7 Nisan 2013 Pazar
4 Nisan 2013 Perşembe
Emine Beder'le Mutfak Aşkı
Beyaz
Tv'de Emine Beder'le Murfak Aşkı programında bayat
ekmeklerle çok güzel yemek ve tatlılar yaptık. Seyredemeyenler ve
yeniden seyretmek isteyenler için paylaşmak istedim.
Emine Beder İle Mutfak Aşkı 18.03.2013 ile Tvplaza
28 Mart 2013 Perşembe
Napoli Mutfağı'nın eşsiz lezzetleri Fratelli La Bufala-Akbatı'da...
Fratelli La Bufala Akbatı sizi, benzerlerini ancak Napoli’de tadabileceğiniz “Napoliten pizza” ve manda sütünden yapılmış gerçek “mozzarella” peynirinin eşsiz lezzetlerini keşfe çağırıyor…
Fratelli La Bufala Akbatı; geleneksel Napoli stilinde hazırlanmış odun alevli tuğla pizza fırınından “İtalyanların pizza yemeğe gittiği, gerçek Napoli pizzası” nın yanı sıra; yüzde yüz manda sütünden yapılmış “gerçek mozzarella peyniri”, manda eti, sığır eti, salam, el yapımı makarnalar, özel üretim sebzeler, manda sütü kremasından elde edilen tatlılar, Napoli kahvesi, peyniri ve özel Napoli şaraplarından oluşan mönüsü ile mirasçısı olduğu Napoliten mutfağının sağlıklı ve lezzetli “Akdeniz Tipi Beslenme” çizgisini seçkin konuklarıyla paylaşıyor.
Minestrone
(Sebze Çorbası) Tek kelimeyle mükemmel anne eli değmiş gibi...
Zuppe
Di Peperoni kapya biberi ile kremanın müthiş uyumu..
La
Mozatta - Buffalo Mozarella, Kiraz Domates, Kekik ve Roka Yaprakları
eşliğinde...Bugün anladımki ben daha önce mozarella yememişim.
Bıçağı vurduğunuz anda içinden krema kıvamında bir lezzet
fışkırıyor..
La
Bufalata - Mozarela Napoli Usulu Mevsim Sebzeleri eşliğinde..Ben
buna bayıldım..süper bir başlangıç...
Carpaccio
Di Manzo - İnce dilimlenmiş Bonfile carpaccio roka, permasan ve
balzamic sos ile..Tadı halen damağımda..çiğ etin dayanılmaz
cazibesi...
Salmone
Affumicato - Füme Norveç Somon, yeşil elma ve krem peynir
ile..Somon severler için muhteşem bir lezzet..
Involtini
Di Bietole - Etli pazı dolma, krema ve limon sos ile..Tek
geçerim..Fratelli La Bufala Bahçeşehir'e özel bir lezzet..
Chefimiz
yediğimiz pizzalarımızı yaparken bizde kendisini görüntüledik..
Ve
pizzamız fırından çıktı....
Margharita
Dop - Domates Sos, Bufalo Mozarela, Fesleğen - Gerçek İtalyan...
Il
Barbeque - Izgara dana eti kombinasyonuu, Barbequ sos, fırınlanmış
patates ve Akdeniz yeşillikleri eşliğinde ..Buda kesinlikle
tavsiye deceğim bir lezzet...
Tramisu
- Napoli usulü ekspresso ile tatlandırılmış..Tadı damağımda
kaldı..süper hatta süper ötesi..
Muhteşem lezzet Creme Brulee
Bu
güzel lezzetlerin ardından bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı
var dedik ve hoş sohbet eşliğinde kahvelerimizi yudumladık.Sunum
bir harika...
Bize
bu muhteşem lezzetleri hazırlayan ve menü hakkında tüm
bilgileri, ürünlerin hazırlanma aşamalarını anlatan Executive
Chef Adem Kahraman..
Not : Bufala kardeşlerden Gennaro Bufala resim yapmaya devam ediyor, Fratelli La Bufala’ Akbatı’da Gennaro Bufala’nın resimlerini görebilir, hatta satın alabilirsiniz.
21 Mart 2013 Perşembe
Nohutlu Mantı
Bayat
ekmekleri değerlendireceğiniz bir ana yemek yapmaya ne
dersiniz..Yapımı kolay Nohutlu Mantı lezzetiyle sizi büyüleyecek..
Malzemeler
;
- 500 gr. haşlanmış nohut
- 1/2 adet kuru soğan
- 1/2 çay bardağı zeytin yağı
- 1 çorba kaşığı sebzeli çeşni
- Tuz
- 500 gr .yoğurt
- 4 diş sarmısak
- Tereyağı
- Pul biber
- Dolmalık fıstık
- Lavaş
ekmeği Tarif
için tıklayın
Yapılışı
;
Kuru soğanı küp küp doğrayın. Zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. dolmalık fıstıkları ve haşlanmış nohutu ekleyin, kavurun. Sebzeli çeşni ve tuzu ilave edip 5 dk. kadar tüm lezzetler harmanlanana kadar kavurmaya devam edin. Hazırladığınız lavaş ekmeğini kare kare kesin, servis tabağına yayın üzerine sotelediğiniz nohudu koyun. Diğer tarafta sarımsakları ezip yoğurda karıştırın. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurt ve pul biberli tereyağı ile servis edin.
Afiyet
Olsun...
Not:
Mantımızda hazır lavaş kullanabilirsiniz. Eğer hazır lavaş
kullanırsanız tavada veya fırında yağsız olarak hafif
kızartın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)