20 Aralık 2015 Pazar

Çapari Restaurant - Di"mama Bakery Brunch Keyfi



  Çapari Restaurant - Di"mama Bakery Brunch Keyfi 





Bugün günlerden Pazar ve biz blogger arkadaşlar ile beraber Uba Foto ve Konuşan Kalem”in daveti ile Selimpaşa”da bulunan Çapari Restaurant”a bruncha geldik.

Dimama Bakery”nin kurucusu Didem hanım ve annesi bizler için harika lezzetler hazırlamışlar. Geçmişten günümüze kadar korudukları özel tariflerin yanında günümüz lezzetlerini de sentezleyip harika bir masa hazırlamıslar.. 







Çapari Restaurant tam bir aile işletmesi.. Balık restoranı ve Cafe olarak hizmet veriyor.. Çapari Cafe”de anne-kız dayanışması öne çıkıyor. Le Cordon Bleu Turkey mezunu olan Didem hanım hem günümüzün popüler ürünlerini hem de geleneksel ürünleri butik olarak hazırlayan bir atolye oluşturmuş. 






Bu güzel mekan deniz kenarında kahvaltınızı yaparken bir yandan da sahilde yürüyüş yaparak güzel bir haftasonu geçirmenize olanak sağlıyor. Hafta içi serpme kahvaltı haftasonları 120 ceşit ile birbirinden lezzetli ev yapımı ürünlerin ağırlıkta olduğu zengin bir açık büfeye sahip.. El açması börek çeşitleri kendi bahçelerinden topladıkları meyvelerden yaptıkları çeşit çeşit receller bu lezzetlerden sadece birkaçı.. Çapari Cafe profesyonel bir işletme ama bir o kadar da kendi evinizde kahvaltı ediyorcasına rahat ve sıcak bir işletme. Biz bu yönünü çok sevdik.. 




Biz dostlarımızla beraber bu güzel mekanda erken yeniyıl kutlaması yaptık ve Didem hanım bizler için yılbaşı temalı kırmızı bir pasta hazırlamıştı.. Ve gerçekten çok güzel bir pastaydı..

Biz kahvaltımızı yaparken Didem hanım ve annesi bizlere Bigados Çapari Cafe ve Dimama Bakery markasını nasıl oluşturduklarından bahsetti.. Nasıl başladıklarının hikayesini Didem Hanımın ağzından aktarmak istiyorum.

Nasıl Başladık?

Biz daha doğmadan önce, iki güzel kadınla başlamış hikayemiz..

İçinde blunduğumuz toplumun isteklerine ayak uydurmaya çalışırken aslında elimizdekilerin gerçek hazine olduğunu hep biliyorduk biz.

Kiminin mirası değerli taşlar iken, benim ve annemin mirası ikimizin de ananesinden kalan birkaç tarif oldu. Biz de bu tarifleri Mihenk Taşı yapıp, üzerine ilave ederek tariflerimizin kaynağı iki ananemizi simgeleyen di`mama bakery`yi kurduk. 




Şehrin stresinden uzaklaşmak ama bir yandan da şehre yakınlığı ile dikkat çeken bu mekanı bence gezi ajandanıza kaydedin ve mutlaka bir haftasonu gidin.. İnanın pişman olmayacaksınız…




Bizi bu güzel mekanla tanıştıran Uba Foto ve Konuşan Kalem”e teşekkür ediyorum..

Bir başka lezzet yolculuğunda görüşmek üzere…





Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

7 yorum:

  1. her şey harika hele o kırmızı pastaya bayıldım..

    YanıtlaSil
  2. Her şey çok güzel görünüyor ama yılbaşı pastanız ayrı bir güzel hemen göze çarpıyor :)

    YanıtlaSil
  3. Filizim şahane bir yermiş bayıldım!Ben niye İstanbulda değilimki:(

    YanıtlaSil
  4. Şahane bir mekanmış üstelik harika sunumlarla lezzetli tatlarla dolu.

    YanıtlaSil
  5. Şahane bir mekanmış üstelik harika sunumlarla lezzetli tatlarla dolu.

    YanıtlaSil
  6. Her şey harika görünüyor.Sunumlara bayıldım ♥

    YanıtlaSil