Evde kendi ketçapınızı yapmak istemezmisiniz??
Ev yapımı ketçap tarifi - 22 nisan 2012 paylaşan: showtv
Evde Ketçap Nasıl Yapılır?
Ketçap Tarifi
Evde Ketçap Yapmak İçin
Gerekli Malzemeler:
- 1 kilo yumurta domates
(erik veya roma olarak da bilinir)
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 5 adet tane karanfil
- 5 adet tane karabiber
- Yarım çubuk tarçın
- 2 defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı
biber
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 çorba kaşığı elma
sirkesi
- 1 dolu tatlı kaşığı
tuz
- 3 çorba kaşığı şeker, daha az
veya çok olabilir
Evde Ketçap Nasıl Yapılır?
Ketçap Tarifi
Domateslerin sap yerlerini
kesip herbirini 4'e doğrayın. Domatesleri, soğanı, sarımsak ve baharatları
büyükçe bir tencereye alın. Orta hararetli ateş üzerinde 1-1½ saat kadar veya
soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Domatesli
karışımı süzgeçten geçirin ve temiz bir tencereye alın. Zeytinyağını, sirkeyi,
tuzu ve şekeri ilave edip tekrar pisirmeye başlayın. Ketçap fokurdamaya
başlayınca ocağı kısık hale getirip 50-60 dakika daha kıvam alıncaya kadar
pişirin. Ketçabınızı sıcakken cam kavanoza alıp kapağını kapatın.Kapağını
kapatıp, ters çevirin. Soğuyuncaya kadar buşekilde bekletin. Soğuyan
kavanozları düz çevirin.Buzdolabında 4-6 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
Düdüklüde yapmak için; domates, soğan, sarımsak ve baharatları düdüklü
tencereye alın ve iyice pişirin. (Domatesin kendi suyu çıkacağından su ilave
etmeye gerek yoktur. Tencerenin markasına göre pişme süresi 20-25 dakika olarak
ayarlanabilir.) Soğumaya bırakın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder