğiyle oynanmamış tek beyaz et türü balık...Sıkça tüketmek gerek... Faydalı bilgiler için çok teşekkürler..:)
YanıtlaSilBen tesekkur ederim.. Sevgiler..
SilBuharda oluşu çok güzel ,ellerinize sağlık ....
YanıtlaSilCok tesekkur ederim..
SilEllerinize sağlık çok güzel bir yazı ve süper bir tarif olmuş....
YanıtlaSilCok tesekkur ederim...
SilHaftada bir tuketmeye calisiyoruz buharda hic denemedim cok guzel gorunuyor ellerinize saglik ;)
YanıtlaSilBuharda deneyin bence.. Cok saglikli bir pisirme yontemi..
Silbilgilendirici bir paylaşım olmuş teşekkürler
YanıtlaSilTesekkur ederim..
SilSomon en sevdiğim balıklardan ama buharda hiç denemedim. Hazır Redmond'um da varken, denemeliyim :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBence dene.. Bu sosta somona cok yakisiyor..
SilSomon balığını sadece hamilelik zamanımda tükettim eşimin zoruyla. Balıkla aram yok ama faydalarının da farkındayım. Redmond'un cihazları inanılmaz. Edinmek lazım.
YanıtlaSilBilgi için teşekkürler
Somon gercekten faydali ve bol tuketilmeli.. Redmondda pisirme konusunda usta.. Evdeki en buyuk yardimcim..Kesinlikle oneriyorum...
SilElinize sağlık çok güzel gözüküyor buharda hiç denemedim..
YanıtlaSilCok tesekkur ederim.. Bence deneyin..
SilSomonu çok severim hiç buharda denemedim. Redmond ile eminim çok güzel olmuştur. Ben de deneyeceğim.
YanıtlaSilDene canım cok saglıklı pişirme yontemi olduğu için buharı tercih ediyorum.. Sevgiler..
SilGörüntü sunum harika çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSunum süper bayıldım :) Ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilBuharda pişirme pek sevemiyorum ama sunum gerçekten çok hoş. Ah bir alışabilsem.. Biliyorum sağlıksız ama ya kızartma ya fırında tercih ediyorum. Elinize sağlık sevgiler... Bizim Mutfak-Aysel
YanıtlaSilhttp://bizimmutfakdan.wordpress.com/
Bu makineyi nasıl merak ediyorum anlatamam ,balıkta süper gözüküyor.Ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMerhabalar. Yeni açılan Moda Blogları Platformuna Blogunuzu eklemek istermisiniz? Eğer eklerseniz site trafiğiniz hızla yükselecek ve takipçi sayınız artacaktır. Blogunuzu aşağıdaki adresten ekleyebilir veya ekli blogları inceleyebilirsiniz. Başarılarınızın devamını dilerim. Saygılar... Modaland - Modalı Hayatlar
YanıtlaSilEllerinize saglik baligin her türlüsünü severek yerim
YanıtlaSilkesinlikle haftada 1 kez tüketilmeli diye düşünüyorum ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilMantarlı şahane oluyor. en sevdiğim :) elinize sağlık..
YanıtlaSilFiliz Hanım ellerinize sağlık.Güzel sunumunuzla muhteşem görünüyor :)
YanıtlaSilFiliz Hanım sizden ricam, lütfen Redmond ile ilgili Ankara'da da bir etkinlik yapalım :)
YanıtlaSilBayılırım somona! :) Harika görünüyor, ellerinize sağlık... :)
YanıtlaSil