16 Aralık 2016 Cuma

Mısır Usulü Bulgurlu Tatlı

Her dilimi ayrı bir lezzet:

Mısır Usulü Bulgurlu Tatlı

Her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle sofralarda lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur, farklı bir tatlı tarifiyle yılbaşı sofralarınızı tatlandıracak. Duru Bulgur’dan sağlıklı ve lezzetli Mısır Usulü Bulgurlu Tatlı tarifi

Bulgurun tatlısı mı olur demeyin! Sofralarımızın baş tacı bulguru, doğru malzemelerle bir araya getirdiğinizde enfes bir tatlıya dönüştürebilirsiniz. Yaklaşan yılbaşında sofralarında değişik lezzet arayanlara Duru Bulgur’la hazırladığımız, hazırlanışı kolay, lezzetli ve bir o kadar da hafif olan Mısır Usulü Bulgurlu Tatlı’yı tavsiye ediyorum.

Duru köftelik bulgurla hazırlanan Mısır Usulü Bulgurlu Tatlı’nın her dilimi ayrı bir lezzet bırakacak damaklarınızda… Mısır Usulü Bulgurlu Tatlı, hafif tatlı severlerin sofralarına armağanımız olsun!..

Mısır Usulü Bulgurlu Tatlı Nasıl Yapılır?
Mısır Ususlü Bulgurlu Tatlı Tarifi
Mısır Usulü Bulgurlu Tatlı



 


Mısır Usulü Bulgurlu Tatlı için gerekli malzemeler;
  • 1 Bardak Köftelik Duru Bulgur
  • 2 bardak su
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak tozşeker
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
Servisi için
  • Arzuya göre incir veya kayısı peltesi
HAZIRLANIŞI

Tereyağı dışındaki tüm malzemeyi bir tencereye koyup orta ateşte, koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişmeye yakın, tereyağını ilave edip 
2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Sıcakken bir cam tepsiye döşeyin. Oda sıcaklığına geldikten sonra, donup kesilebilir kıvama gelmesi için buzdolabında yaklaşık 40 dakika bekletin. Arzuya göre incir veya kayısı peltesiyle servis edin. 

Afiyet olsun.

DURU BULGUR HAKKINDA

Duru Bulgur, 1935’te Karaman’da kurulan Türkiye’nin lider gıda firmalarındandır. Kurulduğu yıldan bugüne tüketicileri için en kaliteli ve doğal bulgurları üretmeyi ve tüketicilerine ulaştırmayı kendisine görev edinmiştir. Modern tesislerinde, sadece su ve buğday kullanarak, taş değirmende öğütme metoduyla doğal renginde ve kokusunda sağlıklı, doğal ve lezzetli bulgurlar üretir.

3 üretim merkezi ile günlük üretim kapasitesi 250 ton olan Duru Bulgur; başta Avrupa birliği ülkeleri olmak üzere Çin, Japonya, Amerika, Kanada, Avusturalya, Mısır, Nijerya gibi 51 ülkeye kendi markasıyla ihracat yapmaktadır.











Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

1 yorum:

  1. Olsada yesek :-). Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık. Sitemize Bekleriz Yemekevi.net

    YanıtlaSil