31 Aralık 2015 Perşembe

Çamaşır Yıkamanın Keyifli Hali


Ev işleri arasında her hanımın farklı favorileri vardır. Mesela kimi ütü yapmayı sever , bazıları ise yemek yapmayı. Sevdiğiniz işlerin size verdiği keyif ise bambaşkadır ve terapik etkileri vardır. Başka dünyalara gider, hayaller kurar, güzel anları hatırlar, planlar yaparsınız.
Size harika bir haberimiz var. Artık bu keyfi size yaşatan favorileriniz arasına çamaşırı da ekleyebilirsiniz :) Çünkü Rinso bunu mümkün kılıyor.
Rengarenk paketleri ile raflarda dururken bile enerjisini yansıtan Rinso, çamaşır yıkamayı kolay ve eğlenceli bir hale getiriyor. Rinso’nun Kır Bahcesi (Yeşil), Çiçek Bahcesi (Pembe) ve Büyülü Bahçe (Mor) şişeli sıvı deterjanları hem beyaz hem de renklileriniz için tortu bırakmayan bir temizlik vaad ediyor.


Rinso’nun gerçek eğlencesi, yıkama sonrası çamaşır makineninizi açtığınız anda başlıyor. Öyle ki kapağı açtığınız anda tertemiz çamaşırlarınıza eşlik eden muhteşem çiçek kokuları tüm banyoya yayıyor. İşte o an, hissettiğiniz duygular tarif edilmez. Sanki bir anda sevdiğiniz bir melodi çalmaya başlıyor ve o koku sizi alıp bambaşka bir yerlere götürüyor.

Bu kokular o kadar kalıcı ki tertemiz çamaşırlarınızı asarken, kuruturken, ütülerken ve tabii ki giyerken makineyi açtığınız o andaki duygular size kendini hatırlatmaya devam ediyor. Rinso kalıcı bahar kokuları ile çamaşır yıkamayı keyfe dönüştürüyor.

Mutluluk ve keyif zaten anlık değil midir? Mühim olan o anlara hayatınızda yer açmak. İşte Rinso bunu mümkün kılıyor.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

21 Aralık 2015 Pazartesi

Cook ile Yılbaşı Menüsü




Cook ile Yılbaşı Menüsü

Sevgili Rabia Çalhan”ın (www.stilika.com) daveti ile Etiler Cıtycooks Mutfak Okulu”nda Cook ürünleri ile yılbaşı menüsü hazırlamak için davet edildim. 




Cook ürünlerini hepiniz bilirsiniz ve mutlaka kullanıyorsunuzdur. Benimde yıllardır mutfağımda vazgeçemediğim ürünler arasındadır. Özellikle de pişirme kağıtları çok kaliteli. Zaten firma olarak % 100 müşteri memnuniyetine önem veriyorlar. 27 ülkeye ihracat yapan firma hergeçen gün daha kaliteli üretim yapmak ve müşterilerine kaliteli hizmet sunmak için yatırımlarını sürdürmekte.

Firmanın takdire şayan değerlerinide sizinle paylaşmadan geçemicem.

  • Yaptığımız üretimin kalite ve güvenliğinden kendimizi sorumlu hissetmek,
  • İşimizi bir defada doğru yapmak,
  • İlişkilerimizde doğru iletişim, yapıcı eleştiri anlayışında olmak.
  • İstek ve ihtiyaçları beklenenin üzerinde karşılamak.
  • Ürettiğimiz ürünlerin tamamında gıda ve insan sağlığına olumsuz etki edecek malzeme kullanmamak.
  • Doğayı koruyan ürünler üretmek.
  • Üretim atıklarımızın geri dönüşüm sahalarına gönderilerek doğaya zarar vermesini engellemek.
  • Kaliteli ve güvenilir üretimleriyle hizmet vermek.
  • Müşteri istek ve ihtiyaçlarını tam olarak anlamak, hızlı ve doğru bir şekilde karşılamak,
  • Tüm faaliyetlerimizde ulusal, uluslar arası standartlar ve yasal mevzuat hükümlerine uymaktır.

Bu kadar güzel değerlere sahip, kaliteli ve insan sağlığına önem veren bir firma olan Sedat Tahir firması Cook ürünlerinin kullanılacağı ve yeni ürünleri çok amaçlı folyonun tanıtılacağı bu etkinlik yılbaşına çok az zaman kalmışken çok eğlenceli ve bilgilendirici bir etkinlik oldu..



Şeflerimiz Barış Aytekin ve Recep Aydoğan”ın önderliğinde harika bir menü hazırladık.. Mutfakta profesyonelce yemek pişirmenin püf noktalarını ve yaptığımız yemekleri nasıl daha güzel sunabileceğimizi gösterdiler. Yılbaşı menümüzde:


  • ·         Hindi Tandır
  • ·         Narlı ve Kestaneli İç Pilav
  • ·         Buharda Pişmiş Kış Sebzeleri
  • ·         Fıstıklı Kaymak Kreması ile Baharatlı Balkabağı


Bu menüyü çok Cook ürünleri ile çok pratik bir şekilde hazırladık. Yılbaşı için hindi hazırlamak gözünüzü korkutmasın.. İnanın çok kolay. Ustelik böyle güzel bir sunumla misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz..  Tarifleri bloğa ayrıca yükleyeceğim..





Bu güzel etkinlik ve mutfağımda severek kullandığım Cook ürünleri  için bende çok özel bir yeri olan Sedat Tahir firmasına, etkinliği en ince detayına kadar düşünen sevgili Rabia`aya,  bu güzel menüyü hazırlamamızda bizlere yardım olan değerli şeflerimiz Barış Aytekin ve Recep Aydoğan”a,  misafirperverlikleri ile Citycooks Mutfak Okulu”na çok teşekkür  ederim..







20 Aralık 2015 Pazar

Çapari Restaurant - Di"mama Bakery Brunch Keyfi



  Çapari Restaurant - Di"mama Bakery Brunch Keyfi 





Bugün günlerden Pazar ve biz blogger arkadaşlar ile beraber Uba Foto ve Konuşan Kalem”in daveti ile Selimpaşa”da bulunan Çapari Restaurant”a bruncha geldik.

Dimama Bakery”nin kurucusu Didem hanım ve annesi bizler için harika lezzetler hazırlamışlar. Geçmişten günümüze kadar korudukları özel tariflerin yanında günümüz lezzetlerini de sentezleyip harika bir masa hazırlamıslar.. 







Çapari Restaurant tam bir aile işletmesi.. Balık restoranı ve Cafe olarak hizmet veriyor.. Çapari Cafe”de anne-kız dayanışması öne çıkıyor. Le Cordon Bleu Turkey mezunu olan Didem hanım hem günümüzün popüler ürünlerini hem de geleneksel ürünleri butik olarak hazırlayan bir atolye oluşturmuş. 






Bu güzel mekan deniz kenarında kahvaltınızı yaparken bir yandan da sahilde yürüyüş yaparak güzel bir haftasonu geçirmenize olanak sağlıyor. Hafta içi serpme kahvaltı haftasonları 120 ceşit ile birbirinden lezzetli ev yapımı ürünlerin ağırlıkta olduğu zengin bir açık büfeye sahip.. El açması börek çeşitleri kendi bahçelerinden topladıkları meyvelerden yaptıkları çeşit çeşit receller bu lezzetlerden sadece birkaçı.. Çapari Cafe profesyonel bir işletme ama bir o kadar da kendi evinizde kahvaltı ediyorcasına rahat ve sıcak bir işletme. Biz bu yönünü çok sevdik.. 




Biz dostlarımızla beraber bu güzel mekanda erken yeniyıl kutlaması yaptık ve Didem hanım bizler için yılbaşı temalı kırmızı bir pasta hazırlamıştı.. Ve gerçekten çok güzel bir pastaydı..

Biz kahvaltımızı yaparken Didem hanım ve annesi bizlere Bigados Çapari Cafe ve Dimama Bakery markasını nasıl oluşturduklarından bahsetti.. Nasıl başladıklarının hikayesini Didem Hanımın ağzından aktarmak istiyorum.

Nasıl Başladık?

Biz daha doğmadan önce, iki güzel kadınla başlamış hikayemiz..

İçinde blunduğumuz toplumun isteklerine ayak uydurmaya çalışırken aslında elimizdekilerin gerçek hazine olduğunu hep biliyorduk biz.

Kiminin mirası değerli taşlar iken, benim ve annemin mirası ikimizin de ananesinden kalan birkaç tarif oldu. Biz de bu tarifleri Mihenk Taşı yapıp, üzerine ilave ederek tariflerimizin kaynağı iki ananemizi simgeleyen di`mama bakery`yi kurduk. 




Şehrin stresinden uzaklaşmak ama bir yandan da şehre yakınlığı ile dikkat çeken bu mekanı bence gezi ajandanıza kaydedin ve mutlaka bir haftasonu gidin.. İnanın pişman olmayacaksınız…




Bizi bu güzel mekanla tanıştıran Uba Foto ve Konuşan Kalem”e teşekkür ediyorum..

Bir başka lezzet yolculuğunda görüşmek üzere…





20 Kasım 2015 Cuma

Benim lezzet yardımcım Pakmaya Pişirme Yardımcıları...Size de öneriyorum!


Biz hanımlar sevdiklerimize en iyisini, en güzelini sunmak isteriz...İşte ben de aileme, dostlarıma tatlı-tuzlu lezzetler  hazırlarken Pakmaya Pişirme Yardımcıları kullanıyorum. Maya başta olmak üzere hamur kabartma tozundan, şekerli vaniline... Kakaodan, pudra şekerine... Pirinç unu, buğday nişastası, mısır nişastası, krem şantisi, enfes sosları ve pasta kremaları ile Pakmaya benim mutfaktaki bir numaralı yardımcım oldu. Kekler, kurabiyeler, tartlar, pastalar, poğaçalar, geleneksel tatlılar Pakmaya ile bir başka oluyor. 

Unutmadan Pakmaya’nın enfes tarifler sunan bir de web sitesi var: www.mutfaginyildizi.com. Açıkçası ben www.mutfaginyildizi.com’a bakmadan mutfağa girmiyorum. En son Aşureli Kek tarifini denedim, herkes bayıldı: http://mutfaginyildizi.com/tarif/asureli-kek/402




Eğer siz de yeni ve enfes lezzetler peşindeyseniz, misafirlerimi nasıl şaşırtacağım diye düşünüyorsanız Pakmaya, zengin ürün çeşitleri ve www.mutfaginyildizi.com’daki tarifleriyle sizin de vazgeçilmeziniz olacak. Mutlaka ziyaret edin.

Bir boomads advertorial içeriğidir.







 

23 Eylül 2015 Çarşamba

Kurban Bayramında Beslenmenize Dikkat !!!!!



Kurban Bayramında Nasıl Beslenmeliyiz?


Kurban Bayramında Beslenmenize Dikkat



Kurban Bayramında şeker ve şekerli besin tüketiminin yanında et tüketimi de artmaktadır. Etler vücudumuzun yapı taşı olan proteinlerin en önemli kaynağıdır. İyi kalite proteinin yanı sıra yağ, çeşitli mineraller (özellikle demir, çinko, fosfor, magnezyum) ve vitaminleri (özellikle B12, B6, B1 ve A vitamini ) de içerirler, ancak C ve E vitaminini içermezler. Bu nedenle etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi veya etlerin yanında sebzelerin de tüketilmesi sağlıklı beslenme için gereklidir.

Kurban Bayramında özellikle şişmanlık, kalp-damar hastalığı, diyabet, hipertansiyon, mide rahatsızlığı vb. sağlık problemi olan bireyler ve yaşlılar beslenmelerine dikkat etmelidirler. Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için kalp-damar hastalığı, diyabet, hipertansiyonu olan bireyler kurban bayramında, yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli, kısıtlı miktarlarda tüketmeli, aşırıya kaçmamalıdırlar.


Etler sindirimi zor olan besinlerdir. Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik hem pişirmede, hem de sindirimde zorluk yaratır, Bu nedenle özellikle mide barsak hastalığı olan bireyler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle pişirerek tüketmelidirler.



Kurban Etlerini Nasıl Pişirmeliyiz?


Etlerin pişirilmesinde haşlama, ızgara gibi yöntemler tercih edilmeli, kızartmalardan kaçınılmalıdır. Çok yüksek ısıda uzun süre pişirme ve kızartma yöntemi çeşitli kanserojen maddelerin oluşumuna neden olabileceği için tercih edilmemelidir.

Etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi veya sebzelerle birlikte tüketilmesi besin çeşitliliğinin sağlanması, sebzelerde bulunan C vitamininin etlerde bulunan demirin emilimini artırması açısından sağlıklı bir yöntemdir.

Et ile yapılan yemekler kendi yağı ile pişirilmeli, ilave yağ eklenmemelidir. Özellikle kuyruk yağı veya tereyağının et yemeklerinde kullanılmasından kaçınılmalıdır.


Etler ızgarada pişirilirken etle ateş arasındaki uzaklık eti yakmayacak, kömürleşme sağlamayacak şekilde ayarlanmalıdır. Yüksek ateş yüzeydeki proteinlerin birdenbire katılaşarak, ısının etin iç kısmına ulaşmasını engeller. Etlerin iç sıcaklığı en az 75 ºC olmalıdır. Çok yüksek ısı dış yüzeyin yanmasına ve su kaybının fazla olmasına yol açarak besin öğesi kaybını artırır.

Etlerin haşlanarak pişirilmesi sağlıklı olmasının yanı sıra, ette olması muhtemel parazitlerin insana geçmesini de büyük ölçüde engeller. Barsak parazitlerinin yanında hayvan hastalıklarının insana geçmesi gibi istenmeyen sonuçların oluşmaması için veteriner kontrolünden geçmiş hayvan etleri tüketilmeli, kurbanlık hayvanların güvenilir yerlerden ve kişilerden satın alınmasına dikkat edilmelidir.


Etleri Nasıl Saklamalıyız?


Etleri, büyük parçalar şeklinde değil , birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak, buzdolabı poşetine veya yağlı kağıda sarılarak buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalıdır. Bu şekilde hazırlanan etler, buzlukta ( -2 ºC ) birkaç hafta, derin dondurucuda ise (-18 ºC ) daha uzun süre ile saklanabilir.

Etler kolaylıkla bozulabilen potansiyel riskli besinlerdir. Etlerin dondurulduktan sonra tekrar çözdürülmesi bazı mikroorganizmalar için üreme yeri oluşturur ve bu da sağlığımızı tehdit edebilir. Bu nedenle buzlukta saklanan etler buzluktan çıkartılınca yemek içinde tamamen kullanılacak şekilde parçalara ayrılarak buzluğa konulmalı, çözdürülen et hemen pişirilmeli, tekrar dondurulmamalıdır. Çözdürülmek istenen et, oda ısısında açıkta bırakılacak şekilde değil, yine buzdolabında çözünmesi sağlanmalıdır. Derin dondurucuda saklanan etin, buzdolabının sebzelik kısmının üstüne konularak çözünmesi beklenebilir. Çabuk çözünmesi amacıyla uygulanan kalorifer, soba üzerinde çözdürme, oda sıcaklığında bekletme vb. sakıncalı yöntemlerdir.

Sağlıklı, huzurlu ve güzel bir bayram geçirmeniz dileği ile,

Filiz Çatalkaya ORHAN





6 Eylül 2015 Pazar

Bu blogta YAS var...



Bu blogta YAS var.. 







Dinleyin kefensiz yatan şehitler
Bu yurdu hatıra kılan yiğitler
Meydanı boş bulmuş oynuyor itler
Kim ne derse desin şehitler ölmez

Ağlıyor anası, ölmüş evladı
Kalktı bu dünyadan insanlık adı
Duymuyor kulaklar bunca feryadı
Kim ne derse desin şehitler ölmez

El uzatan gördük kahpe düşmana
Göz dikmiş hainler aziz vatana
Küçük düşürdüler bizi cihana
Kim ne derse desin şehitler ölmez

Vatan için aksın ŞEHİT KANIMIZ
Özgürlük meydanı son durağımız
Sarılsın tabuta al bayrağımız
Kim ne derse desin ŞEHİTLER ÖLMEZ

ŞEHİTLER ÖLMEZ!