9 Kasım 2012 Cuma

Bayat Ekmek Helvası - Star TV Melek Programı

Bayat Ekmek Helvası - Star TV Melek Programı

Dün Star Tv Melek Baykal'ın programında çok eğlenceli ve güzel dakikalar geçirdik. Bir gün öncesinden hazırlıklar başladı. Program yayına başlamadan saatler öncesinde de stüdyoda hummalı bir çalışma içine girdik.. 

Bayat Ekmek Helvasi Nasil Yapilir?





Sevgili Melek Baykal sanatçı kimliği ile çok takdir ettiğim biridir. Star Tv'de yayınlanan Melek programı da kalitesi, seçtiği konu ve konuklar olarak ta gündüz kuşağındaki programlardan ayrılıyor. Böyle güzel bir programa davet edilince bende çok titiz çalışıp, programa yaraşır güzel şeyler yapmak istedim. 

Melek Baykal





Öncelikle bir menü çalışması yapıp, tatlı-tuzlu değişik, bir o kadar da pratik ürünler olmasına özen gösterdim.

Bayat Ekmekler Nasil Değerlendirilir?





Program öncesi ve sonrası destek olan, bana sevgileriyle enerji veren dostlarıma öncelikle çok teşekkür ediyorum. Program için yaptığım yiyeceklerin tariflerini sırayla yayınlamaya başlıcam..Öncelikle çok beğenilen ve istek alan tariflerden biri olan Bayat Ekmek Helvası ile başlamak istiyorum.

Bayat Ekmek Helvası





Bayat Ekmek Helvası Nasıl Yapılır?

Bayat Ekmek Helvası Tarifi

Bayat Ekmek Helvası İçin Gerekli  Malzemeler;
  • 3 Su bardağı rondodan çekilmiş ekmek (Kabukları dahil)
  • 3 Yemek kaşığı tereyağ
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 vanilya

Bayat Ekmek Helvası Nasıl Yapılır?

Bayatk Ekmek Helvası Tarifi

Bir tencerede 3 su bardağı dolduracak kadar rondodan çektiğimiz ekmekler, 3 yemek kaşığı tereyağında sürekli karıştırılarak, hafif bir esmerlik alana kadar kavrulur ve ocaktan alınır. Ayrı bir tencerede 1 su bardağı toz şeker ve 1.5 su bardağı süt kaynatılıp ılıtılır. Vanilya eklenir. Ilık süt şerbeti, ekmekli malzemeye katılır ve tencere kapağı kapalı olarak 15 dakika demlenmeye bırakılır. Demlenen helvamız bir kaşık yardımı ile ezmeden karıştırılır. Tane tane olan helva, servis tabağına alınıp hindistan cevizi veya çekilmiş antep fıstığı ile süslenir. Servise hazırdır.


Afiyet olsun....




29 Ekim 2012 Pazartesi

Bayat Ekmek İsrafına son



Bayat Ekmek İsrafına son

Ekmek israfının önüne geçmek ve bu vesile ile milli servetimizin kaybolmasını engellemek, basta evlerde ev hanımları olmak üzere,okullar, hastaneler, yemekhanesi olan iş yerleri, askeri tesisler gibi  bütün toplumumuzun farklı kesimlerinin dikkat etmesi gereken bir konudur.Bu konuda halkımızı ve işletmeleri bilinçlendirme çalışmalarının kesintisiz sürdürülmesi gerekmektedir.






Ekmek israfını önlemek için önce kendi evlerimizde basit önlemler alabilir ve ekmekleri israf etmek yerine;  
  • İhtiyacımız dışında alınan, elimizde kalan ekmekleri ihtiyac sahipleri ile paylaşabiliriz
  • Onları farklı formatlara sokarak farklı menülerde değerlendirebiliriz
  • Hayvan dostlarımızın da dışarıda aç olduğunu bilerek onlarla paylaşabiliriz
  • Bizler çevremizi ekmek israfı konusunda duyarlı davranmaya davet ediyoruz… 




27 Ekim 2012 Cumartesi

Ev Yapımı Ketçap

Ev Yapımı Ketçap

Evde kendi ketçapınızı yapmak istemezmisiniz?? 



Ev yapımı ketçap tarifi - 22 nisan 2012 paylaşan: showtv


Evde Ketçap Nasıl Yapılır?

Ketçap Tarifi

Evde Ketçap Yapmak İçin Gerekli Malzemeler:
  • 1 kilo yumurta domates (erik veya roma olarak da bilinir)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5 adet tane karanfil
  • 5 adet tane karabiber
  • Yarım çubuk tarçın
  • 2 defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı şeker, daha az veya çok olabilir 

Evde Ketçap Nasıl Yapılır?

Ketçap Tarifi

Domateslerin sap yerlerini kesip herbirini 4'e doğrayın. Domatesleri, soğanı, sarımsak ve baharatları büyükçe bir tencereye alın. Orta hararetli ateş üzerinde 1-1½ saat kadar veya soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Domatesli karışımı süzgeçten geçirin ve temiz bir tencereye alın. Zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve şekeri ilave edip tekrar pisirmeye başlayın. Ketçap fokurdamaya başlayınca ocağı kısık hale getirip 50-60 dakika daha kıvam alıncaya kadar pişirin. Ketçabınızı sıcakken cam kavanoza alıp kapağını kapatın.Kapağını kapatıp, ters çevirin. Soğuyuncaya kadar buşekilde bekletin. Soğuyan kavanozları düz çevirin.Buzdolabında 4-6 haftaya kadar saklayabilirsiniz. Düdüklüde yapmak için; domates, soğan, sarımsak ve baharatları düdüklü tencereye alın ve iyice pişirin. (Domatesin kendi suyu çıkacağından su ilave etmeye gerek yoktur. Tencerenin markasına göre pişme süresi 20-25 dakika olarak ayarlanabilir.) Soğumaya bırakın.


Afiyet Olsun...



24 Ekim 2012 Çarşamba

Gülmeye Doyamayacağınız Leziz Bir Video






Bu blogda birbirinden doyurucu tariflere yer veriyorum, ama bu videoyu izlemeye doyamadım. Günün menüsünde leziz atıştırmalıklar değil, leziz atışmalar var!

Dünürlerin birbirini çekememesini konu alan Vanish’in yeni videosunda, eğlenceli atışmalara yer veriliyor. İğneleyici laflarla birbirlerine göndermeler yapan, kıskanç mimikleri ve oyunculuğuyla beni hayrete düşüren bu iki dünürü, yukarıdaki videoda izlemenizi tavsiye ediyorum. Gününüze biraz lezzet katmak istiyorsanız, bence siz de mutlaka görmelisiniz.

Üstelik Vanish’in Facebook hayran sayfasında, bu video ile bağlantılı bir aplikasyon da yer alıyor. http://bit.ly/omurbiterdunurgitmez adresine giderek ileride nasıl bir dünür olacağınızı öğrenebilir, pespembe bir çamaşır makinesi kazanma şansı yakalayabilirsiniz!


Bir bumads advertorial içeriğidir.