17 Nisan 2013 Çarşamba

Bayat Ekmekli İçli Köfte Mantısı


Geçtiğimiz günlerde Kanaltürk'te Ender Saraç'la Sağlıklı Günler programına konuk oldum. Programda ekmekleri nasıl saklamamız gerektiğinden ve bayatlayan ekmeklerden ne tür yemek ve tatlılar yapabileceğimizden bahsettik. Çok keyifli bir program oldu..Eminim sizlerde seyrederken keyif almışsınızdır.



Programda ailece çok severek yediğimiz bayat ekmekten içli köfte yaptım. Mantı gibi yoğurt ve domates sos eşliğinde sundum. Bu güzel tarifi sizlerle de paylaşmak istiyorum.




Malzemeler ;
  • 1,5 bayat ekmek
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yumurta
  • yarım demet maydanoz
  • 1 er çay kaşığı kimyon, karabiber ve tuz


Köfte harcı için
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay karşığı karabiber, tuz


Üzeri için
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt


Domates sos için
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • tuz, karabiber,
  • yarım su bardağı su

Yapılışı ;


Rondodan geçirilmiş bayat ekmek, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, kıyılmış maydanoz, kimyon, karabiber, pulbiber ve tuzu karıştırın. Azar azar su ekleyip yoğurun ve ele yapışmayacak bir hamur elde edin ve içinde kullanacağınız köfteleri hazırlayana kadar dinlendirin. Köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuzu yoğurun. Harçtan küçük toplar yapıp elinizde yuvarlayın. Köfteleri hazırladıktan sonra hamurdan bezeler koparıp elinizde yuvarlayın. Ortalarını baş parmağınızla açarak hamurun kenarlarını inceltin. Açtığınız hamura köfteleri yerleştirip kapatın ve yuvarlayın. Kapatırken elinizi ıslatabilirsiniz. Derin bir tencerede su kaynatın ve hazırladığınız içli köfteleri suya atıp, suyun yüzeyine çıkana dek haşlayın. Bir süzgeç yardımı ile köfteleri alıp hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sos için tereyağında rendelenmiş domates, biber salçası, karabiber ve tuz ile bir iki dakika çevirin. Su ekleyerek pişirin. Fırında kızarttığınız içli köftelerin üzerine domates sos dökerek sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edin.



Afiyet Olsun....

15 Nisan 2013 Pazartesi

Hecha ile 7. Blog Yazarları Buluşması


Mis gibi bir bahar sabahında Kadıköy Balon Cafe'de Senem'in yemekleri blogunun sahibi Senem hanımın Hecha firmasının sponsorluğunda düzenlediği kahvaltıda 100 blog yazarı arkadaşımızla buluştuk. 

Yemekten modaya çeşitli dallarda blog yazan arkadaşlarla biraraya gelip tanışma imkanı bulduk. Ana sponsor Hecha firmasının sahibi Yağız beyin asistanı Ece hanım ve Senem hanım konuklarla tek tek ilgilendiler. Gönül isterdi ki Yağız beyde orada olsun ama sağlık nedenleri ile organizasyona katılamamıştı.

Hecha firması ve Yağız beyle tanışıklığımız Şeflerin Duellosu yarışmasına dayanır. Kendisi jürideydi ve güzel yorumları ile beni çok onere etmişti. Daha sonrasında da hep desteğini gördüm. Ülkemizin ilk  dökme demir mutfak eşyaları imalatçısı olan Hecha 7. blog yazarları buluşmasına sponsor olarak blog yazarlarına destek verdiğini göstermiş oldu. En son İdeal Home fuarında sohbet etme imkanı bulduğum Yağız İzgül'e her zamanki mütevazi tavırlarından dolayı ve 7. Blog yazarları buluşmasına sponsor olduğu için çok teşekkür ediyorum. 






Bu buluşma sayesinde sanal ortamda tanıdığım birçok blog yazarı arkadaşımla yüzyüze tanışıp sohbet etme imkanı buldum. 








Bu organizasyonu düzenleyen Senem hanıma http://www.seneminyemekleri.com,   ürün sponsoru olan nefis dondurmaları ile Algida'ya, güzel mesajı ve melek biblosu ile Tavsiye Kanalı ve Renan Tan'a, yeni piyasaya çıkardığı güzellik ürünü için Orkide Hareketi'ne, bize kitap oluşturma imkanı veren Afilli Kitap'a, güzel makarnalarıyla MakarnaLütfen'e, hediye çekiyle Durance'ye, kahvaltımıza eşlik eden mis gibi simitleriyle Simit Sarayı'na ve çoşkulu katılımları ile blog yazarı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum..










7 Nisan 2013 Pazar

Ender Saraç'la Sağlıklı Günler


video

Bebek Tarhanası nasıl yapılır??



Ev yapımı bebek tarhanası - 29 nisan 2012 ile showtv

Şeflerin duellosu