Keskinoğlu ile İtalyan Mutfağı
Piliç etinden yumurtaya, zeytinyağı'ndan gübreye kadar ürün çeşitliliği olan Keskinoğlu firması 3200 kişilik büyük bir aile. Şirketin kurucusu merhum İsmail Keskinoğlu'nun felsefesini benimsemiş ve bugünde geleneklerine bağlı, aynı zamanda modern üretim tesislerine sahip firma her geçen daha da büyüyüp gelişmekte. Hepimize örnek olacağını düşündüğüm bu felsefeyi paylaşmak istiyorum.
Bu felsefeye bugünde sahip çıkan Keskinoğlu ailesi geçtiğimiz Mutfak Sanatları Akademisi"nde düzenlediği İtalyan Mutfağı workshop'ına davet etti. Hem büyük bir mutluluk hem de büyük onur duydum. Bizi Halkla İlişkiler Müdürü Eylem Şenel ve Sosyal Medya Danışmanı Erman Arda karşıladı. Öyle sıcak bir karşılamaydı ki; kendimi o büyük Keskinoğlu ailesinin bir ferdi gibi hissettim.
Bu workshopta Keskinoğlu firmasının ürünleri arasında olan RavikaZeytinyağını da deneme şansımız oldu.Asit oranı düşük çok güzel bir yağ. Bu arada merhum İsmail Keskinoğlu'nun doğup çocukluk yıllarını geçirdiği köyün adı Ravika. İşte bu kadar geçmişine bağlı bir firma Keskinoğlu..Gerçekten takdir etmek lazım..
Keskinoğlu ürünleri ile İtalyan Mutfağı workshop'unun eğitmen chefi Hakan Şen ile çok güzel yemekler hazırladık ve çok eğlenceli saatler geçirdik.
Piliç etinden yumurtaya, zeytinyağı'ndan gübreye kadar ürün çeşitliliği olan Keskinoğlu firması 3200 kişilik büyük bir aile. Şirketin kurucusu merhum İsmail Keskinoğlu'nun felsefesini benimsemiş ve bugünde geleneklerine bağlı, aynı zamanda modern üretim tesislerine sahip firma her geçen daha da büyüyüp gelişmekte. Hepimize örnek olacağını düşündüğüm bu felsefeyi paylaşmak istiyorum.
- Kendine yapılmasını istemediğin şeyleri başkalarına yapma.
- Hayatın müddetince doğruluktan ayrılma
- Geride kalan geçmiştir. Hep ileriye, yeniliğe bak. Fakat ardında kalanları unutma.
- İnsanları sev ve kenetlen.
- Çok çalış, ümitsizliğe kapılma. Dürüst ol. Yaptığın işin daha iyisi vardır, yılmadan araştır bulursun.
- Yaptığın işte tüketiciye her zaman en iyisini ve en güzelini ver. Ticaretin sırrı budur.
- Her zaman en iyisini yapın, en pahalıya satın. Herkes pahalı desin ama Keskinoğlu'nun malı kötü demesin.
- İşi önce kafanla, sonra ellerinle yap.
- Özverili çalış ve hep daha iyisinin peşinde koş.
- Prensip ve işlerinde “Ben” değil “Biz” kelimesi hakim olsun.
- Yaşamak, Dünya ve Türkiye çok güzeldir. Kıymeti bil ve her demin tadını çıkar.
- Hiçbir zaman güneş üzerine doğmasın.
Bu felsefeye bugünde sahip çıkan Keskinoğlu ailesi geçtiğimiz Mutfak Sanatları Akademisi"nde düzenlediği İtalyan Mutfağı workshop'ına davet etti. Hem büyük bir mutluluk hem de büyük onur duydum. Bizi Halkla İlişkiler Müdürü Eylem Şenel ve Sosyal Medya Danışmanı Erman Arda karşıladı. Öyle sıcak bir karşılamaydı ki; kendimi o büyük Keskinoğlu ailesinin bir ferdi gibi hissettim.
Bu workshopta Keskinoğlu firmasının ürünleri arasında olan RavikaZeytinyağını da deneme şansımız oldu.Asit oranı düşük çok güzel bir yağ. Bu arada merhum İsmail Keskinoğlu'nun doğup çocukluk yıllarını geçirdiği köyün adı Ravika. İşte bu kadar geçmişine bağlı bir firma Keskinoğlu..Gerçekten takdir etmek lazım..
Keskinoğlu ürünleri ile İtalyan Mutfağı workshop'unun eğitmen chefi Hakan Şen ile çok güzel yemekler hazırladık ve çok eğlenceli saatler geçirdik.
Chefimiz Hakan Şen'in bize verdiği bilgiler doğrultusunda Tavuk, gorgonzola ve ceviz salatası yaptık. Muhteşem bir lezzetti.
İtalyan mutfağı"nın baş tacı el yapımı
makarnalardır. Keskinoğlu organik yumurtalar ile hamurlarımızı yoğurduk,
makinede açtık ve kestik.
El yapımı fettuccine, kremalı yaban
mantar sos ile tadına doyamadık.
Ve sonunda Vişne soslu Ricotta kek güne
damgasını vurdu.
Blogger arkadaşlarımızla beraber çok
eğlenceli ve güzel bir gün geçirdik. Bizim için bu güzel workshop'u hazırlayan
ve hediyeler sunan Keskinoğlu firmasına, bizi çok güzel ağırlayan Halkla
İlişkiler Müdürü Eylem Şenel ve Sosyal Medya Uzmanı Erman Arda'ya, bize İtalyan
Mutfağı ve menü hakkında bilgileri bizimle paylaşan chef Hakan Şen ve MSA'ya
çok teşekkür ediyorum.
Böyle güzel organizasyonlarda yine, yeniden beraber olma dileği ile...