12 Şubat 2015 Perşembe

Sevgililer Günü"ne Özel Yumurta

Sevgililer günü sabah kahvaltısı için yapabileceginiz çok basit bir tariff paylasmak istiyorum.. Sevgililer Günü konseptine de uygun oldugunu düşünüyorum..

İşin ilginci hem RedmondTürkiye”nin birkaç ay içinde satışa sunacagı halojen fırını denemiş oldum hemde sevgililer günü için özel bir sunum hazırlamış oldum.. Bugünden tadanlar çok başarılı buldu benden soylemesi…

Hadi sizde mutfağa girin ve hayatınızın odak noktası kimse onu mutlu etmek için sizde böyle bir kahvaltı tabağı hazırlayın.. Bu sevgiliniz olabilir eşiniz yada çocugunuz olabilir… Şunu bilin ki kahvaltının mutlulukla bir alakası var..





Malzemeler
  • 4 adet yumurta beyazı
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1 fiske tuz
  • Tereyağ

Yapılışı :

Yumurta beyazlarını tuz ve 2-3 damla limon suyu ile mikserin yuksek ayarında beze kıvamına gelene kadar çırpın. Multicooker kabını tereyagı ile yağlayın. Kalp şeklindeki kalıbınızı içine yerleştirin. Kabaran yumurta beyazlarınızı kalıba dökün ve yumurta sarılarını yerleştireceginiz yeri biraz çukurlaştırın. Redmond Halojen Fırını cok amaçlı pişirici kabınızın üzerine yerleştirin. Fırınınızın ayarını 175 derece ve pişirme süresini 8 dk olarak ayarlayın. Pişme süresinin bitimine 4 dk kala yumurta sarılarını yerleştirin ve süre bitimine kadar pişirin. Kalp şeklinde yumurtanız servise hazırdır..

Bu yumurtayı dilerseniz evdeki fırınınızda da yapabilirsiniz…