4 Mart 2013 Pazartesi

Bakla Kızartması...


Baklayı çok severim. Bol dereotlu zeytinyağlı yemeğine bayılırıım. Çorbası çok güzel olur. Fava vazgeçilmezlerimdendir..

Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besin olan baklanın  kurusunun, taze bakla’ya göre daha besleyici olduğunu biliyor muydunuz?  Ayrıca Bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir. 

Bakla hazmı kolaylaştırır. İdrar yollarını temizler. Böbreklere oldukça yararlıdır: Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir. Bu kadar faydası olan baklanın  tam mevsimi ve taze olarak bol bol tüketin. Fakat  baklada nişasta oranı yüksek olduğu için kan şekerini yükseltir. Bu nedenle şeker hastaları için önerilmez.

Bugün belki de bu zamana kadar hiç denemediğiniz bir bakla tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bakla Kızartması..




Malzemeler ;
  • Yarım kilo bakla
  • 3 yemek kaşığı Un
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke
  • Kızarmak için sıvıyağ

Yapılışı ;

Öncelikle ayıklayıp yıkadığımız baklaları haşlamak için tencereye su koyun. Kaynama suyuna 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Kaynayan suya baklaları ilave edin ve yumuşayana kadar haşlayın. Dilerseniz buharda da haşlayabilirsiniz. Vitamin ve minerallerin suya geçmemesi için buharda haşlamak tabi ki; daha sağlıklı. Haşlanan baklaları süzüp soğuması için bekletin. Soğuyan ve suyu süzülen baklaları una bulayın. Tavaya çok az yağ koyup kızdırın. Unladığımız baklaları balık kızartır gibi kızartıp servis tabağına alalım. Diğer tarafta 2 diş sarımsağı soyup ezelim, küçük bir kaseye koyduğumuz sirkeye karıştıralım. Ve kızaran baklalarımızla beraber servis edelim. Kızaran baklaları sarımsakla sirkeye batırarak yiyelim.


Afiyet Olsun....


Facebook Pinterest StumbleUpon Delicious Reddit Digg Email Delicious

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. İlk kez duydum ve mutlaka deneyeceğim. Çıtır lezzetlere bayılırım....
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel oluyor, seveceğini ümit ediyorum. teşekkürler..kocaman öpüldün...

      Sil
  2. çok değişik hemen deneyeceğim teşekkürler

    YanıtlaSil