18 Nisan 2017 Salı

Çocuklarınızın Sağlıklı Gelişimine Tam Destek Çocuk Devam Sütü’nde!

Neden Çocuk Devam Sütü?

Çocuklar, büyüme ve gelişimlerinin büyük bölümünü 1-4 yaşları arasında tamamlarlar. Yiyeceği yemekler konusunda çok seçici olabileceği bu yaşlarda çocuğunuzun fiziksel ve zihinsel gelişimi için zengin ve doğal içerikli gıdalarla beslenmesi gerekir. Güçlü bir bağışıklık sistemi de bu fiziksel ve zihinsel gelişimi taşıyan vücudu mikroplara karşı koruyarak, büyümede çok önemli bir görev üstlenmektedir.



Neden Pınar Çocuk Devam Sütü?

Çocuklar, fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin yanı sıra bağışıklık sistemlerini güçlendirecek besin ihtiyaçlarının önemli bir kısmını sütten alabilir. Çocuğunuzun fiziksel ve zihinsel sağlıklı gelişiminin ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için ona süt içirebilirsiniz.
1 yaşından büyük çocuklarınızın fiziksel ve zihinsel sağlıklı gelişimini ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini desteklemek için, saf süte prebiyotik lifler, vitamin ve mineraller ilave edilerek geliştirilen Pınar Çocuk Devam Sütünü güvenle içirebilirsiniz. Pınar Çocuk Devam Sütleri B12, Çinko ve Kalsiyum kaynağıdır.
Altı aydan büyük bebeklerinize ise onların 6-12 aylık dönemlerinde ihtiyaçları olan vitaminlerive mineralleri karşılayacak şekilde geliştirilmiş Pınar İlk Adım Devam Sütü’nü verebilirsiniz.





Bir boomads advertorial içeriğidir.

16 Ocak 2017 Pazartesi

Tahinli Açma

Tahinli Açma

Bu bildiğiniz açmalardan değil. Kocaman, biraz da tembel işi bir açma, aslında çörek te diyebilirsiniz. Yapımı çok kolay. Dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var. Ayrıca açmanın bu hamurundan farklı lezzetler de ortaya çıkarabilirsiniz.

Mayalı hamurlarla yaptığınız şeyleri sıcak servis etmeniz gerekir. Bir de çabuk bayatlama riski var. Fakat bu açmayı yaptığınız zaman hem lezzeti ile, hem de görüntüsü ile misafirleriniz de müthiş bir etki bırakacaksınız demedi demeyin… Ben açmamın arasına tereyağı ve tahini karıştırarak sürdüm. Siz dilerseniz tahin ve yağ karışımına bir tatlı kaşığı biber salçası ve baharatlarda ilave edebilirsiniz. Daha önce denedim ve lezzet katlandı. Seçim sizin…


Tahinli Açma Nasıl Yapılır?

Tahinli Açma Tarifi

Tahinli Açma




Tahinli Açma İçin Gerekli Malzemeler:
  • ·        2 Su bardağı süt
  • ·        ½ Su bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ
  • ·        2 Yemek kaşığı tahin
  • ·        1,5 Yemek kaşığı şeker
  • ·        1 Yemek kaşığı tuz
  • ·        1 paket instant maya
  • ·        Aldığı kadar un

Tahinli Açmanın arasına sürmek için gerekli malzemeler;
  • ·        2 Yemek kaşığı tahin
  • ·        4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • ·        ½ Su bardağı ceviz

Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı ve serpmek için susam



Tahinli Açma Nasıl Yapılır?

Tahinli Açma Tarifi

Kullanacağınız unu mutlaka eleyin ve kullanacağınız tüm malzemeler oda sıcaklığında olsun. Yoğurma kabınıza sütü, sıvıyağ, şekeri, tahini ve mayayı koyun ve iyice karıştırın. Bir bardak kadar un ilave edin ve sıvı malzeme ile karıştırın. Ardından tuzu ilave edin. İlk başta tüm malzemeleri koyarken tuzu da ilave etmiş olsaydınız mayanız hemen çalışmaya başlar. Buda mayalı hamurlarda bize sorun yaşatabilir. Tekrar yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak, fakat ele yapışmayan bir hamur elde edin. İyice yoğurun. Hamurunuzun üzerini örtün ve ılık bir yere bırakın. Mayalı hamurlarda bulunduğu ortama balı olarak kabarma süresi değişebilir. Hamurunuz iki karı olunca tekrar yoğurun ve beş eşit parçaya bölün. Yaklaşım olarak 28 cm çapında ilk hamurunuzu açın. Arasına tahin ve tereyağı karışımını fırça yardımıyla sürün ve ceviz serpin. İkinci hamurunuzu da açıp üzerine tahinli tereyağı karışımından sürün, ceviz serpin ve tüm hamurlara aynı işlemi tekrarlayın. Hamurlarınızın açması bittikten sonra 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra fotoğraftaki gibi 8”e kesin ama kenarlara kadar kesmiyorsunuz. Buna çok dikkat edin. Daha sonra her katı açarak fotoğraftaki gibi şekil verin. En az yarım saat tepsi mayası için dinlendirdikten sonra yumurta sarısını sürüp dilerseniz üzerine susam serpebilirsiniz. 190 derecede üzeri iyice renk alana kadar pişirin ve fırını kapattıktan sonra 5 dakika kadar fırında bekletin.




Tahinli Açmayı yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları;
  • Ununuz mutlaka elenmiş olmalı.
  • Altına pişirme kağıdı kullanınız.
  • Hamurları açtığınızda pişireceğiniz tepsiye koyun. Tepsiye koymazsanız transferi çok zor olur.
  • Düz fırın tepsisi yada kelepçeli kalıp kullanın.
  • Eğer kelepçeli kalıp kullanacaksanız kesme işlemi ve şekil verme işlemi bittikten sonra kelepçesini takın.
  • Tepsi mayasından sonra yumurtayı sürün. Başta sürerseniz mayalanmasını engellersiniz.
  • Yumurta sarısına birkaç damla sıvıyağı ve bir tutam şeker ilave ederseniz daha güzel kızarır.
  • Mayalanma sürelerine ve püf noktalarına dikkat ederseniz gerçekten görüntüsü ve tadı ile herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz.

Afiyet Olsun






27 Aralık 2016 Salı

Muratbey Topi Kokteyl

Peynirin keyifli hali; Muratbey Topi Kokteyl

Muratbey Topi Peynir ile sağlıklı ve lezzetli bir peynir kokteyli hazırlayabilir, sofralarınıza şıklık, öğünlerinize keyif katabilirsiniz.



Yenilikçi ürünleri ile peyniri günün her saati tüketilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren Muratbey’in yeni peyniri Topi ile lezzetli bir peynir kokteyli hazırlayarak sofralarınıza şıklık katabilirsiniz. Hazırlaması kolay, şık sunumu ve lezzeti ile Muratbey Topi Kokteyl davet ve kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.  
Az tuzlu Topi Peynir Kokteyl’i kısa sürede hazırlayabileceğiniz sıra dışı, sağlıklı ve lezzetli öğününüz olacak.  Grand Hyatt İstanbul’un ünlü şefi Murat Dağlıoğlu’nun özel tarifi ile Topi Peynir Kokteyli siz de hazırlayabilirsiniz.


Topi Peynir Kokteyl Nasıl Yapılır?

Topi Peynir Kokteyl Tarifi

Topi Peynir Kokteyl



Topi Peynir Kokteyl İçin Gerekli Malzemeler
·        Orta büyüklükte marul
·        Sarı ve kırmızı chery domates
·        Fesleğen, nane
·        Muratbey Topi Peynir
·        Sosu için; Pancar, Saf zeytinyağı, karabiber, sirke ve tuz.

Topi Peynir Kokteyl Nasıl Yapılır?

Topi Peynir Kokteyl Tarifi

Marulun orta yaprakları kokteyl bardağına yerleştirilir. Sarı ve kırmızı chery domatesler sapları alınmadan eklenir. Birkaç tanesi dilimlenerek tuz ilave edilir. Fesleğen ve nane yaprakları ince kıyılarak bir kabın içerisinde Muratbey Topi Peynir ile buluşturup harmanlanır. (Topi Peynirleri bir gece önce fesleğen ve nane ile buluşturarak bekletmek lezzetine lezzet katacaktır)

Bardağa özenle yerleştirdiğiniz Topi Peynirleri’nize son dokunuş olarak lezzetli bir sos hazırlıyoruz. Haşlanmış kırmızı pancar suyu ile pancar püresi bir miktar zeytinyağı, tuz ve karabiber  ile karıştırılarak peynirlerin üzerine gezdirilir.  Sunum sırasında kırmızı üzüm sirkesi ile tatlandırarak servise sunulur. 

Afiyet olsun.




25 Aralık 2016 Pazar

Keramika 2017 Sevgililer Gününe Hazır

Keramika 2017 Sevgililer Gününe Hazır


Keramika 2017 Sevgililer Günü ürünleri ile Hayatımıza renk katmaya devam ediyor. 





Birbirinden güzel ürünler sizleri bekliyor.. Sevgililer Gününde, Sevgilinize En Değerli Hediyeyi Verin... Daha fazlası için  tıklayın..  KERAMİKA


En Değerli Hediye Sizsiniz..


Kera-Mira 2017 Sevgililer Günü Ürünleri


















Bır Dogum Hıkayesı


Bir Dogum hikayesi






Bir Dogum hikayesi anlatacagim burada.. 

Yillar once karli bir Istanbul sabahiydi.. Daha sicacik yataklarimizda uyurken kapi caldi birden.. Rahmetli abim gelmisti ve o kadar mutlutdu ki: Kizim dogdu anne diyordu.. Hadi hazirlan seni almaya geldim demisti..

 Ben yanlis hatirlamiyorsam liseye gidiyordum.. Tabi bizde ne olursa olsun okula gitmek zorundaydin, devamsizlik yapamazdin..Babaannenin boyle kurallari vardi.. O zaman simdiki gibi cep telefonlari da yokki hemen fotografini ceksin goreyim seni.. Okulda arkadaslarima `Ben hala oldum` dedim..Cok mutluydum ama bir yandan da kiskaniyordum.. Cunku evdeki saltanatimi sallayacak bir kiz gelmisti..Benim baba tarafimda kiz cocuklari hic yasamiyordu.. Geriye dogru baktigimizda hep erkek cocuklari vardi.. Baban iki erkek kardes,dedm tek erkek, ondan onceki dedelerde oyle..Ve ailemizle ilginc olan ikinci ozellik isimler sadece Mehmet ve Aliden olusuyor.. Bizim kusaga gelene kadar baska isim yok.. Dedem Ali, Babam Mehmet ve amcam Mehmet Ali..Bu yuzden de bir suru karisiklar yasaniyordu..

Bu arada sulalede yasayan kiz cocugu olmam sebebi ile cok simartilmistim..Simdi benim bu saltanatimi sondurecek bir ortak gelmisti..Ama olsun ben HALA olmustum ve cok mutluydum.. Seni hafta sonuna kadar goremiyecektim, sadece hayal edecektim.. Sonra baban gitmis hastaneye kimseye soylemeden.. Oraya gittiginde annenin yanina da cikmamis, rahatsiz etmesin diye.. Eski erkekler boyle dusunceliydiler.. Lohusa kadinlarin yanina girmezlerdi rahat etsinler diye.. Tabi bizde bilmiyoruz seni gormeye gittigini..Ilk torunusun nasil dayansin gormeden.. Evlatlar sermaye torunlar karmis ve cok sevilirmis.. Aksam yemekte anlatiyor parmaklari incecik uzun ayni senin gibi, saclari var simsiyah seninde oyle saclarin vardi ama seninkiler kivirccikti diye anlatiyordu..Bizde sen nereden biliyorsun diye sordugumuzde o benim torunum ben bilirim diyordu.. sonra soyledi ben gittim hastanede bebek odasinda gordum.. Hemsire gosterdi bas ucunda da kocaman AC yaziyordu dedi.. Bana guldu ben senin dedenim dedimö bana guldu diyordu.. Cok mutlu olmustu.. Gencecik dede ve babaanne olmuslardi.. 

Sonrasinda anne ve baban calistigi icin uc ev arasinda buyudun..Anneannen bakiyor biz haftasonlari seni alip kendi evinize goturuyorduk.. Benim gibi sende ilk defa Baba demistin.. Hep babanin biricigi oldun, bizim de ilk gozagrimiz.. Babanin yasam kaynagi idin.. Benim yanimda kizim olsun baska birsey istemem derdi hep..

Ve bende en sevdigimizin dogum gununde evlendim saltanatima ortak oldugun icin bende dogum gunune ortak oldum:)) Iyi dogdun, iyi ki benim yegenim abimin kizisin.. Dogum gunun kutlu olsun.. Anıl Çatalkaya