27 Eylül 2016 Salı

İç Pilav Tarifleri

İç Pilav Tarifleri

 İç pilav; soğan, ciğer, kuş üzümü, dolmalık fıstık, badem, çam fıstığı gibi malzemelerle hazırlanan; muhteşem görünümü ve eşsiz lezzetiyle davet sofralarının vazgeçilmez tarifidir.




Tavuk eti, koyun eti ya da dana eti ile de yapılabilen iç pilavlarda isteğe göre pirinç yerine bulgur da kullanılabiliyor. Sadece su ile pişirilebileceği gibi lezzetinin katlanması için tavuk suyu ya da et suyu ile de yapılabilen iç pilavlar, davet sofralarında bıldırcın gibi etlerin yanında servis ediliyor. Sıradan bir pilavın aksine, başlı başına bir ana yemek sayılabilecek kadar güçlü tarifler olan nefis iç pilav tariflerine göz atıp farklı yorumlardan ilham alabilirsiniz.

Kayısılı İç Pilav

Zeytinyağı ve tereyağı karışımında pembeleşen soğanlara pirinç eklenir ve şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Yağsız tavada kavrulan bademler ve kıyılmış kuru kayısı eklenir. Toz kırmızı biber, yenibahar, tarçın, tuz ve karabiber ile baharatlandırılıp tavuk suyu eklenerek ağır ateşte 15 dakika pişirilir. Ocaktan alındığında kıyılmış dereotu ilave edilir ve demlenmeye bırakılır.

Tavuk Ciğerli İç Pilav

Kavrulan soğana; yenibahar, tarçın, tuz, karabiber, dolmalık fıstık ve kuş üzümü eklenir. Kokuları hissedilince pirinçler ilave edilir ve kavrulur. Su ve bir tutam toz şeker eklenir ve kısık ateşte pişirilir. Ayrı bir tavada zeytinyağında pişirilen tavuk ciğeri eklenir, içine dereotu doğranır. 10 dakika dinlendirilir. Sıcak servis edilir.
Alternatif olarak Mantarlı Pilav tarifine de göz atabilirsiniz.

Kuzu Ciğerli İç Pilav

Tereyağında çam fıstıkları kavrulur ve soğanlar eklenir. Pembeleşen soğanlar, kuzu ciğeri ile birkaç dakika kavrulduktan sonra sıcak su ve bir tutam tuz karışımında yarım saat kadar ıslatılıp süzülmüş pirinç ilave edilir. Birkaç dakika daha kavrulup suda bekletilmiş ve süzülmüş kuş üzümü de eklenir. Tuz, karabiber ve yenibahar da bu aşamada tencereye ilave edilir. Son olarak tavuk suyu ve bir tutam şeker ile pişmeye bırakılır. Dinlendirdikten sonra ince kıyılmış dereotu ile servis edilir.

Etsiz ve Ciğersiz İç Pilav

Tereyağında hafifçe kavrulan soğana tarçın, yenibahar, dolmalık fıstık, kuş üzümü, tuz ve karabiber eklenir. Sıcak tuzlu suda 1 saat kadar bekletilen pirinç, bol su ile yıkanır ve süzülür. Soğanlı karışıma eklenip çok az kavrulur. Üzerine et suyu ya da tavuk suyu koyulur. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Ocaktan alındığında ince kıyılmış dereotu ilave edilir ve demlenmesi için beklenir.
Knorr’un hazırladığı ve pek çok yemek tarifini bulabileceğiniz  http://www.herkessofraya.com/ adresini inceleyerek değişik pilav tariflerini keşfedebilir; hamur işinden salatalara, davet yemeklerinden atıştırmalıklara uzanan leziz bir yolculuğa çıkabilirsiniz.