24 Nisan 2015 Cuma

Tavsiye Kanalı"nı KINIYORUZ!!!!!!!




Tavsiye Kanalı"nı ve Tavsiye Evi"ni Kınıyoruz.

Sevgili Renan”ı çok sevdiğim için Tavsiye Evi”nin ilk günlerinden itibaren bir çok etkinliğine katıldım ve destek verdim.. Bazı etkinliklerinde mutfağa geçtim. Tavsiye evi bana çok uzak bir noktada olmasına rağmen her davetine iştirak etmeye çalıştım.. 

Başlattığı oluşum ve fikir çok ilginç gelmişti.. Denenmemişi deniyordu.. Ve bir kadın girişimciydi..Bizde hiç sorgulamadan blogger arkadaşlarımızla destek olduk hep.. Tavsiye evinin üyelerinin çoğunluğu ve Altın günü benzetmesiyle yaptığı etkinliklerine katılanların hepsi blogger.. 

Burada yanlış anlaşılmak istemem.. Ev hanımlarını asla küçümsemiyorum.. Onlarda tavsiyeleri ile çevrelerindeki insanları etkilerler. Ama bizim önerilerimiz daha geniş kitlelere hitap ediyor.. Ben hem çalışan hem ev hanımı bir bloggerım. Birçok firma ve ajansla çalışmalarım oldu..Hiç bir zaman kullanmadığım veya beğenmediğim bir ürünü güzelleme yaparak yazmadım. 


Sabah Gazetesindeki haberi görünce şaka mı bu ? dedim..


BLOGGERLAR'A GÜVEN AZALDI
Tavsiye Evi'nin kurucularından Renan Tavukçuoğlu, daha önce bloggerlar'ın yaptığı ancak daha sonra marka güzellemesi haline gelen ve tüketicinin güvenini kaybeden satış kanalını böyle bir modele çevirdiklerini ve daha çok verim alındığını söyledi. Hem evkadını hem de çalışan kadının olumlu ve olumsuz düşüncelerini paylaştıklarını dile getiren Tavukçuoğlu, "Sosyal medyada olumlu düşünceler paylaşılıyor. Kadınlar bir ürünle ilgili olumsuz düşünüyorlarsa herhangi bir paylaşımda bulunmuyorlar. Yorumlarını birebir firma yetkilisiyle paylaşıyorlar" diye konuştu.


Bloggerlara güven azaldıysa neden tüm Tavsiye evi toplantılarına bloggerlar davet ediliyor ve sosyal medyada paylaşım yapılması isteniyor. Bu roportajda kasıt olduğunu düşünüyorum.. Kimse biz bloggerları bu tarz reklam oyunları içine çekmesin. 


“RAKİP ÜRÜNLER KABUL EDİLMİYOR”
Rakip ürünleri kabul etmiyorlar. Yani bir gıda firmasının ürünleri denettirilmişse rakip firmanın ürünleri eve alınmıyor. Bu model aracılığıyla yetenekli kadınlarla markalar arasında bir iletişim kuruluyor. Öyle ki bu şekilde reklam yüzü olanlar bile var.


Biz bloggerlar rakip markalar için düşüncelerimizi paylaşıyoruz.. Tavsiye Evinin bu ayırımını da kabul etmiyoruz. Tarafsızsanız rakip diye ürün Kabul etmemek hiç etik değil.. 

Marka yüzü olan arkadaşımıza gelirsek; oda işini başarıyla yürüten ekranlarda herkesin severek izlediği ve takip ettiği biri.. Bloggerlikten öte işini profesyonelliğe taşıyan bir arkadaşımız.. Eminim O”nuda diğer arkadaşlarımızı da önce eşleri destekliyordur. 




Ayrıca gazetede kullanılan bu fotoğrafın altına da "evde kocasindan tesekkur almayan  kadınlar sosyal medyada pasylastigi yemegiyle  500 beğeni alınca mutlu oluyor" şeklinde bir söylem duruyor.

Roportajın tamamını bu lınkten okuyabilirsiniz..

http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2015/04/24/altin-gunu-modeli-satisi-artirdi 

Sevgili Renan birçok ortak yaşanmışa istinaden senden bir özür ve gazeteden bir tekzip yazısı bekliyoruz…

Bir blogger olarak asla böyle bir etiketlenmeyi kabul etmiyorum.

Saygılar

FİLİZ ÇATALKAYA ORHAN

22 Nisan 2015 Çarşamba

Hindistan Cevizli - Limonlu Kek


Hindistan Cevizli - Limonlu Kek

Filizza Mutfağı'nda kış hazırlıkları devam ediyor. Tarhana ve kahvaltılık ezmeleri kışın hazırlamak pek mümkün olmuyor. Bundan dolayı günlerim tarhana için domates ve biberden harç hazırlamak ve kahvaltılıklarım için biber ve patlıcan közlemekle geçiyor.

Bu hazırlıklar son sürat devam ederken galiba kendimi ve blogumu biraz ihmal ediyorum. Yorulduğum ve enerjim düştüğü için son günlerde canım sürekli tatlılı bir şeyler istedi. Sağolsun sevgili dostlarımda sosyal medyada yaptıkları keklerin, pastaların resimlerini paylaşırken bir dilimde Filiz arkadaşımıza gönderelim demediler.:)) 


Şaka bir yana dün biraz boş vakit yaratınca keklerinin tadına doyamadığım (kek kategorisinde ödüllü bir arkadaşımdır), yaptığı yemek ve mezelerini çok başarılı bulduğum sevgili arkadaşım Dilek Yetkiner'in sitesi www.sakizenginar.com 'u inceledim. Kendisi Alaçatı'da Taş Otel'de çay saati için kek hazırlamakta..Öyle güzel şeyler yapmış ki; hangisini denesem diye karar vermekte zorlandım. Ve sonunda Hindistan Cevizli - Limonlu Kek'i yapmaya karar verdim.


Tadı missss, görüntüsü süperrrr....Biz yemeğe doyamadık. Lafı daha fazla uzatmadan sizlerle tarifi paylaşmak istiyorum..




Hindistan Cevizli-Limonlu Kek Nasil Yapilir?






Hindistan Cevizli-Limonlu Kek Nasil Yapilir?

Hindistan Cevizli-Limonlu Kek Tarifi 

HindistanCevizli-Limonlu Kek


Hindistan Cevizli-Limonlu Kek İçin Gerekli Malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • 500 gr toz şeker (2.5 su bardağı)
  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 su bardağı süt 
  • 3 su bardağı un
  • 6 çay kaşığı kabartma tozu
  • 90 gr hindistan cevizi
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 

Hindistan Cevizli-Limonlu Kek Nasıl Yapılır?

Hindistan Cevizli-Limonlu Kek Tarifi
  • Yumutaları şeker ile seker tamamen eriyip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Süt ekleyin , biraz daha çırpın.
  • Tereyağını ekleyin.
  • Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta eleyin.
  • Unlu karışımı sıvı karışıma ekleyip çok az çırpın.
  • Limon kabuklarını ve hindistan cevizini karışıma ilave edin , tahta kaşıkla havalandırarak karıştırın.
  • 25 cm çapında kek kalıbını yağlayın, tabanına yağlı kağıt serin, karışımı boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika pişirin.



Hindistan Cevizli-Limonlu Kek






Afiyet olsun…..






20 Nisan 2015 Pazartesi

Çikolata Parçalı Bayat Ekmek Keki


Çikolata Parçalı Bayat Ekmek Keki

Belli günlerde  insanın canı sürekli farklı şeyler istiyor ve birazda gözümüz doymuyor galiba. Gün boyunca yemek düşününce alışverişin de dozu kaçıyor. Özellikle de ekmek  çok fazla alınıyor ve maalesef bayatlıyor. Biliyorsunuz sosyal sorumluluk projemiz Ekmeğimi Seviyorum kampanyamız doğrultusunda da geliştirdiğimiz yüzlerce tarif var ve bugün bunlardan birini daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Üstelik tariflerimin en ünlüsü... Sevgili Saba Tümer'in programında yaptığım Bayat Ekmekli Çikolatalı Kek...


Çikolatalı Bayat Ekmek Keki






Çikolata Parçalı Bayat Ekmek Keki Nasıl Yapılır?

Çikolata Parçalı Bayat Ekmek Keki Tarifi

Çikolata Parçalı Bayat Ekmek Keki


Çikolata Parçalı Bayat Ekmek Keki İçin Gerekli Malzemeler:
  • 3 su bardağı rondodan geçirilmiş bayat ekmek
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • ½ su bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı fındık ya da badem
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı


Servis için:
  • Pudra şekeri
   
Çikolata Parçalı Bayat Ekmek Keki Nasıl Yapılır?

Çikolata Parçalı Bayat Ekmek Keki Tarifi


Rondodan geçirdiğimiz ekmeği sütle ıslatıp, mikser yardımıyla çırpın. Ayrı bir kapta yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla kabarana dek çırpın. Kakao , damla çikolata, kıyılmış fındık veya bademi şekerle kabartılmış yumurtalı karışıma ilave edin. Spatula yardımıyla küçük hareketlerle karıştırın. En son olarak sütle çırpılan ekmeği bu karışıma ilave edin. Kek kalıbına yağlı kağıtla kaplayın ve tereyağ sürün. Karışımı kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dk pişirin. Fırından çıkardığınız keki tel ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın. Soğuyan kekinizi servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.


Afiyet olsun...