28 Mart 2013 Perşembe

Napoli Mutfağı'nın eşsiz lezzetleri Fratelli La Bufala-Akbatı'da...


Fratelli La Bufala Akbatı sizi, benzerlerini ancak Napoli’de tadabileceğiniz “Napoliten pizza” ve manda sütünden yapılmış gerçek “mozzarella” peynirinin eşsiz lezzetlerini keşfe çağırıyor…


Napoli mutfağının muhteşem lezzetlerini bizimle buluşturan Fratelli La Bufalo Napolili Guiseppe, Antonio ve Gennaro La Bufala isimli üç kardeşe ait. Bugün 4 kıtaya yayılan İtalya’nın en büyük pizza grubu olarak biliniyor. Bufalo kardeşler  mozzarella peyniri üreten babalarının beklenmedik ölümü üzerine aile işine devam etmeyip farklı yönlere gittiler. Bufalo kardeşlerden Guiseppe New York’ta bir pizza dükkanı açıyor, Antonio Madrid’in en büyük pizza restaurant’larından birin sahibi oluyor, Gennaro ise resim tutkusunu geliştirmiş olarak Milano’da bir pizza dükkanı açmaya karar veriyor. 3 kardeş seneler sonra birleşerek dünyanın belli başlı her şehrinde başarıya ulaşan zincir restoranlarını kurmaya başlıyorlar.

Fratelli La Bufala Akbatı; geleneksel Napoli stilinde hazırlanmış odun alevli tuğla pizza fırınından “İtalyanların pizza yemeğe gittiği, gerçek Napoli pizzası” nın yanı sıra; yüzde yüz manda sütünden yapılmış “gerçek mozzarella peyniri”, manda eti, sığır eti, salam, el yapımı makarnalar, özel üretim sebzeler, manda sütü kremasından elde edilen tatlılar, Napoli kahvesi, peyniri ve özel Napoli şaraplarından oluşan mönüsü ile mirasçısı olduğu Napoliten mutfağının sağlıklı ve lezzetli “Akdeniz Tipi Beslenme” çizgisini seçkin konuklarıyla paylaşıyor.




Minestrone (Sebze Çorbası) Tek kelimeyle mükemmel anne eli değmiş gibi...




Zuppe Di Peperoni kapya biberi ile kremanın müthiş uyumu..




La Mozatta - Buffalo Mozarella, Kiraz Domates, Kekik ve Roka Yaprakları eşliğinde...Bugün anladımki ben daha önce mozarella yememişim. Bıçağı vurduğunuz anda içinden krema kıvamında bir lezzet fışkırıyor..




La Bufalata - Mozarela Napoli Usulu Mevsim Sebzeleri eşliğinde..Ben buna bayıldım..süper bir başlangıç... 




Carpaccio Di Manzo - İnce dilimlenmiş Bonfile carpaccio roka, permasan ve balzamic sos ile..Tadı halen damağımda..çiğ etin dayanılmaz cazibesi...




Salmone Affumicato - Füme Norveç Somon, yeşil elma ve krem peynir ile..Somon severler için muhteşem bir lezzet.. 



Involtini Di Bietole - Etli pazı dolma, krema ve limon sos ile..Tek geçerim..Fratelli La Bufala Bahçeşehir'e özel bir lezzet.. 



Chefimiz yediğimiz pizzalarımızı yaparken bizde kendisini görüntüledik..









Ve pizzamız fırından çıktı....




Margharita Dop - Domates Sos, Bufalo Mozarela, Fesleğen - Gerçek İtalyan...




Filetto Manzo - Bonfile, Mevsim sebzeleri ve patates tava ile..Ben ete ve bu özel sosa bayıldım..40 çeşit baharat var ve chefimizin sırrı ve ne yazıkki menüde yok..Chefimizin bize özel hazırladığı lezzet..





Il Barbeque - Izgara dana eti kombinasyonuu, Barbequ sos, fırınlanmış patates ve Akdeniz yeşillikleri eşliğinde ..Buda kesinlikle tavsiye deceğim bir lezzet...




Prefiterol - Fratelli özel çikolata sosu ile.. 




Tramisu - Napoli usulü ekspresso ile tatlandırılmış..Tadı damağımda kaldı..süper hatta süper ötesi.. 



Muhteşem lezzet Creme Brulee 




Bu güzel lezzetlerin ardından bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var dedik ve hoş sohbet eşliğinde kahvelerimizi yudumladık.Sunum bir harika...


Bize bu muhteşem lezzetleri hazırlayan ve menü hakkında tüm bilgileri, ürünlerin hazırlanma aşamalarını anlatan Executive Chef Adem Kahraman.. 


Konukseverliği ve güleryüzü ile bizi ağırlayan Fratelli La Bufala -Akbatı'nın sahibi Mimar Fulya hanıma, daveti için sevgili Serdar Karabatı'ya,  chefimiz Adem Kahraman ve ekibine teşekkür ediyoruz..Sizde bu lezzetleri tatmak için Fratelli La Bufalo Akbatı'ya mutlaka uğrayın, memnun kalacaksınız. 

Not : Bufala kardeşlerden Gennaro Bufala resim yapmaya devam ediyor, Fratelli La Bufala’ Akbatı’da Gennaro Bufala’nın resimlerini görebilir, hatta satın alabilirsiniz. 






21 Mart 2013 Perşembe

Nohutlu Mantı


Bayat ekmekleri değerlendireceğiniz bir ana yemek yapmaya ne dersiniz..Yapımı kolay Nohutlu Mantı lezzetiyle sizi büyüleyecek..




Malzemeler ;
  •  500 gr. haşlanmış nohut
  • 1/2 adet kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çorba kaşığı sebzeli çeşni
  • Tuz
  • 500 gr .yoğurt
  • 4 diş sarmısak
  • Tereyağı
  • Pul biber
  • Dolmalık fıstık
  • Lavaş ekmeği Tarif için tıklayın 

Yapılışı ;

Kuru soğanı küp küp doğrayın. Zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. dolmalık fıstıkları ve haşlanmış nohutu ekleyin, kavurun. Sebzeli çeşni ve tuzu ilave edip 5 dk. kadar tüm lezzetler harmanlanana  kadar kavurmaya devam edin. Hazırladığınız lavaş ekmeğini kare kare kesin, servis tabağına yayın üzerine sotelediğiniz nohudu koyun. Diğer tarafta sarımsakları ezip yoğurda karıştırın. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurt ve pul biberli tereyağı ile servis edin.


Afiyet Olsun...


Not: Mantımızda hazır lavaş kullanabilirsiniz. Eğer hazır lavaş kullanırsanız tavada veya fırında yağsız olarak hafif kızartın. 


20 Mart 2013 Çarşamba

Elma Püreli Bayat Ekmek Turtası


Elma püreli bayat ekmek turta tarifimi daha önce blogta yayınlamıştım. Fakat ekmek ve bayat ekmeklerin değerlendirilmesi ile ilgili makalemin altında paylaştığım için sevgili dostlarım bulmakta güçlük çektiklerini belirttiler. O yüzden tekrar yayınlamak istedim.





Malzemeler:

Tart için
  • 1,5 ekmek (Halk ekmek klasik)
  • 180 gr tereyağ
  • 5,5 yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın
Elma Püresi için
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 kg elma
  • 1/2 su bardağı su
  • 3-4 adet karanfil
Kreması için
  • 3 su bardağı süt
  • 2 adet doldu kreması ( Dr Oetker Vanilya aromalı)

Yapılışı


Elmaların kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartılır ve küçük küçük doğranır. Bir tencereye yarım bardak su koyulur, elmalar ilave edilir. Üzerine 2 çay kaşığı tarçın, 2 kaşık şeker ve 3-4 adet karanfil eklenerek iyice pişirilir. İyice yumuşayan elmaların içinden karanfiller çıkartılarak blendırdan geçirilir. Soğumaya bırakılır.

Ekmekler rondodan geçirilir. Bir tencerede terayağ eritilir, 4 yemek kaşığı şeker ve 2 çay kaşığı tarçın ilave edilir. Rondodan geçirilen ekmekler ilave edilir ve altın sarısı bir renk alana kadar kavrulur.

Cam bir kasede 3 bardak süt ile 2 paket dolgu kreması iyice çırpılır, krema haline getirilir.

Kelepçeli bir kalıbın altına yağlı kağıt koyulur. Üzerine kavrulan ekmeklerin 3/1 i koyulur. Üzerine dolgu kremasının yarısı dökülür. Üzerine elme püresinin yarısı dökülür. Üzerine kalan kavrulan ekmeklerin yarısı konur. Önce krema, sonra kalan elma püresi konur ve en üste kalan kavrulmuş ekmekler konur. Kalıbın üzeri aliminyum folyo ile kapatılır. 180 derece fırında 30 dk pişirilir. Fırından çıkarılan turta iyice soğuduktan sonra buzdolabında 4-5 saat donması için bekletilir. Servise hazırdır.


Afiyet olsun....

17 Mart 2013 Pazar

Keskinoğlu ile İtalyan Mutfağı


Piliç etinden yumurtaya, zeytinyağı'ndan gübreye kadar ürün çeşitliliği olan Keskinoğlu firması 3200 kişilik büyük bir aile. Şirketin kurucusu merhum İsmail Keskinoğlu'nun felsefesini benimsemiş ve bugünde geleneklerine bağlı, aynı zamanda modern üretim tesislerine sahip firma her geçen daha da büyüyüp gelişmekte. Hepimize örnek olacağını düşündüğüm bu felsefeyi paylaşmak istiyorum.

  • Kendine yapılmasını istemediğin şeyleri başkalarına yapma.
  • Hayatın müddetince doğruluktan ayrılma
  • Geride kalan geçmiştir. Hep ileriye, yeniliğe bak. Fakat ardında kalanları unutma.
  • İnsanları sev ve kenetlen.
  • Çok çalış, ümitsizliğe kapılma. Dürüst ol. Yaptığın işin daha iyisi vardır, yılmadan araştır bulursun.
  • Yaptığın işte tüketiciye her zaman en iyisini ve en güzelini ver. Ticaretin sırrı budur.
  • Her zaman en iyisini yapın, en pahalıya satın. Herkes pahalı desin ama Keskinoğlu'nun malı kötü demesin.
  • İşi önce kafanla, sonra ellerinle yap.
  • Özverili çalış ve hep daha iyisinin peşinde koş.
  • Prensip ve işlerinde “Ben” değil “Biz” kelimesi hakim olsun.
  • Yaşamak, Dünya ve Türkiye çok güzeldir. Kıymeti bil ve her demin tadını çıkar.
  • Hiçbir zaman güneş üzerine doğmasın.

Bu felsefeye bugünde sahip çıkan Keskinoğlu ailesi geçtiğimiz günlerde MSA' da düzenlediği İtalyan Mutfağı workshop'ına davet etti. Hem büyük bir mutluluk hem de büyük onur duydum. Bizi Halkla İlişkiler Müdürü Eylem Şenel ve Sosyal Medya Danışmanı Selin Egeli  karşıladı. Öyle sıcak bir karşılamaydı ki; kendimi o büyük Keskinoğlu ailesinin bir ferdi gibi hissettim.

Bu workshopta Keskinoğlu firmasının ürünleri arasında olan Ravika Zeytinyağını da deneme şansımız oldu.Asit oranı düşük çok güzel bir yağ. Bu arada merhum İsmail Keskinoğlu'nun doğup çocukluk yıllarını geçirdiği köyün adı Ravika. İşte bu kadar geçmişine bağlı bir firma Keskinoğlu..Gerçekten takdir etmek lazım..

Keskinoğlu ürünleri ile İtalyan Mutfağı workshop'unun eğitmen chefi Hakan Şen ile çok güzel yemekler hazırladık ve çok eğlenceli saatler geçirdik.




Chefimiz Hakan Şen'in bize verdiği bilgiler doğrultusunda Tavuk, gorgonzola ve ceviz salatası yaptık. Muhteşem bir lezzetti.





İtalyan mutfağının baş tacı el yapımı makarnalardır. Keskinoğlu organik yumurtalar ile hamurlarımızı yoğurduk, makinede açtık ve kestik.








 El yapımı fettuccine, kremalı yaban mantar sos ile tadına doyamadık.




Ve sonunda Vişne soslu Ricotta kek güne damgasını vurdu.





Blogger arkadaşlarımızla beraber çok eğlenceli ve güzel bir gün geçirdik. Bizim için bu güzel workshop'u hazırlayan ve hediyeler sunan Keskinoğlu firmasına, bizi çok güzel ağırlayan Halkla İlişkiler Müdürü Eylem Şenel ve Sosyal Medya Uzmanı Selin Egeli 'ye, bize İtalyan Mutfağı ve menü hakkında bilgileri bizimle paylaşan chef Hakan Şen ve MSA'ya çok teşekkür ediyorum.






En güzelide günün sonunda aldığımız sertifikalardı.

Böyle güzel organizasyonlarda yine, yeniden beraber olma dileği ile...

16 Mart 2013 Cumartesi

Beyaz Lahanalı Börek


Beyaz lahananın çok önemli iyileştirici özellikleri vardır. Bol miktarda B, C ve E vitamini ve potasyum içerir. U vitamini olarak tanımlanan etken bir madde içerir.

Faydaları ;
  •  Mide ve on iki parmak bağırsağı ülseri tedavisinde et­kilidir.
  •  Mide yanmasını ve mide ağrılarını tedavi eder.
  •  İnce ve kalın bağırsak iltihaplarına iyi gelir.
  •  Bağırsak tembelliğinde etkilidir.
  •  Lahana salatası yenerek veya özsuyu içilerek ergenlik sivilceleri, bronşiyal nezle; hatta romatizmal rahatsız­lıklara karşı olumlu sonuçlar alınabilir.
  •  İyileşmeyen açık baldır yaralarında, lahana yaprağı kompresiyle iyi­leşme sağlanır.
  •  Yaprakları haşlandığında suyu içi­lerek toksinlerden arınılır.
  •  Kolon kanserini önler.
  •  Kan şekerini kontrol altında tutmaya yardımcı olur.
  •  Romatizma hastalarına iyi gelir.
  •  Kükürt ve vitaminler sayesinde kanı temizler, cildi güzelleştirir.
  •  İdrar söktürücüdür. Bu sayede vücuttaki suyu ve ze­hirli maddeleri idrarla dışarı atar.
  •  Kansızlığı giderir.
  •  Kansere karşı etkilidir.
  •  İçinde bulunan U vitamini sayesinde, mide ve bağır­sakların iç yüzeyini korur.
  •  Yaşlanmayı önler.
  •  Kalp krizine karşı koruyucudur.
  •  Selenyumun kaynağıdır.
  •  Cildin sağlıklı olmasını sağlar.
  •  Yorgunluğu giderir. Enerji vericidir.
  •  Zayıflamada ve selülit tedavisinde kullanılır.

Bu kadar faydalı olan bir sebzeyi de bol bol tüketmek gerekir. Fakat çokta sevilen bir sebze değildir. Bence değişik bir tarif olan Ve kış aylarında bizim evde çok sevilen, sizlerin de çok seveceğinizi düşündüğüm lahanalı börek tarifimi paylaşmak istiyorum. 




Malzemeler ;
  • 400 gr un
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 kahve fincanı yoğurt suyu
  • tuz
  • ılık su
  • 1 orta boy beyaz lahana
  • Sıvı yağ

Yapılışı ;

Unu eleyip yoğurma kabına alın. Ortasını havuz yapıp sirke, yoğurt suyu ve tuzu koyun. Ilık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. İyice yoğurulan hamurun üzerini ıslak bir bez ile örterek dinlenmeye bırakın. Diğer tarafta lahanayı çok ince kıyın ve tuz serperek iyice ovun. Lahana yumuşamaya ve sulanmaya başlayacaktır. Suyunu sıkın. Üzerine 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ ilave edin, iyice karıştırın. Dinlenen hamuru dört bezeye ayırın. Tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın. İlk hamuru tepsi büyüklüğünde açın ve yağlanmış tepsiye yayın. Lahananın 1/3 ini yufka gözükmeyecek şekilde üzerine yayın. İkinci yufkayı açın ve tepsiye koyup üzerine lahanayı yayın. Diğer bezeleri de açıp aynı işlemi tekrarlayın. 4 yemek kaşığı sıvı yağı bir kasede sulandırın ve böreğin üstüne sürün. Yufkanın heryeri yağlı suyla ıslanmış olmalı. 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 


Afiyet Olsun.

15 Mart 2013 Cuma

Bayat Ekmek Helvası


Bayat Ekmekleri değerlendirmek için yaptığım ve çokta sevilen helva tarifim..Daha öncede paylaşmıştım, çok sevildiği için yeniden yayınlamak istedim..mutlaka denenecekler listenizde olsun..




Malzemeler;

3 Su bardağı rondodan çekilmiş ekmek (Kabukları dahil)
3 Yemek kaşığı tereyağ
1 Su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 vanilya


Yapılışı ;

Bir tencerede 3 su bardağı dolduracak kadar rondodan çektiğimiz ekmekler, 3 yemek kaşığı tereyağında sürekli karıştırılarak, hafif bir esmerlik alana kadar kavrulur ve ocaktan alınır. Ayrı bir tencerede 1 su bardağı toz şeker ve 1.5 su bardağı süt kaynatılıp ılıtılır. Vanilya eklenir. Ilık süt şerbeti, ekmekli malzemeye katılır ve tencere kapağı kapalı olarak 15 dakika demlenmeye bırakılır. Demlenen helvamız bir kaşık yardımı ile ezmeden karıştırılır. Tane tane olan helva, servis tabağına alınıp hindistan cevizi veya çekilmiş antep fıstığı ile süslenir. Servise hazırdır.


Afiyet olsun....

4 Mart 2013 Pazartesi

Bakla Kızartması...


Baklayı çok severim. Bol dereotlu zeytinyağlı yemeğine bayılırıım. Çorbası çok güzel olur. Fava vazgeçilmezlerimdendir..

Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besin olan baklanın  kurusunun, taze bakla’ya göre daha besleyici olduğunu biliyor muydunuz?  Ayrıca Bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir. 

Bakla hazmı kolaylaştırır. İdrar yollarını temizler. Böbreklere oldukça yararlıdır: Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir. Bu kadar faydası olan baklanın  tam mevsimi ve taze olarak bol bol tüketin. Fakat  baklada nişasta oranı yüksek olduğu için kan şekerini yükseltir. Bu nedenle şeker hastaları için önerilmez.

Bugün belki de bu zamana kadar hiç denemediğiniz bir bakla tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bakla Kızartması..




Malzemeler ;
  • Yarım kilo bakla
  • 3 yemek kaşığı Un
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke
  • Kızarmak için sıvıyağ

Yapılışı ;

Öncelikle ayıklayıp yıkadığımız baklaları haşlamak için tencereye su koyun. Kaynama suyuna 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Kaynayan suya baklaları ilave edin ve yumuşayana kadar haşlayın. Dilerseniz buharda da haşlayabilirsiniz. Vitamin ve minerallerin suya geçmemesi için buharda haşlamak tabi ki; daha sağlıklı. Haşlanan baklaları süzüp soğuması için bekletin. Soğuyan ve suyu süzülen baklaları una bulayın. Tavaya çok az yağ koyup kızdırın. Unladığımız baklaları balık kızartır gibi kızartıp servis tabağına alalım. Diğer tarafta 2 diş sarımsağı soyup ezelim, küçük bir kaseye koyduğumuz sirkeye karıştıralım. Ve kızaran baklalarımızla beraber servis edelim. Kızaran baklaları sarımsakla sirkeye batırarak yiyelim.


Afiyet Olsun....


2 Mart 2013 Cumartesi

MMY Tantuni Blogger Etkinliği



Yemek Sohbetleri blogunun sahibi sevgili Yağmur İpar'ın daveti ile Yenibosna Air-port AVM'de bulunan MMY Tantuni'de toplandık. Ben biraz gecikmeli olarak toplantıya iştirak edebildim. Ben aralarına katıldığımda firma yetkilisi Yıldırım bey ile arkadaşlarımız tantuni ve firma hakkında koyu bir sohbete dalmışlardı. 

Tantuni Arap kökenli bir kelime olup Akdeniz bölgesinin Mersin iline ait yöresel bir yemektir. Dana tranç etinin yağsız ve sinirsiz hale getirilip küçük küçük doğranıp haşlandıktan sonra terbiye edilip son olarak da soğan, domates, maydanoz, ayçiçek yağı ve baharatlarla harmanlanıp dürüm, yarım ekmek veya arzu edildiği şekilde sunulan bir yemektir.






Çok sevdiğim ve Mersin'de tatma olasılığı bulduğum muhteşem lezzet tantuniyi burada da yemekten büyük zevk aldım. Tüm malzemelerini Mersin'den getirten firma besicilikten mezbahaya; üretimden tüketicinin sofrasına kadar her aşamada ürüne hâkim.  Ayrıca Satış kanalı ve tüketim kanalı ne olursa olsun leziz, sağlıklı, hijyen kalitesinden ödün vermeyen bir şirket politikasına sahip.

Yemeğin ardından tatlı yiyerek, tatlı sohbetimize devam ettik. MMY Tantuninin künefesinin methini duymuştum. Fakat AVM içinde sadece künefe satan bir komşuları olduğu için, şirket politikaları gereği orada künefe yapmadıklarını öğrendik. Bu yönü ile de firmayı gerçekten takdir ettim. Kabak tatlısı ve Ayva tatlısı da gerçekten muhteşemdi. 






Eğer sizde yöresel lezzetleri seviyorsanız MMY Tantuni'ye gidip bu lezzetleri tadın derim.





Bizi tüm personeli ile çok güzel ağırlayan MMY Tantuni nezdinde firma yetkilisi Yıldırım beye ve nazik daveti için Yağmur'uma çok teşekkür ediyorum.