22 Aralık 2013 Pazar

Kaçırılmaması Gereken En Avantajlı Yılbaşı Fırsatları Bu Yazıda!

Yeni yıl heyecanının hepimizi iyiden iyiye sardığı bugünlerde, bir yandan yılbaşı akşamı için planlar yaparken bir yandan da “ne hediye alacağım?” endişesi içerisine giriyoruz. Yılbaşına kısa bir zaman kala alışveriş merkezlerinde telaşla gezmek yerine sizin için hazırladığımız alternatif hediye ve kampanya önerilerini mutlaka inceleyin!

Sizin için ilk seçtiğim hediye alternatifi ev hediyesi almayı düşünenlerin oldukça ilgisini çekecek!

2014'ün en güzel kahvaltıları, en hoş sohbetleri için Vestel’in sunduğu kahvaltı setlerine mutlaka göz atın derim!



Vestel yılbaşına özel hazırladığı kahvaltı setleri ile hediye alışverişini kolaylaştırıyor. Kırmızı, Inox ve Siyah Kahvaltı Setleri hem şıklığı ile göz dolduracak, hem de sevdiklerinizi çok mutlu edecek. “Hediyem yılbaşı ruhuna uygun olsun!” diyenler için kırmızı set ideal bir seçim.

Vestel Inox Su Isıtıcı, Dijital Tost Makinesi, Türk Kahve Makinesi'nden oluşan Inox set de çok şık ve pratik bir alternatif. Bu setin farkı ızgara olarak da kullanılabilen Vestel Dijital Inox Tost Makinesi.

Modern ve şık bir hediye arayanlar içinse önerimiz Siyah Set. Vestel Siyah Su Isıtıcı, Ekmek Kızartma Makinesi ve Filtre Kahve Makinesi içeren bu set farklı tasarımı ile benzersiz bir hediye olmaya aday.

Setler için buradan online sipariş verebilir, ücretsiz kargoyla hemen hediyelerinize kavuşabilirsiniz! Unutmadan, Vestel Kahvaltı Setleri 2014 yeni yıla özel hazırlandı. Yılbaşı’ndan sonra bu şekilde set olarak bu fiyatlarda bulmanız pek mümkün değil. 

Özel, başka hiçbir yerde olmayan bir hediye arıyorsanız Vestel'de harika bir öneri daha var: Yılbaşı özel tasarımlı Türk Kahvesi Makinesi yeni yıla özel indirimli sadece 59 TL!

Yeni yıl, yeni umutlar, yeni hediyeler… Peki 2014 için dileğiniz hazır mı?

Siz sevdiklerinizi unutmayıp yeni yıl hediyeleri alırken Garanti de sizi unutmamış!
2013 yılını geride bırakırken yeni yıldan yeni dilekler eksik olmuyor. Yeni yıla girerken Garanti Bankası bazılarımızın dileklerini duymuş gibi sosyal medya takipçilerini sevindirecek bir kampanya yapmış!

Yeni yıl hediyeniz Garanti Link’ten!

Yıl boyunca farklı kampanyalarla fırsatlar sunan Garanti Link, 2014’e girerken çuvalını hediyelerle doldurmuş bir Noel Baba gibi bacanızdan inmeye hazırlanıyor. Günde en az 10 kere kontrol ettiğimiz sosyal medya hesaplarımızı Garanti Link ile Link’leyerek 14 şahane hediyeden birini kazanmaya hak kazanıyoruz. Televizyondan tablet bilgisayara, telefondan fotoğraf makinasına kadar birbirinden değerli hediyelerden birine sahip olmak çok da kolay. Benim dileğim yeni yılda sevdiklerimle her anımı ölümsüzleştirebileceğim bir fotoğraf makinası. Sizin dileğiniz ne?



Siz de buradan sosyal medya hesaplarınızı Link’leyin, 14 şahane hediyeden birini kazanma şansı yakalayın!

Diğer bir önerim ise moda ile teknolojiyi bir araya getiren Samsung Galaxy Gear! Çarpıcı renk seçenekleri, ince ve zarif tasarımı ile giyilebilir teknolojileri günlük yaşama daha da entegre eden Samsung Galaxy Gear alan herkese, 32GB microSD kart hediye ediliyor. 31 Aralık’a kadar geçerli olan kampanya ile hem yeni yılın en şık hediyesi olmaya aday Galaxy Gear’a, hem de yeni yılda en güzel anılarınızı rahatça saklayabileceğiniz 32GB microSD karta sahip olabilirsiniz.



Yenilikçi ve modaya önem veren kullanıcılara siyah, beyaz, gri, turuncu, sarı ve roze gibi çarpıcı renk seçenekleri sunan Galaxy Gear, 1.9 megapiksel BSI sensörlü kamerası ve 1.63 inç Super AMOLED ekranı ile kullanıcıları cezbediyor.

Telefonunuz cebinizdeyken bile bağlantıda kalmanızı sağlayan Galaxy Gear’da bulunan dahili hoparlör sayesinde telefonsuz konuşma deneyimini sunuyor. Örneğin, bir yandan yılbaşı partiniz için hazırlanırken, diğer taraftan telefon konuşmalarınızı yapabilir, alarmınızı kurabilir, mesaj yazabilir ya da takvim girişlerinizi oluşturabilirsiniz.

Kampanya hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın: http://www.samsung.com/tr/campaigns/galaksidenhediye/


Bir boomads advertorial içeriğidir.

15 Aralık 2013 Pazar

Baklava Yufkasından Unlu börek (Patatesli)

Bu böreği ilk defa İstanbul'a fuara geldikleri zaman Keramika için yapıp fuara götürmüştüm.. Çok beğenmişlerdi. Saha sonra Kütahya'ya fabrika ziyaretine gittiğimde de özellikle bu böreği yapmamı istemişlerdi. Bu zamana kadar bloga koyamadım, çünkü daha güzel bir şekilde fotoğraflayıp yayınlamak istemiştim. Bu arada börek tarifinide sevdiğim birkaç arkadaşımla paylaşmıştım. Tek ricam ben bloga koyayım ondan sonra sizde yayınlarsınız demiştim. Fakat dayanamayıp yayınlayanlar olunca bende Keramika Kütahya'da çay saati için Cafe Portakal Bahar Erdoğan ile birlikte hazırladığımız resimleri kullanarak yayınlıyorum..

Birçok arkadaşımın yaptığı unlu börek tarifi var, içlerinden bazılarını bende denedim. Fakat benim bu tarifimi denediğinizde vazgeçemiyeceksiniz.. Tarifi börek salonu işleten bir arnavut bir teyzeden almıştım.. O günden beri de çok sık ve değişik versiyonlarınıda yapıyorum. Gelelim bu güzel böreğin tarifine...




Malzemeler ;

  • 30 adet baklavalık yufka
  • 4-5 adet haslanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Pulbiber, karabiber (isteğe bağlı)


Harcı için ;

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tutam tuz


Üzeri için;
  • yarım kase su
  • yarım kase sıvıyağ


Yapılışı;

Haşladığımız patatesleri küçük küçük doğrayalım Ya da rendeleyelim. Kuru soğanları minik minik doğrayıp sıvıyağda soteleyelim ve doğradığımız patatesleri ilave edip bir süre daha sotelemeye devam edelim. Tuz ve isteğe bağlı olarak baharatlarımızı ilave edip soğuması için bir kenara bırakalım. Daha sonra harc malzememiz olan un, sıvıyağ ve suyu derin bir kaba alıp pürüzsüz olana kadar çırpalım. Böreğimizi hazırlarken çok seri davranmamız gerekiyor, çünkü baklavalık yufkalar hemen kuruyor. Bunun için paketi açtığınızda yufkaların üzerine nemli bir bez örtün. Bir yufka alalaım ve tezgahın üzerine serelim. Üzerine harcımızı fırça ile yufkanın heryerine sürelim. Bir kat yufka daha serelim ve yine harcımızı fırça ile sürelim. Üçünkü kat yufkamızı serince harç sürmeden yufkanın uzun tarafına iç harcımızı koyalım ve rulo şeklinde saralım. Yağlanmış tepsiye düz şekilde böreğimizi koyalım. Tüm yufkakar bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. Üzerine su ve yağ karışımı sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.


Ilınınca servis yapalım... Afiyet olsun....




10 Aralık 2013 Salı

Kızılcık Marmelatlı Brownie By Arda Türkmen

Tavsiye evinde Tefal etkinliğinde yaptığım By arda Türkmen imzalı enfes bir Browni tarifi..Mutlaka deneyin...



Malzemeler
  • 200 gr tereyağı
  • 250 gr şeker
  • 120 gr kakao
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 70 gr un


Karışım için:
  • 2 tatli kaşığı Krem peynir
  • 1 tepeleme corba kaşığı şeker
  • 1 yumurta beyazı
  • Limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
  • 3-4 çorba kaşığı kızılcık marmelatı


Yapılışı ;

Fırını 190 dereceye ayarlayın.Karışım başlığı altındaki Krem peyniri ve şekeri, krema kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine 1 yumurta akı ve limon rendesini ekleyip kremamsi bir kivama gelene dek çırpın. Brownie için; tereyağını eritin, seker ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Ateşten alın ve ılınmaya bırakın, ilk anki ısısı normale dönünce Yumurtaları teker teker kırarak karışıma ekleyin. Yumurtaları sıcakken eklerseniz yumurtalar pişer aman dikkat.... Karışım yoğun ve parlak olunca unu ekleyin ve tahta kaşıkla iyice karıştırın. Fırın kabına dökün. Krem peynirli karışımdan kekin üstüne öbekler koyun. Bu öbeklerin üstüne kızılcık marmeladı koyup kürdan kullanarak girdaplar meydana getirin. 190 derecede işitilmiş fırında 20-25 dk kadar pişirin. Kontrol için Kürdan batırdığınızda tamamen kuru olmayacak dikkat. Kesmek için fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin. 25 dakikadan fazla pişirirseniz brownieniz kuruyacaktır aman dikkat. Ilık ya da soğuk bir top vanilyalı dondurma ile servis yapın.

Afiyet olsun...


Yelpaze Patates By Arda Türkmen

By arda Türkmen imzalı şık sofralarınızın başkonuğu olacak pratik bir tarif daha... Yılbaşı sofralarınıza da çok yakışacaktır...


Malzemeler
  • 3 adet büyük patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1-2 dal biberiye
  • Deniz tuzu – karabiber

 
Yapılışı ;
Fırınınızı 230 dereceye ayarlayın. Patateslerin alt tarafından ince bir parça kesin. Bu patatesleri tepside düzgün durup sallanmamalarını sağlayacak. Patatesleri kestiğiniz tarafından tezgahınıza koyun ve keskin bir bıçak yardımıyla üst yüzeyini, enine ince ince kesin. Bu kesikleri bir yanın dibinden diğer yanın dibine kadar olmasına, ama patatesin alt yüzeyini kesmemeye dikkat edin. Bunun için patatesin iki yanına çubuklar koyabilirsiniz. 2 yemek kaşığı zeytinyağını, 2 yemek kaşığı tereyağını, biberiye yapraklarını ve kıyılmış 1 diş sarımsağı bir tavaya koyup, sadece tereyağı eriyene ve hepsi birbirine karışana kadar ateşte tutun ve sonra kenara alın. Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağının kullanarak elinizle patatesleri yağlayın. Fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. 15 dakikanın sonunda fırından alın ve tereyağlı karışımın 1/2 sini kullanarak, fırça yardımıyla patateslere sürün. Dilimlerin arasınında tereyağına bulaştığından emin olun. Tekrar fırına koyup 15 dakika daha pişirin ve sonra tekrar tereyağlı karışımla yağlayın. Üstüne deniz tuzu ve karabiber serpin ve bir 15- 20 dakika daha üstü kızarana kadar pişirin. Üstüne ince kıyılmış biberiye serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun....

6 Aralık 2013 Cuma

Peynirli Patlıcan Kuleleri By Arda Türkmen

By Arda Türkmen imzalı bu tarifi de çok sevdim..Üstelik yapılışı da çok zevkli ve basit.. Sizde eminim çok beğeneceksiniz. 




Malzemeler ;
  • 3 adet iri boy patlıcan
  • 1 mozarella elle parçalanmış
  • Rende taze kaşar
  • Fesleğenli domates püresi


Yapılışı ;
Patlıcanları 0,5 cm kalınlığında dilimle. Bol yağda kızart. Sonra yağlı kağıt serpilmiş fırın tepsisine diz, üzerlerine domates sos ve peynir karışımını koy ve üzerine bir patlıcan daha koy bunu arka arkaya tekrarla. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 5 dk pişir.

Peynirli patlıcan kulelerimiz servise hazırdır. Afiyet Olsun..


Kuru Üzümlü Ispanak Salatası By Arda Türkmen

By Arda Türkmen imzalı ve tadına bayıldığım bir tarif daha Kuru Üzümlü Ispanak Salatası.. Vazgeçemiyecekleriniz arasında yeralacak..




Malzemeler ;
  • 1 kg küçük (baby) ıspanak
  • 50 gr sultaniye kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı teryağ
  • Tuz-karabiber


Yapılışı
Ispanakları sarımsak doğradığınız tereyağ ve zeytinyağında sotelemeye başlayın. Eğer baby ıspanak bulamazsanız normal ıspanakta kullanabilirsiniz. O zaman ıspanakları ikiye bölmeniz yeterli. Tuz , karabiber ve kuru üzümlerini ekleyin, ıspanaklar sönünce çam fıstıklarını ekleyin biraz döndürün ve servis edin.
Afiyet Olsun...






Tabule By Arda Türkmen

Tabule'yi çok severim ve her zaman severek yaparım.. By Arda Türkmen tarifi ve püf noktalarıyla yaptığım bu tarifi mutlaka deneyin...




Malzemeler ;

  • 200 gr İnce bulgur
  • Bir dolu tutam Maydanoz
  • Bir dolu tutam Taze nane
  • Bir dolu tutam dereotu
  • 2 avuç Ceviz içi
  • 5-6 corba kasığı iyi kalite Nar ekşisi
  • Süslemek için Nar taneleri
  • 1 Limonun suyu
  • 5-6 çorba kaşığı Zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber

 
Yapılışı ;
Kaynama derecesinde sıcak suyu ayrı bir kapta beklettiğiniz bulgurun hemen üzerine çıkacak kadar dökün. Üzerine bir bez örtüp şişmesini bekleyin. Maydanoz,nane ve dereotunu incecik doğrayın. Bütün malzemeyi karıştırın. Nar ekşisi, limon,karabiber ve zeytinyağını da dökün. Ve tüm içeriği iyice harmanlayın En üstünü nar taneleriyle süsleyin
Tabulemiz servise hazırdır. Afiyet Olsun...

By Arda Türkmen'den püf noktası ; Bu tarifin güzel olması için, tüm yeşilliklerinizin incecik kıyılması, ince bulgurun iyice şişmesi ve kullandığınız nar eksisinin çok iyi kalite olması gerekir.







Avokadolu Mozarella Caprese Salata By Arda Türkmen

Sırada günün çok beğenilen tariflerinden biri olan Avokadolu Mozarella Caprese Salata'ya geldi..







Malzemeler ;

  • 4 adet domates
  • 2 adet top mozarella
  • 1 adet avokado
  • 7-8 adet siyah zeytin
  • Zeytinyağı
  • Tuz , karabiber

Pesto Sos:
  • 2 paket fesleğen
  • Toz parmesan
  • 1 avuç Fındık
  • Zeytinyağı


Yapılışı ;
Kabuklarını soyduğunuz domatesleri iri dilimler halinde yarımşar santim olarak kesin. – Zeytinyağı , biraz tuz ve karabiber ile harmanlayın.  Mozarellaları da domatesleriniz ile aynı kalınlıkta kesin.  Avokadoların kabuklarını soyun ve ince dilimler halinde kesin. Zeytinlerin kabuklarını elle çıkartın. Servis tabağına domates , zeytin, avokado, mozarella  gelecek şekilde bu sırayla dizin. Havanda pesto sos malzemelerini doverek sos kıvamına getirin. Üzerine az bir miktar pesto sos gezdirip servis edin..

Afiyet Olsun....


Sebze Çorbası By Arda Türkmen...

Bugün Tavsiye evinde yaptığım tarifleri sabırsızlıkla beklediğinizi biliyorum.. Çok fazla bekletmeden eklemeye başlıyorum.. İlk tarifimiz Sebze Çorbası, fakat heyecandan çorbamızın resmini çekmeyi unutmuşuz :)) Sevgili Arda Türkmen'in resmini kullanıyorum affına sığınarak...




Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 orta boy soğan
  • 2 patates
  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 lt kaynamış su
  • Tuz-karabiber
  • 1 bardak süt
  • 1 yumurtanın sarısı


Yapılışı : 
Soğanı ve sebzeleri soyun, yıkayıp doğrayın. Tereyağını eritin. Soğanı yağda pembeleştirin. Sebzeleri ilave edin. Bir süre kavurduktan sonra suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Hafif ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ben bu aşamayı hızlı yapmak için düdüklü tencere kullandım. Pişince çorbayı blendırdan geçirin.
Sütü ve yumurta sarısını bir kapta çırpın. Çorbadan bir kepçe alıp devamlı karıştırarak süte ilave edin. Bu karışımı yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek çorbaya ekleyin. Eğer çorbanın kıvamı yoğunsa azar azar kaynamış su ekleyin.
Çorbamız sunuma hazır... Afiyet Olsun....

 Tefal By Arda Türkmen

Tefal'le #mutfagınızdasefsizsiniz etkinliği... By Arda Türkmen

Bugün cuma ve yine Tavsiye Evi'ndeyiz ve yine yeniden Tefal etkinliğindeyiz... Bugünün benim için ayrı bir önemi var..Çünkü Arda'nın Mutfağı (Arda Türkmen) in tariflerini Tavsiye evi mutfağında ben uyguladım.




Öncelikle bana bu fırsatı veren sevgili Renan'a, yardımlarını esirgemeyen sevgili Gizem ve Neslihan'a, Tavsiye evi mutfağının sevgili Melek'ine çok çokkkk teşekkür ediyorum... Yılbaşı konseptli masamızı da sevgili Şeker Bebek (Gülsen Gülten Zeybek) hazırladı, ellerine sağlık...Günün sonunda bize hoş bir süprizi varsı..Şık sunumuyla tiramisular...




Tefal Türkiye'nin sevgili Arda'nın tavsiyeleri ile hazırlamış olduğu Tefal by Arda Türkmen serisi ile de tanıştık ve ben çok beğendim.. Çok kullanışlı ve tasarım harikası..Mutfaklarınızın vazgeçilmezi olucak.. Tefal shoplarda satışa sunulmak üzere...




Bugün etkinlik için yapmış olduğum Arda'nın Mutfağı'na ait tarifleri sabırsızlıkla beklediğinizi biliyorum... Birazdan tüm tarifleri eklicem...





12 Kasım 2013 Salı

Tchibo'dan yepyeni kahve makinesi Picco

PİCCO RENGARENK VE ÇOK SEVİMLİ


Uzun yıllardır dünya kahve sıralamasının en üst noktalarında yer alan Tchibo; kolay kullanımlı yeni kahve makinesi Picco’yu tüm Tchibo mağazalarında, Tchibo.com.tr’de ve 444 28 26 numaralı telefonla sipariş hattında satışa çıkardı.

2013 yılının son çeyreğinde satışa çıkan Picco kahve makinesi, kullanışlı olduğu kadar sevimli de. Uygun boyutlardaki tasarımı ile mutfaklarda yer kaplamayan Picco; plajları anımsatan Sand beach, enerjik Blue-wave, neşeli Violet-flower, sade White-snow ve tutkulu Black-volcano renkleriyle her tarzdaki ev için ideal. İki farklı basınç sistemi, ayarlanabilir su ve fincan sehpası, hızlı hazırlama süresi ve Eco Top Ten sertifikası ile kahve severlere birbirinden lezzetli tatlar vadeden Picco, günün yoğunluğu içerisinde bir kahve molasıyla enerji toplamak isteyenler için ideal bir tasarım. Üstelik 99,95 TL’lik tanışma fiyatı ve 2 kutu kapsül kahve hediyesiyle çok avantajlı.




Picco’yla günün her saatine uygun bir kahve lezzeti

Tchibo, yeni makinesi Picco ile günün her saatine uygun farklı bir lezzet vadediyor. Kahvenin benzersiz aromasını koruyan ve hava geçirmeyen kapsüller içerisinde buluşan café crema ve espresso lezzetlerini kahve severlere sunan Picco, dört dörtlük bir kahve keyfi için bütün detayları düşünmüş.
Her damak zevki için ayrı bir lezzet!
Tchibo Hakkında
Dünyanın lider kahve üreticilerinden Tchibo, 1949 yılından beri 60 ülkede 1300 mağazası ve 120.000 satış noktasıyla tüketicilerine hizmet vermektedir. Kahve üretiminin yanı sıra tüm satış noktalarında her hafta değişen ürün yelpazesi ile kendine özgü perakendecilik anlayışı geliştirmiştir. Tchibo mağazalarında, kişisel tüketime uygun öğütülmüş kahve, hazır kahve ve çekirdek kahve, alışveriş yorgunluğunu nefis kahve ve atıştırmalıkları tadarak atmak isteyenler için Kahve Barı ve her hafta değişen tema ürünlerinin bulunduğu kısım olmak üzere üç ayrı bölüm bulunmaktadır. 2005 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Tchibo, ülkemizde 11 ilde 51 mağazası ve www.tchibo.com.tr online satış noktası ile tüketicileriyle buluşmaktadır.

7 Kasım 2013 Perşembe

Krem Şantili Kurabiye

Çayın ve kahvenin yanında çok severek yiyeceğiniz bir kurabiye tarifi.. Blog arkadaşlarımın çoğunun blogunda da ratlamışsınızdır. Cuma günü Tavsiye evinde D-Shopping etkinliğinde yaptım ve o gün canlı yayını seyreden birçok kişide tarifini sordu. Denediğinizde vazgeçemiyeceğiniz bir lezzet olucak..




Sade Kremşantili Kurabiye

Malzemeler;
  • 1 kutu kremşanti (2 poşet)
  • 1,5 su bardağı sıvıyağ
  • 4 su bardağı un
  • Üzerine serpmek için pudra şekeri


Yapılışı ;

Tüm malzeme karıştırılarak hamur yapılır. Küçük parçalar koparılarak şekil verilir. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 16-18 dakikada pişirilir. soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.




Kakaolu Krem şantili Kurabiye

Malzemeler ;
  • 1 kutu  kakaolu krem şanti
  • 1,5 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 su bardağı un
  • Üzerine serpmek için pudra şekeri


Tüm malzeme karıştırılarak hamur yapılır. Küçük parçalar koparılarak şekil verilir. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 16-18 dakikada pişirilir. soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Afiyet Olsun....




4 Kasım 2013 Pazartesi

Vişneli Bayat Ekmek Tatlısı

Uzun zamandır bloga eklenmeyi bekleyen bayat ekmek tariflerimden biri daha..Cuma günü Tavsiye Evi'nde de yapınca eklencek tarifler arasında ilk sıraya geçti..




Malzemeler :

Tabanı için
  • 1 tane rondodan çekilmiş ekmek
  • 125 gr tereyağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın


Kreması için 
  • 300 gr labne peyniri
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 200 gr süt kreması
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı toz jelatin


Vişne sosu
  • 500 gr vişne
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nışasta


Yapılışı;

Vişneleri el blendırı ile püre haline getirin. Şeker ve nışastayı ilave edin ve iyice karıştırın. Ocağa alın.. Sos kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuması için kenara alın ve ara ara karıştırın. 

Tereyağını bir tencerede eritin. Rondodan çekilmiş ekmekleri ilave edin, kavurmaya başlayın. Şeker ve tarçını ilave edin. Altın sarısı renk alana kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan ekmekleri kase yada ayaklı kuplarınıza koyun.

Jelatini sıcak suda eritin. Labneyi, toz şekeri, kremayı ve vanilyayı pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın ve erittiğiniz jelatini ilave edin. Kuplara koyduğunuz ekmeklerin üzerine hazırladığınız kremayı dökün. Buzdolabında hafif donması için bir süre bekletin.

Dolapta beklettiğiniz tatlılarınızın üzerine soğuttuğunuz sosu ilave edin ve soğuması için tekrar buzdolabına koyun.

 Üzerini vişne taneleri ve nane ile süsleyebilirsiniz. Soğuk olarak servis edin. 

 Afiyet olsun...



14 Ekim 2013 Pazartesi

Kurban Bayramında Beslenmenize Dikkat !!!!!

Kurban Bayramında şeker ve şekerli besin tüketiminin yanında et tüketimi de artmaktadır. Etler vücudumuzun yapı taşı olan proteinlerin en önemli kaynağıdır. İyi kalite proteinin yanı sıra yağ, çeşitli mineraller (özellikle demir, çinko, fosfor, magnezyum) ve vitaminleri (özellikle B12, B6, B1 ve A vitamini ) de içerirler, ancak C ve E vitaminini içermezler. Bu nedenle etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi veya etlerin yanında sebzelerin de tüketilmesi sağlıklı beslenme için gereklidir.

Kurban Bayramında özellikle şişmanlık, kalp-damar hastalığı, diyabet, hipertansiyon, mide rahatsızlığı vb. sağlık problemi olan bireyler ve yaşlılar beslenmelerine dikkat etmelidirler. Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için kalp-damar hastalığı, diyabet, hipertansiyonu olan bireyler kurban bayramında, yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli, kısıtlı miktarlarda tüketmeli, aşırıya kaçmamalıdırlar.

Etler sindirimi zor olan besinlerdir. Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik hem pişirmede, hem de sindirimde zorluk yaratır, Bu nedenle özellikle mide barsak hastalığı olan bireyler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle pişirerek tüketmelidirler.

Kurban Etlerini Nasıl Pişirmeliyiz?

Etlerin pişirilmesinde haşlama, ızgara gibi yöntemler tercih edilmeli, kızartmalardan kaçınılmalıdır. Çok yüksek ısıda uzun süre pişirme ve kızartma yöntemi çeşitli kanserojen maddelerin oluşumuna neden olabileceği için tercih edilmemelidir.

Etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi veya sebzelerle birlikte tüketilmesi besin çeşitliliğinin sağlanması, sebzelerde bulunan C vitamininin etlerde bulunan demirin emilimini artırması açısından sağlıklı bir yöntemdir.

Et ile yapılan yemekler kendi yağı ile pişirilmeli, ilave yağ eklenmemelidir. Özellikle kuyruk yağı veya tereyağının et yemeklerinde kullanılmasından kaçınılmalıdır.

Etler ızgarada pişirilirken etle ateş arasındaki uzaklık eti yakmayacak, kömürleşme sağlamayacak şekilde ayarlanmalıdır. Yüksek ateş yüzeydeki proteinlerin birdenbire katılaşarak, ısının etin iç kısmına ulaşmasını engeller. Etlerin iç sıcaklığı en az 75 ºC olmalıdır. Çok yüksek ısı dış yüzeyin yanmasına ve su kaybının fazla olmasına yol açarak besin öğesi kaybını artırır.

Etlerin haşlanarak pişirilmesi sağlıklı olmasının yanı sıra, ette olması muhtemel parazitlerin insana geçmesini de büyük ölçüde engeller. Barsak parazitlerinin yanında hayvan hastalıklarının insana geçmesi gibi istenmeyen sonuçların oluşmaması için veteriner kontrolünden geçmiş hayvan etleri tüketilmeli, kurbanlık hayvanların güvenilir yerlerden ve kişilerden satın alınmasına dikkat edilmelidir.

Etleri Nasıl Saklamalıyız?

Etleri, büyük parçalar şeklinde değil , birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak, buzdolabı poşetine veya yağlı kağıda sarılarak buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalıdır. Bu şekilde hazırlanan etler, buzlukta ( -2 ºC ) birkaç hafta, derin dondurucuda ise (-18 ºC ) daha uzun süre ile saklanabilir.

Etler kolaylıkla bozulabilen potansiyel riskli besinlerdir. Etlerin dondurulduktan sonra tekrar çözdürülmesi bazı mikroorganizmalar için üreme yeri oluşturur ve bu da sağlığımızı tehdit edebilir. Bu nedenle buzlukta saklanan etler buzluktan çıkartılınca yemek içinde tamamen kullanılacak şekilde parçalara ayrılarak buzluğa konulmalı, çözdürülen et hemen pişirilmeli, tekrar dondurulmamalıdır. Çözdürülmek istenen et, oda ısısında açıkta bırakılacak şekilde değil, yine buzdolabında çözünmesi sağlanmalıdır. Derin dondurucuda saklanan etin, buzdolabının sebzelik kısmının üstüne konularak çözünmesi beklenebilir. Çabuk çözünmesi amacıyla uygulanan kalorifer, soba üzerinde çözdürme, oda sıcaklığında bekletme vb. sakıncalı yöntemlerdir.

Sağlıklı, huzurlu ve güzel bir bayram geçirmeniz dileği ile,

17 Ağustos 2013 Cumartesi

Değişen temalarıyla Tchibo

Tchibo her hafta değişen temalarıyla yeni bir dünya sunuyor. “Yazı Lezzetlendirin” temasında yaz günlerini serinletecek ürünlere yer veren Tchiho bu hafta da “En iyi arkadaşım” temasıyla evcil hayvanlarınız için bakım ve oyun fikirleri sunuyor.




Dünyanın lider kahve üreticilerinden olan Tchibo 1949 yılından bu yana 60 ülkede 1300 mağazası ve 120.000 satış noktasıyla son tüketiciye hizmet vermektedir. Her hafta değişen ve yenilenen ürün yelpazesi ile kendine özgü bir parekende mağazacılık anlayışı geliştirmiştir. Tchibo mağazalarında kişisel tüketime göre öğütülmüş kahve, hazır kahve ve çekirdek kahve, alışveriş yorgunluğunu kahvelerini yudumlarken atıştırmalıkları tadarak geçirecekleri Kahve Bar ve her hafta değişen tema ürünlerinin bulunduğu kısım olmak üzere üç ayrı bölüm bulunmaktadır.

Ayrıca Tchibo sıcak havalarda dışarı çıkmadan alışveriş yapmak isteyenler içinde 24 Temmuz’dan bu yana www.tchibo.com.tr ve telefonla sipariş hattı 444 28 26’dan yapılan 50 TL ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatı sunuyor.

Tchibo’nun web sitesinde her hafta değişen temalara ulaşabileceğiniz gibi gelecek tema ile ilgili kataloğu görüntüleyebilir, şimdiden seçimlerinizi yapabilirsiniz. Bu renkli dünyayı evinize taşımak için www.tchibo.com.tr yi ziyaret edin..




“Yazı Lezzetlendirin” teması haftasında göndermiş oldukları cok cici Şekerleme Değirmeni için Tchibo firmasına ve Grup 7 İletişim’e çok teşekkür ediyorum. Bisküvi, şekerleme ve fındık öğütebildiğim bu maharetli ürün sayesinde mutfağım ve tatlılarım renklendi..


www.cafeportakal.blogspot.com

1. Hafta Menüsü


Sebzeli Güveç-Pastane Usulü Şekerpare ve Goldmaster Ramazan Etkinliği



Ayrıca bu menü ile Gold Master'ın düzenlediği 'Ramazan Mutfakları'na Sihirli Eller Dokunuyor' Etkinliğine katılıyorum.

Tüm katılımcı bloggerlara başarılar diliyorum.

Hayırlı Ramazanlar.


Malzemeler:
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy patlıcan
  • 2 orta boy kabak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı domates sos veya 3 adet domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • Yarım türk kahve fincanı zeytin yağ

Yapılışı:
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Güvecin içerisine zeytin yağ ekleyin ve doğranmış soğanlar ile rendelenmiş sarımsakları ilave edin.
  • Hafif kavurun.
  • Patateslerin kabuklarını soyun ve dilimleyin.
  • Güvece alın.
  • Patlıcanları alaca soyun ve tuzlu suda 10 dk bekletip süzün.Orta kalınlıkta doğrayın.
  • Kabakları dilimleyin ve hepsini güvece yerleştirin.
  • Yeşil biberleri temizleyin ve dilimleyin.Güvecin en üstüne yerleştirin.
  • Domatesleri rendeleyin tuz ve baharatlar ile karıştırın.
  • Domates salçası ekleyin.(isteğe bağlı kullanılmayabilir.)
  • Hazırlanan sosu güvecin üzerine gezdirin.
  • Küçük küçük tere yağ parçaları üzerine ekleyin.
  • Yağlı kağıt yada alüminyum folyo ile güveci kapatın.
  • Kısık ateşte ocak üzerinde sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
                                                     

                                         PASTANE USULÜ ŞEKERPARE




Şerbetli olmasına rağmen son derece hafif ve lezzetli bir tarif.Kesinlikle denemelisiniz.


Malzemeler:
  • 125 gr yumuşak tere yağ
  • 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta akı
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat 
  • Yarım limon suyu
  • Un ( yumuşak bir hamur) Yaklaşık 2,5-3 su bardağı Un

Üzeri için : 1 yumurta sarısı

Şerbeti için:
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Yapılışı:
  • Tere yağ ve pudra şekerini mikser ile 5 dk karıştırın.
  • Sıvı yağ ve yumurtaları ekleyin.
  • Karbonatın acısının tatlıya karışmaması için çay kaşığının üzerine limon suyu sıkarak köpürtün.
  • O şekilde karbonatı tatlıya ekleyin.
  • Bir çimdik tuz ekleyin.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru hazırlayın.
  • Ceviz büyüklüğünde koparın ve şekil verin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Çatal ile çizik atın.
  • 180 derece fırında çok iyi bir şekilde kızarmasını sağlayın.
  • Şerbetlendikten sonra iç kısmının hamur kalmaması için çok iyi kızarması gerekiyor.
  • Tencereye şeker,su ve limonu ekleyin.
  • Kaynama bırakın.
  • Fırından çıkan tatlının ilk harı çıktıktan sonra sıcak şerbeti ekleyin.
1 gece dinlendirdikten sonra toz antep fıstığı ile servis edin.


2. Hafta Menüsü


Beğendili Tavuk - Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı


Gold Master 'Ramazan Mutfakları'na Sihirli Eller Dokunuyor' 2 Hafta İftar Sofrası.

Beğendili Tavuk ve Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı.

Hayırlı Ramazanlar.


Közlenmiş patlıcanın beşamel sos ile nefis uyumu.Üzerine de jülyen kızarmış tavuk etleri.Mutlaka denemeniz gereken bir tarif.


Malzemeler:
  • 450 gr kemiksiz tavuk eti( fileto et)
  • 1 su bardağı maden sodası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel Sos için:
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • 1 yemek kaşığı silme un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz,karabiber

Közlemek için:
  • 1 adet büyük topan patlıcan

Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı:
  • Tavuk etlerini jülyen doğrayın.
  • Derin bir kaba baharatları,sıvı yağı,maden suyu,rendelenmiş sarımsakları ve salçayı alın.
  • Karıştırın.
  • Tavuk etlerini ekleyin ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Topan patlıcanı közleyin kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
  • Beşamel sos için tereyağını tencereye alın ve eritin.
  • Üzerine un ekleyin.
  • Hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
  • 1 su bardağı sütü ekleyin ve çırpma teli ile sürekli karıştırarak kıvama getirin.
  • Pişen sosun içerisine tuz,karabiber ve közlenmiş patlıcanları ekleyin.
  • Dinlenen tavuk etlerini yarım türk kahve fincanı sıvı yağ eklenen tavaya alın.
  • Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar tavuk etlerini pişirin.
  • Servis tabağına patlıcan ile hazırlanan karışımı alın ve üzerine kızarmış tavuk etlerini yerleştirin.
  • Tavada tere yağ ve pul biber eriterek üzerine gezdirin.



Hem şerbetli hemde sütlü tatlılardan vazgeçemiyorsanız ikisini aynı anda servis edebilirsiniz.Hafif ve lezzetli bir tarif.

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı.


Malzemeler:
  • Yarım paket kemalpaşa tatlısı (üzerindeki tarife göre hazırlayın.)

Muhallebisi için:
  • 6 su bardağı süt
  • 3 türk kahve fincanı un
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:
  • Kemalpaşa tatlısı için şeker ve suyu tencereye alın.
  • Kaynamaya başlayınca kemalpaşa tatlılarını içine ekleyin.
  • Şerbeti çekip yumuşayınca tatlıları servis tabağına alın.
  • Dilerseniz muhallebiyi üzerine gezdirerek de servis edebilirsiniz.
  • Tencereye süt,un ve şekeri ekleyin.
  • Çırpma teli ile iyice karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra vanilya ve tere yağ ekleyin mikser ile 5 dk çırpın.
  • Kuplara eşit olarak paylaştırın.
  • Üzerlerine şerbetlenmiş kemalpaşa tatlılarından 1-2 tane ekleyin.
  • Toz antep fıstığı yada ceviz serpiştirerek servis edin.



3. Hafta Menüsü

http://cafeportakal.blogspot.com/2013/08/besamel-soslu-kabak-musakka-tavuklu-ctr.html

Beşamel Soslu Kabak Musakka - Tavuklu Çıtır Salata


Beşamel Soslu Kabak Musakka - Lezzetini çok beğeneceğiniz bir yemek.Mutlaka denemenizi öneririm.

Malzemeler:
  • 3 büyük yeşil kabak
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 200 gr kıyma - 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Tuz,karabiber,pul biber

Beşamel Sos:
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • 1 yemek kaşığı silme un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz,karabiber

Üzeri için:
  • 100 gr rendelenmiş kaşa peyniri

Yapılışı:
  • Kabakları temiz yıkayın.
  • Ortadan ikiye kesin ve dilimleyin.
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağ ve tuz ile karıştırın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  • 200 derece fırında kızartın.
  • Kuru soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı tencereye alın ve soğanları soteleyin.
  • Üzerine kıymayı ve baharatları da ekleyerek pişirin.
  • Kabakların üzerine kıymalı harcı ekleyin.
  • Beşamel sos için tencereye tere yağını alın eritin.
  • Un ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Süt ekleyerek çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin kenara alın.
  • Kıymalı karışımın üzerine beşamel sosu ekleyin.
  • Kaşar peyniri rendesi serpiştirin ve 180 derece fırında üzerine kızarana kadar pişirin.

Hafif,lezzetli mi lezzetli bir salata.Tavuklu Çıtır Salata.

Mutfakta geçirdiğim uzun saatler sonucun da ortaya çıkardığım doğaçlama bir tarif.Denenmeli diyorum.


Malzemeler:
  • 200 gr tavuk fileto
  • 4-5 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tepeleme mayonez
  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için:
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tere yağ
  • Tuz,karabiber,toz acı kırmızı biber,nane

Yapılışı:
  • Tavuk etlerini haşlayın.
  • Küçük parçalara elinizle ayırın.
  • Derin bir kaba yoğurt ve mayonezi ekleyin.
  • Sarımsakları rendeleyin tuz ilave ederek karıştırın.
  • Haşlanmış buğday ve tavuk etlerini ekleyin.
  • Tel şehriyeyi tere yağ ile birlikte kavurun.
  • Tuz ve baharatları ekleyin soğuması için kenara alın.
  • Salatayı servis tabağına alın.
  • Üzerine kızarmış tel şehriyeleri ekleyin ve servis edin.
  • Kuru nane çok yakışıyor bolca kullanabilirsiniz.


4. Hafta Menüsü


Sulu Köfte - Tahinli Patlıcan Salatası


Gold Master 'Ramazan Mutfakları'na Sihirli Eller Dokunuyor' 4.Hafta menüsü.

Sulu Köfte ve Tahinli Patlıcan Salatası.

Herkese bol şans.Hayırlı Ramazanlar.


Hemen hemen her evde hazırlanan nefis bir yemek.Baharatı ile köftenin lezzeti ile hem yaz hem de kış mevsimlerinde kolaylıkla hazırlanabilir.

Malzemeler:
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz,karabiber,pul biber
  • 3 adet orta boy patates
  • 3-3,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım türk kahve fincanı zeytinyağ

Yapılışı:
  • Kıymayı derin bir kaba alın.
  • Kuru soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın kıymanın üzerine soğanı ekleyin.
  • Tuz,baharatlar ve pirinç ilave ederek yoğurun ve köfte şeklinde sıkın.
  • Tencereye zeytinyağ ekleyin.
  • Sarımsağı rendeleyin.
  • Domates salçasını da ilave ederek kısık ateşte kavurun.
  • Patateslerin kabuklarını soyun küp doğrayın ve tencereye alın.
  • Bir kaç dakika daha bütün bu karışımı kavurun.
  • Sıcak suyunu da ilave ederek 5 dk kaynama bırakın.
  • Köftelerin üzerine çok az un serpin ve teker teker tencereye ekleyin.
  • Köfteler ve patatesler piştikten sonra ince kıyılmış maydanoz ile sıcak olarak servis edin.

Yaz mevsimine ve sofralara en güzel yakışan bir lezzet.Tahinli Patlıcan Salatası.

Malzemeler:
  • 1 büyük topan patlıcan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
Üzeri için:  2 yemek kaşığı sıvı yağ ve pul biber


Yapılışı:
  • Patlıcanı közleyin ve kabuklarını soyun.
  • İnce ince doğrayın.
  • Sarımsakları rendeleyin ve yoğurt ile karıştırın.
  • Tahin ile beraber közlenmiş patlıcanı da ekleyin ve karıştırın.
  • Servis tabağına alın.
  • Pul biberi sıvı yağ ile kızdırın üzerine ekleyerek servis edin.