22 Ekim 2012 Pazartesi

Ispanaklı Kol Böreği

Ispanaklı Kol Böreği 

Bu aralar Filizza Mutfağı çok yoğun çalışıyor. Kış hazırlıkları o kadar uzun sürdü ki; ardında da Bayram telaşı..Günler nasıl geçiyor anlamıyorum. Bu koşturmaca arasında pazara gittim ve bahçeden yeni kopmuş ıspanakları görünce dayanamadım aldım.. Ispanaklı ekmek mi yapsam? yoksa börek mi? derken ev halkının genel isteği üzerine kol böreği yapmaya karar verdim..

Uzun bir aradan sonra yaptığım börek çok güzel oldu.. Ev halkı test etti onayladı.. Bu güzel tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Belki bayramda gelicek misafirleriniz için yaparsınız.. 


Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?





Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi
Ispanaklı Kol Böreği

Ispanaklı Kol Böreği İçin Gerekli Malzemeler ;

Börek Hamuru için gerekli malzemeler:
  • 500-550 g un(böreklik)
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı tuz 
  • 1 su bardağı ılık su
Börek İçi için gerekli malzemeler:
  • 1 kg ıspanak
  • 2 baş orta boy soğan
  • ¾ çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Börek Hazırlık aşamasında kullanılacak malzemeler :
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su Bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
Börek Üstü için gerekli malzemeler :
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ 

Ispanaklı Börek




Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi

Hamur için, su dışındaki tüm sıvıları yoğurma kabına alın. Tuzu ekleyin. Azar azar un ve ılık suyu ekleyerek hamurunuzu yoğurun. Ele yapışmayan hamuru tezgahınıza alarak unsuz zeminde 3 dk daha yoğurun. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin.

Ispanakları bol suda yıkayın. 1-2 parmak kalınlığında doğrayın. İnce doğranmış soğanı yağda şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Yıkanıp süzülmüş ıspanakları da ekleyerek bir kaç dakika kavurun. Tuz ve pul biberi ekleyerek soğumaya alın.

Dinlenmiş hamuru 12 bezeye ayırın. Nişasta ve unu harmanlayın Her bir bezeyi ince açın ve açtığınız yaprağın üzerine yağ karışımı incecik gezdirin. Yarım ay(D) şekline getirdiğiniz hamur yaprağının üstüne tekrar yağ gezdirin. Ispanaklı içi yarım ayın uzun kısmına koyun. Kenarları içe katlayarak rulo haline getirin.

Yağlanmış fırın tepsisine kol böreklerinizi dizin. Yağ ile çırptığınız yumurta karışımından sürün. Her bir ruloyu 4 e bölün.

200 derecelik fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dk pişirin.


Afiyet olsun





16 Ekim 2012 Salı

Bernardo'dan Fark Yaratan Yenilikler!


Bernardo'dan Fark Yaratan Yenilikler!





Şık tasarımları ve kaliteli ürünleriyle tanıdığımız Bernardo, müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için yepyeni ürün ve hizmet standartları sunuyor. Satış öncesinde ve sonrasında içimizi rahatlatan bu yeni standartları Bernardo şöyle sıralıyor:

Kırık parça garantisi!

Bernardo’dan satın aldığınız yemek takımınızın kırılan parçaları için üzülmeyin. Çünkü Bernardo; 12 kişilik yemek takımlarına 5 yıl, 6 kişilik yemek ve kahvaltı takımlarına 2 yıl boyunca parça tedariği garantisi veriyor. Yemek takımınızın kırılan parçaları en kısa sürede Bernardo tarafından temin ediliyor. Üstelik yemek takımınızı ek parçalarla zenginleştirmek isterseniz, daha sık kullandığınız parçaları da Bernardo’dan satın alabilirsiniz.

%100 sağlıklı ham madde!

Yemek takımı satın alırken çoğumuz yalnızca desenlere ve renklere odaklanıyoruz; fakat ne yazık ki günümüzde pek çok üretici maliyetleri düşürmek ve daha fazla kar etmek için insan sağlığına zararlı ham madde kullanımına başvuruyor. Normal şartlarda 1200 derecelik fırınlarda sabitlenmesi gereken sır ve desenler, ağır metallerin kullanımıyla 800 derece sabitlenebiliyor. Böylece enerjiden ve maliyetten tasarruf ediliyor.

Bernardo ise üretim süreçlerinde sağlığa zararlı hiçbir ham madde kullanmıyor. %100 sağlıklı ham maddelerle üretilen yemek takımlarıyla Bernardo, ailenizin sağlığını önemsiyor.

Değişim garantisi!

Bernardo’dan satın aldığınız yemek takımını, ambalajını açmadığınız sürece 5 yıl içerisinde değiştirebilirsiniz. Böylece değişen trendler ve zevklerinize uygun bir yemek takımıyla stil sahibi sofralar yaratabilirsiniz.

Sigortalı kargo servisi!

Mağazalardan ya da bernardo.com.tr’den satın aldığınız yemek takımları kargo ile size ulaştığında kırık ya da hasarlı çıkarsa, Bernardo ürününüzü hemen yenisi ile değiştiriyor. Sorunsuz bir alışveriş deneyimi Bernardo’da sizi bekliyor.

Bernardo'yu Facebook'ta takip edin, yeniliklerden ilk siz haberdar olun : https://www.facebook.com/bernardosofratasarimuzmani











Bir bumads advertorial içeriğidir.



 

15 Ekim 2012 Pazartesi

Ekim ayında hangi yiyecekleri tüketmeliyiz???


Ekim ayında hangi yiyecekleri tüketmeliyiz?



Ekim ayı sağlık açısından sonbaharın en tehlikeli dönemidir. Hava serinlemeye hatta soğumaya başladığı için grip, soğuk algınlıkları, bronşit, boğaz ağrıları ve enfeksiyon hastalıkları sırada bekler. Bu hastalıklara yakalanmamak için öncelikle bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerekiyor. C vitamini içeren meyve ve sebzeler (turunçgiller, muz, taze sebzeler, maydonoz, kabak, soğan,domates, lahana, ıspanak, kıvırcık salata gibi yeşil yapraklı sebzeler ve biber) sofranızdan hiç eksik olmamalı. Bağışıklık sistemini güçlendirici besinlerle kendinizi koruyabilirsiniz. Yeşil ve siyah çayın bağışıklık sistemine faydalı olduğunu unutmayın.

Mantar, fındık, ceviz, ıspanak, yerelması, pırasa, lahana, kıvırcık salata, kırmızı turp, karnabahar, havuç, armut, üzüm, elma, greyfurt, mandalina, muzu bu ay sofralarınızdan eksik etmeyin.

Ekim ayında omega-3 içerikli cevizin tam zamanı. Cevizi bu aylarda bol bol tüketin. Ayrıca mantarla nefis yiyecekler pişirebilirsiniz. Mantar; balık, et ve sebzelere çok yakışır.

Bu ay geçici balıkların yazın Karadeniz'de beslenip, Marmara'ya göçe başladıkları dönemdir. Bu nedenle bol miktarda balık çıkar. Uskumru turfanda olarak kendini gösterir. Lüfer tam lezzetini kazanmıştır, istavrit yağlanmıştır. Palamut bolca çıkar. Bu ayda tüketilmesi gereken diğer balıklar tekir, barbunya, kılıç, levrek, mercan, sardalye, eşkina, torik ve izmarittir.


Grip ve nezleden uzak bir ekim ayı geçirmeniz dileği ile,